24 Nisan 2024 Çarşamba

ISPARTA’DA 41 ADET MOTOSİKLET TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

ISPARTA’DA 41 ADET MOTOSİKLET TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Isparta

Isparta’da meydana gelen trafik kazalarına büyük bir çoğunlukla motosiklet sürücülerinin karıştığı, Motorlu Bisiklet, Motosiklet ve Elektrikli Bisiklet sürücülerinin karıştığı ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında bahse konu araçların birçoğunun tescilsiz, sürücülerinin ise genelde küçük yaşta oldukları, sürücü belgesine sahip olmadıkları ve koruma başlığı (kask) kullanmadıkları görüldü.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin il merkezi genelinde 17.06.2020-28.06.2020 tarihleri arasında motosiklet, motorlu bisikletler ve Elektrikli Bisiklet üzerinde yapılan denetleme neticesinde; 859 motosiklet, motorlu bisikletler ve Elektrikli Bisiklet denetlenerek, 227 sürücü hakkında koruma başlığı (kask) kullanmamaktan, 21 sürücüye sürücü belgesiz olarak araç kullanmaktan, 14 sürücüye abart egzozlu araç kullanmaktan, 29 sürücüye muhtelif maddelerden olmak üzere toplam 291 sürücüye işlem yapılarak, 41 adet motosiklet ve motorlu bisiklet trafikten men edildiği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Isparta İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “İl Emniyet Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmede; meydana gelen trafik kazalarına büyük bir çoğunlukla motosiklet sürücülerinin karıştığı, Motorlu Bisiklet, Motosiklet ve Elektrikli Bisiklet sürücülerinin karıştığı ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları incelendiğinde; bahse konu araçların birçoğunun tescilsiz, sürücülerinin ise genelde küçük yaşta oldukları, sürücü belgesine sahip olmadıkları ve koruma başlığı (kask) kullanmadıkları görülmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarların büyük bir oranını, çevreye rahatsızlık veren, aşırı gürültü çıkaran motosikletler ile tescilsiz motosikletlerin oluşturduğu, bu tür motosikletlerin karıştığı trafik kazaları ile asayiş olaylarında, olay yerini terk etmelerinden dolayı, araç plakası ve sürücüsü tespit edilemediğinden vatandaşlarımızın mağdur olduğu, maddi zarara uğradığı tespit edilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğümüz olarak karayolları ve şehir merkezindeki trafik düzenini sağlamak ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en aza indirgemek amacıyla Motosiklet ve Elektrikli Bisikletler üzerinde ekiplerimizin, il merkezi genelinde 17.06.2020-28.06.2020 tarihleri arasında motosiklet, motorlu bisikletler ve Elektrikli Bisiklet üzerinde yapılan denetleme neticesinde; 859 motosiklet, motorlu bisikletler ve Elektrikli Bisiklet denetlenmiş, 227 sürücü hakkında koruma başlığı (kask) kullanmamaktan, 21 sürücüye sürücü belgesiz olarak araç kullanmaktan, 14 sürücüye abart egzozlu araç kullanmaktan, 29 sürücüye muhtelif maddelerden olmak üzere toplam 291 sürücüye işlem yapılarak, 41 adet motosiklet ve motorlu bisiklet trafikten men edilmiştir. Kara yollarında trafik düzenini sağlamak, trafik kazaları sonucunda meydana gelen ölüm ve Yaralanmalar ile maddi kayıpları azaltmaya yönelik önlemleri belirlemek ve uygulamak, Yol kullanıcılarını trafik kuralları ve karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için gerekli çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. Bununla birlikte vatandaşlarımızın da trafik kurallarına riayet etmeleri ve kural ihlali Yapmamaları halinde meydana gelen kazalarda azalma olacağına inanarak kazasız günler dileriz.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

toki sakini

02 Temmuz 2020 Perşembe 23:17

darısı atabeye gece onbirden sonra motor sesi araba müzik sesi yeter artık...

Vatandaş

02 Temmuz 2020 Perşembe 23:05

Ehliyet yok, kaza yapsa sigorta yok, plakası yok motoru elektrikli bisikleti kapan trafikte. Çoğu çoluk çocuk. Yeter artık. Kurallara uyduklarıda yok. Bildiğin potansiyel trafik canavarı. Polis alayını bağlamalı.

çokda tın

02 Temmuz 2020 Perşembe 21:17

mahalle lerede bi dolaşmaları lazım sivil ekip olursa farkeder zaten

sedat

02 Temmuz 2020 Perşembe 21:16

Çok güzel bi uygulama özellikle egsozu açık motor araba farketmez ama bu dangalak lar akıllanmaz cezayı öder yine devam eder sonra birinin altına girer geberip gider

Mağdur kardeşiniz

02 Temmuz 2020 Perşembe 20:20

Polisimiz çok iyi çalışıyor maşallah, her gün birbiri ardına ceza makbuzları geliyor. Ptt de dağıtılmayı bekleyen binlerce ceza makbuzu olduğu doğru mu? Zaten gelirini kaybetmiş millet, reva mı şimdi bu????

Sengetli Hasan

02 Temmuz 2020 Perşembe 18:05

ULUBORLU VE SENİRKENTTE DE DENETİM YAPİLSİN YOL GECEN HANİ GBİ OLDU 14 YASİNDA ADAMLARİN ALTİNDA MOTORLARLA DRİFT YAPİOYORLAR

Bülent

02 Temmuz 2020 Perşembe 16:07

dış minnakların oyunu

Yeniçeri

02 Temmuz 2020 Perşembe 16:03

Elektrikli bisiklet adı altında satılan ağırlığı 90-120 kg. Olan motorsikletleri çocukların ve aşırı yaşlıların kullanıyor olması herkes açısından sakıncalı. Trafiğin bütün imkanlarından yararlanıyorlar ama hiç bir kuralına uymuyorlar. Ölümsüz kazası yok tekerli tabutların. Lütfen aileler hassas davransın.

Motorsiklet Kullanıcısı

02 Temmuz 2020 Perşembe 15:50

Küçücük çocuklarına elektrikli motor ve motorsiklet alan aileler çocuğunuza iyilik değil kötülük yapıyorsunuz.Lütfen evlatlarınızı düşünün...

İyi olmuş

02 Temmuz 2020 Perşembe 15:33

Elinize saglık eşşek gibi agınttararak binmesi degil

ısparta duyarlısı

02 Temmuz 2020 Perşembe 15:32

Isparta emniyeti trafik denetleme büro amirliğine teşekkür ederim denetimlerin daha sıklaşması can ve mal güvenliği açısından önemlidir aşırı ses çıkaran araçlar ve sis lambalarıda kontrol edilirse büyük rahatlama olacaktır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR