27 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’da 2 Üsteğmen FETÖ’den aranıyor!

Isparta’da 2 Üsteğmen FETÖ’den aranıyor!

Isparta

FETÖ/PDY'ye ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında,aralarında Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli pilotların da bulunduğuhaklarında gözaltı kararı verilen 60 kişiden 25'i yakalandı.

 

Konya merkezli 19 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/ParalelDevlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarındagözaltı kararı verilen, aralarında Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevlipilotların da bulunduğu 60 zanlıdan 25'i yakalandı. Konya CumhuriyetBaşsavcılığınca örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik başlatılansoruşturma kapsamında, FETÖ/PDY yapılanmasıyla bağlantısı olduğudeğerlendirilenlere ilişkin çalışmalar sürüyor.

 

Başsavcılık, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılananFETÖ/PDY mensuplarına yönelik "anayasayı ihlal", "yasamaorganını engellemeye teşebbüs", "hükümete karşı isyan" ve"silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından soruşturma başlattı.

 

İtirafçıların verdiği ifadeler doğrultusunda yapılanmaiçinde aktif rol oynadığı değerlendirilen diğer askeri personel tespit edildi.

 

Bunun üzerine operasyonun üçüncü aşaması için bu sabahharekete geçildi.

 

Konya'dan 3, Ankara'dan 11, İzmir'den 11, Eskişehir'den 2,İstanbul'dan 8, Adana'dan 4, Kayseri'den 4, Amasya'dan 2, Diyarbakır'dan 2,Kütahya'dan 2, Balıkesir, Denizli, Hatay, Muğla, Isparta, Trabzon, Samsun,Aksaray ve Gümüşhane'den birer ile yurt dışındaki 2 üsteğmen hakkında yakalamakararı bulunduğu bildirildi.

 

Çoğunluğu üsteğmen olan zanlılar arasında, kurmay yarbay vekurmay binbaşı rütbesinde kişilerin de bulunduğu öğrenildi.

 

Operasyonun devam ettiği ve 25 zanlının yakalandığıbildirildi.

 

Örgüte itaat durumuna göre görevlendirme

 

İtirafçıların verdiği bilgiler doğrultusunda örgütün HavaKuvvetleri Komutanlığındaki etkinliği de ortaya çıkıyor. Sürekli baskı altındatutulan pilotlara, kendileriyle ilgilenen ve "abi" olarak bilinenkişilerce, Fetullah Gülen'in "asrın imamı ve kurtarıcısı" olduğununsöylendiği ileri sürüldü.

 

Operasyonun daha önceki aşamalarında ifadesine başvurulanbir itirafçı pilot üsteğmenin şu bilgileri verdiği kaydedildi:

 

"Gülen ile birlikte olan kişilerin kurtuluşa ereceğisöyleniyordu. Bundan dolayı örgüt yapılanması hakkındaki bilgilerin gizlikalması, bilgi istenildiğinde hiçbir şekilde vermememiz gerektiği konusundauyarıldık. Cemaat ile bağlantımız ortaya çıkmaması için açıktan namazkılmamamızı, oruç tutmamamızı söylediler. Örgüt abilerim sürekli arkadaşlarımve bulunduğum yerdeki rütbeliler hakkında bilgiler istiyordu. Abiler, herşeyden haberdar oluyordu. İstenilen himmet parasını vermediğim veya eksikverdiğim için uçuş eğitiminden elendim. Örgütün söylemlerini harfiyen yerinegetirenlerin F-16 pilotu oldukları, diğerlerinin ise helikopter pilotu olarakveya diğer alt sınıflarda görevlendirildiklerini düşünüyorum.

 

Ayrıca cemaate bağlılığı düşük olan kişilerin, yer sınıfıyapıldığını, hatta yer sınıfı yapılırken dahi bağlılık derecesine göre personelve istihbarat sınıfında istihdam edildiğini düşünüyorum. Benim gibi kendilerinegönül bağı zayıf olan kişilerin ise pasif görevlerde değerlendirildiğinianlıyorum."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Naci TATOĞLU

24 Kasım 2016 Perşembe 10:11

Aranan kişilerin isimleri verilmeyince haberin hiç önemi yok.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR