26 Nisan 2024 Cuma

ISPARTALI KADINLAR MEHTERAN TAKIMI KURDU

ISPARTALI KADINLAR MEHTERAN TAKIMI KURDU

Isparta

ISPARTA'da tamamı kadınlardan oluşan mehter takımı kuruldu. Temelleri yaklaşık 9 ay önce bir sünnet düğününde atılan ve 20 kadının yer aldığı mehter takımı ilgi gördü.

Isparta'da ev kadınlarından oluşan 20 kişilik grup, mehteran takımı kurdu. Kendilerine "Erenler Mehteraniye Takımı" adını veren ve Isparta'da ilk mehteran takımını kuran Yaşar Erbil'in önderliğinde çalışmalarını sürdüren kadınlar, çevreden olumlu tepkiler alınca daha profesyonel hale gelebilmek için çalışmalarını da sıklaştırdı. Atabey ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursa katılan kadınlar geçen hafta kursu başarıyla bitirerek belgelerini aldı. Çalışmalarını il merkezinde sürdüren kadınlar mehter takımı, ilk profesyonel gösterisini de bir çiftin kına gecesinde gerçekleştirdi.

'GÖNÜLLÜ GRUBU OLUŞTURDUK'

Usta öğretici ve grubun kurucusu Yaşar Erbil, "Bu fikir geçen yıl ekim ayında oğlumun sünnet düğününde filizlendi. Kına gecesi kadınlara yönelik bir eğlenceydi ve "biz neden kadınlardan oluşan bir mehteran takımıyla gösteri yapmıyoruz" diye eşim aklıma bu fikri soktu. Bizim erkek mehteran takımımızda görev yapan kardeşlerimizin eşlerinden, annelerinden oluşan bir gönüllü grubu oluşturduk ve bir gösteri hazırlandı. O günden sonra da bu duruma geldik" dedi.

'TÜRKİYE'DE TEK FAAL OLAN BİZİZ'

Ülke çapında kendileriyle birlikte 3 kadın mehteran takımı bulunduğunu ama diğer 2 takımın faaliyetlerini durdurduğu için şu an ülkenin tek kadın mehteranı olduklarını vurgulayan Yaşar Erbil, "İnşallah çok büyük hedeflerimiz var. Bizim tek şartımız çıkacağımız gösterilerin sadece kadınlara ait olmasıdır. Şimdilik Isparta'da yapılan faaliyetlerle gösterilerimizi sürdürüyoruz. İleride ülke çapında belirttiğimiz kıstaslarda tekliflere açığız" diye konuştu.

'HERŞEY BİR HEVESLE BAŞLADI'

Erenler Mehteraniye Takımı'nın Mehterbaşı Fatma Tarhan, her şeyin bir heves, bir istekle başladığından söz ederek, şöyle dedi:

"Hocamızın düğününe çıktığımızda çok olumlu tepkiler almamız üzerine bu işi buralara kadar getirdik. Gerçekten istenilen bir toplulukmuş. Ecdadımız olan Osmanlı'da neler yaşandıysa biz de Yaşar hocam sayesine bunu yaşayalım, yaşatalım istedik. İnanın o marşları söylerken, o günleri yaşıyoruz, gurur duyuyoruz. Tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hep beraber çok güzel günlere imza atacağıma inanıyorum."

'OĞLUMA ÖZENDİM'

Mehteran takımında kösçü olarak görev yapan Hilal Kalaycı, oğlunun erkeklerden oluşan "Erenler Mehteran Takımı'nda kösçü olarak görev yaptığını ve gösterisini her izlediğinde çok etkilendiğini anlattı. Hilal Kalaycı, "Sanırım o özentiyle bende bu istek uyandı ve bugün oğlumun işini yapıyor, çok da mutlu oluyorum. Mehteranın bu kadar ilgi görmesi askeri bando olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Zaten Farsça bir kelime olan Mehteran "Mihter" sözcüğünden türemesi ve bizim aslımızı sürdürmemiz gerektiği mesajını veriyor. Biz de bir Osmanlı torunu olarak inşallah ve istek olmasından ötürü "Erenler Mehteraniye" olarak devam etmek davamız oldu" dedi.

İKİZ ÇOCUKLARINDAN SONRA KENDİSİ DE MEHTERANDA

Kadınlar mehteran takımında görev alan bir başka ekip üyesi İclal Doğan'ın ikiz çocukları da Mehteran'da görev yapıyor. Çocuklarının gösterilerinden etkilenen anne İclal Doğan da ekipte görev almaktan oldukça mutlu olduğunu anlattı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Isparta vatandaşi

10 Ağustos 2020 Pazartesi 22:02

Isparta hanimlari güçlüdür fesatlara aldiris etmez cok iyi bir faaliyet olmus bravu

Isparta vatandaşi

04 Ağustos 2020 Salı 16:46

Isparta hanimlari masallah iyi yapmissiniz yolunuz bahtiniz acik olsun o kiskanclik yorumlarina da bakmayn sakin durmak yok yola devam

VATANDAŞIN BİRİ

31 Temmuz 2020 Cuma 02:27

fetonun yeni talimatları ismi teşhir olmayanlar meydana çıkıyor yavaş yavaş uyumayın

VATANDAŞIN BİRİ

31 Temmuz 2020 Cuma 02:25

yazık günah ısparttanma.........aynen ya dinden beslenecek bu saçı görünmeyenler yada hiç okumadıkları ne oldugunu bilmedikleri osmanlı ejdatı bilmemne MUSTAFA KEMALİN ÜLKESİ BURASI

Devletimiz bu yapıları denetlesin!

31 Temmuz 2020 Cuma 00:16

Fetö wirüs gibi, bizler rehavete kapılıp fetö tehlikesi geçti zannettikleri anda, nereden nevsûretle yayılacakları belli olmaz! Zira para kaynakları ve insan kaynakları kesilen fetö, yeniden yapılanabilmek için binbir sitrateji belirlemek ve pilan kurmaya, örgüte kazanılacak insan ve para kaynak aramaya yeni pilan ve sitratajiler belirlemiye devam edityor! Ele geçirdiğimiz camileri ve yardım toplama işlerini artıralım diyorlar resmen gazete haberlerindeya! Fetö değilsede, devletimiz denetlesin!!

Zamanında Kontrol ,güvenden iyidir!

31 Temmuz 2020 Cuma 00:05

İcraatleri ve gelirleri denetime tabimi? Zîrâ Masum iyilik hareketi, hizmet , cemeat , kültür ordusu, diye kendilerinin reklamını yapan FG yapılanmasının, çok tehlikeli binbir entirikalı sinsi **** en tehlikeli terör örgütü çıktığı için ve Fetö örgütü bukalamunlukta usta olup binbir suratla oyunla karşımıza çıktığı için, herşeye güvenmek yerine tedbirli olmakta Fâide var! Almanyada önce camilere Kültür çalışması diye Mehter ve folklörü sokan kripto Fetö, Camilerin derneklerini ele geçiriverdi!

Devletimiz icraatlerini denetlemeli!

30 Temmuz 2020 Perşembe 23:57

Fetö lideride 15 temmuzdan sonra kendi cemeatine emr etti, "ismi teşhir olmayan elamanlarımız hemen kendilerini ****yecek yeni adresler bulun, sessizce kendinizi gizleyin, Kur'an açığınızı kapatın, nur risalelerine sarılın yeni asırda risalelerle yayılacağız dünyaya, her türlü müzik enstüramanını öğrenin, kahvahaneden en ücra köy kasabalara kadar hizmeti anlatın insanlara ve bu kırizi hizmet için kara çevirin, muhatabın gönlüne girmek için her türlü enstürumanı iyi kullanın!" diyerek.

Cekemeyenlere cevap

30 Temmuz 2020 Perşembe 21:45

Yazık vallahi yazık Allah akıl fikir versin gurur duyacağınız yere neler yazmışsınız Bayanlar mehter takımı da kurar asker de olur demekki içlerinde osmanlı sevgisi vatan sevgisi var ama sizde olmadığını anladık siz böyle ****maya devam edin.Erenler Mehteraniye Takımı sizleri ayakta alkışlıyorum yolunuza devam edin sizler

cekemeyenlere cevap

30 Temmuz 2020 Perşembe 21:32

Sizlere sadece aciyorum Allah akil fikir versin Bayan mehteran da olur bayan askerde siz böyle ****maya devam edin. Erenler Mehteraniye Takimi size başarılar diliyorum yolunuzda devam edin ayakta alkisliyorum sizi

Isparta hanimlarini destekliyorum

30 Temmuz 2020 Perşembe 21:15

Ispartada hanimlari ni tebrik ediyorum allah yolunuzu acik etsin degisiklik her zaman gereklidir

ebuzer

30 Temmuz 2020 Perşembe 19:23

cok saçma ve gereksiz zaten düğünler kafa bırakmıyo i bazı insanlar mehter takımı çağırıyo bi siz ek****niz hiç de grur duyulacak bi şey değil tamamen duygusal ....keşke çocuklarınızı izlemekle yetinseydiniz.

VATANDAŞIN BİRİ

30 Temmuz 2020 Perşembe 19:18

osmanlı kadar kafanıza taş düşşün inşallah nedir bu saray osmanlı meralı anlamadım gitti yakında yaşayacaksınız zaten osmanlıda ne varsa allah akıl fikir versin iclal denen sunucu bozması diyorya kocamı bile dinlemem beni cariye yapsalar diye daha güzel TÜRK KADININI ANLATAN BİRŞEY YAPIN DÜNYA AYA BUNLAR SARAYA

Tebrik ediyorum hepinizi ayri ayri

30 Temmuz 2020 Perşembe 18:50

Ispartadaki hanimlarini tebrik ediyorum herkezin harci deil ayakta alkisliyorum

De la vega

30 Temmuz 2020 Perşembe 18:40

Bakalım kimler çağıracak göreceğiz

yazık yazık Ispartama

30 Temmuz 2020 Perşembe 17:49

gereksizler topluluğu...tamamen ticari bide utanmadan ejdat Osmanli edebiyatı yapıyorsunuz uyaniklar sizi hadi ordan ...

Hemcinslerim

30 Temmuz 2020 Perşembe 16:53

Allah akıl fikir versin, bir de poz vermişler. Komik görünüyor

Osmanlı

30 Temmuz 2020 Perşembe 16:48

Bir bu ek**** Allah şuur versin

Deniz

30 Temmuz 2020 Perşembe 16:38

Kultur gelenek görenek diyorsunuz da bızde safız ınandık.madem öyle çok dusunuyorsunuzda kulturel değerlerimızı neden bır ton para alıyorsunuz dugunlere açılışlara gıtmek ıcın..baktınız eskısıne göre ragbet yok eslerımıze yaptıralım daha çok para kaz****ım derdındesınız.(kadın mevlutlerıne özel ) adı altında bır sürü para ıstemenızden başka bısey deıl bu .kazanc ıcın yapıyoruz deyınde dürüst olun gönüllü yapıyoruz dıye güldürmeyin kendınızı ilk bayan mehteran dıyede çok kasmayın.

tebrik

30 Temmuz 2020 Perşembe 16:09

hanımlarımızı tebrik ediyorum. Müslüman Türk kadını edeplidir, o yüzden bizden "mezdeke" çıkmaz, "mehteran" çıkar. eleştirenler keşke hakaret etmek yerine, bir fikir belirtseler..

... Tebrik ediyorum...

30 Temmuz 2020 Perşembe 15:57

Yazık valla eleştiri yapacağınıza tebrik edilesi bir girişimde bulunmuş hemşehrilerimize yorumlarınızı kınıyorum... Hanımlar Yolunuz bahtınız açık olsun.. Meyve veren Ağaç elbet taşlanır. Aldırış ve itibar etmeyin... Yılmayın... Sizi tüm yüreğimle kutluyorum ve destekliyorum.. Helal olsun... Herkes başaramaz...

Mehteraniye

30 Temmuz 2020 Perşembe 15:40

Yapacak iş bulamamışlar millet neyden para koparsam derdinde kadınlar biraz geri çekilin de erkekler iş güç sahibi olsun evine baksın

Yasin

30 Temmuz 2020 Perşembe 14:59

Atatürk görseydi ülkenin şu halini vah vah vah.

Recep

30 Temmuz 2020 Perşembe 14:56

Mehteranda neymiş. mehter neymiş yaa bırakın bu saçmalıkları iyice saçmaladın. Dünya gerçeklerini görün.

Yasin

30 Temmuz 2020 Perşembe 14:51

Hiç takdir edilecek birşey olmamış başka işinizmi kalmadı

ASLINI KORU

30 Temmuz 2020 Perşembe 13:01

ERKEKLERİN EPİLASYON İŞİNE GİRMESİ GİBİ BİR ŞEY OLMUŞ

Barış

30 Temmuz 2020 Perşembe 12:55

Yazık vallahi. Dejenere edilmedik,ayağa düşürülmedik kültür değerimiz kalmadı.Ot biter gibi mehter takımı oluşturuluyor.Hepsi kültüre hizmet değil,sokak düğünlerinde,sünnetlerde eğlence metaı,rant kapısı haline getirildi.Eski heyecanlar kayboldu.Mehter sözleri bir facia.Valilik derhal amacını aşan ve kültürü yozlaştıran faaliyetleri önlenmelidir.

Deli fişeğe cevap

30 Temmuz 2020 Perşembe 12:52

Mehteran Dünyanın en eski bandosu olarak tarihte geçer yani askerdir bayanların işi ne derken Asker olupta Şehit olan komutan kadınlarımıza hakaret etmiş olursunuz deli fişek rumuzlu Osmanlıda mehteran yok derken Tarih Cahilimisin Osmanlı Cahilimisin anlamadım ama beni iyi Güldürdün...

MehterBAŞŞI

30 Temmuz 2020 Perşembe 09:58

Bu adamdan olmadı olmayacak. Kültür Ve Turizm Bakanlığının bu şarlatanlara karşı acilen harekete geçip kültür zedelenmesi olarak en ağır cezayı vermesi gerek. Yerli ve yabancı turist şu kepazeliği kalitesizliği görse bir tarafıyla güler. Ayrıca erkeklerden oluşturduğu Mehteran Takımı da fiyasko. İstanbul da ki mehteran takımlarını izleyin bir de Ispartadakileri. Aradaki farkı görün. HER İŞİ EHLİ YAPMALI. YAPAMIYORSA BIRAKMALI, ŞOV VE TİCARİ FAALİYET OLARAK KULLANMAKTAN VAZGEÇİLMELİ

ziyaa

30 Temmuz 2020 Perşembe 09:42

bi o kalmıştı yapmadığınız iş kalmıştı onuda yapın

Metin

30 Temmuz 2020 Perşembe 09:34

Çok gereksiz... Gün yapan erkek gurubuda cıkar yakında.

Sindirella

30 Temmuz 2020 Perşembe 09:21

Kültür de din gibi bozulur, tamamen deyiştiremiyorsanız içine fazlafan birşeyler katarsarsınız sonra birşey daha...ve sonra bambaşka birşeye dönüşüverir.

Osmanlı Torunu

30 Temmuz 2020 Perşembe 09:14

EDEP YA HU..!

ilgi goremiyorum

30 Temmuz 2020 Perşembe 08:56

Baska isiniz yok mu bukadar mi bos hayatiniz

Deli Fişek

30 Temmuz 2020 Perşembe 08:50

Osmanlı da , Mehterde böyle bişey yok. Rezillikten başka bişey değil. Devletin bu rezalete el atması lazım

Erkek

30 Temmuz 2020 Perşembe 08:21

Kadin kisminizla ne isiniz var o elbiselerde. Mehteran erkek isidir. Kocalariniza hizmet etmeniz daha makbul.

OLMAMIŞ

30 Temmuz 2020 Perşembe 06:56

mehmet turkoglu

30 Temmuz 2020 Perşembe 03:43

Bir kadınlar kalmıştı bu ise girmedik , orayada burnunu soktular ,,,rabbim sonumuzu hayır eylesin,,fatih Sultan Mehmet bu halimizi görse suratımıza tükürür

Dobracı

30 Temmuz 2020 Perşembe 02:49

İspartali kadinlarrrrr. ,çok lazımdı bu zaten,isparta nin başı göğe erer,derece atlarız artik ,

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR