19 Nisan 2024 Cuma

ISPARTALI AVUKAT ULUSAL BASINDA !

ISPARTALI AVUKAT ULUSAL BASINDA !

Isparta

Isparta Barosu avukatlarından İsmail Özer Özgül, birmüvekkili adına bankadan talepte bulundu. Avukatın talebi, tüketici kredisialan müvekkilden kesilen dosya masrafı ile ilgili belgelerdi. Banka görevlisisöz konusu belgeleri avukat ile paylaşmadı. Konu ile ilgili savcılığa suçduyurusu yapan avukat o banka görevlisine idari para cezası aldırdı. Bankacıcezayı ödedi; üstelik bankanın yaptığı kesintiler de müşteriye jet hızı ileödendi.

 

Ispartalı Ö.Ö., bir bankadan tüketici kredisi aldı. Aldığıkrediden bir miktar dosya masrafı kesildi. Ö.Ö. yapılan kesintilerin detayınıöğrenmek için bankaya başvurdu ancak olumsuz yanıt aldı. Avukatı İsmail ÖzerÖzgül aracılığı ile bankaya başvurdu. Av. Özgül, avukatlık kanunun ilgilimaddesi gereği bankanın anılan belgeleri paylaşması gerektiğini ifade etti.Ancak banka çalışanı B.K. söz konusu belgeleri avukat ile paylaşamayacağınısöyledi.

 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Av. Özgül, bankadan olumsuz yanıt alması sonrası soluğuIsparta Adliyesi’nde aldı. Savcılığa yapılan şikâyet başvurusu dilekçesindebanka görevlisinin ‘emre aykırı davrandığı’ görüşü savunuldu.

 

BANKALAR BAYRAM KREDİSİ İÇİN YARIŞIYOR

 

SEHVEN VERMEDİM!

Soruşturmayı Savcı Ali Çakmak yürüttü. Banka görevlisi B.K.savcılık ifadesinde söz konusu evrakları avukat ile paylaşmamasını sehven(yanlışlık) sonucu olduğunu öne sürdü.

 

2 BİN 500 LİRA ONLARI MUTLU ETMEDİ

 

BANKA GÖREVLİSİNE CEZA

Savcı Çakmak soruşturmasını tamamladı; 3 Eylül günü idariyaptırım kararını hazırladı. Karara göre B.K., 5326 Sayılı Kabahatler Kanunugereği ‘İdari Para Cezası’na çarptırıldı. Buna göre B.K. toplam 150,75 TL’likceza ödeyeme mahkûm edildi. Edinilen bilgilere göre B.K. karara itiraz etmedive 16 Eylül’de cezayı ödedi, makbuzu da savcılığa teslim etti.

DOSYA MASRAFI İADE

Av. Özgül, savcılık kararı sonrası ikinci bir gelişmenin isebanka cephesinde yaşandığını söyledi. Buna göre banka, müşterisi Ö.Ö.’nünçektiği krediden yaptığı 720 liralık dosya masrafını müşterinin hesabına iadeetti.

BANKA BELGELERİ VERMEK ZORUNDA

Kararın önemli olduğuna işaret eden Av.Kemal Özdemir“Bankacılık Kanunu’na göre bankalar, kredi sözleşmelerinin onaylı bir örneğinimüşterilerine vermek zorundadır. Talepleri hâlinde müşteri ile yapılan diğerişlemlere ilişkin her türlü belgenin bir örneği de müşterilere verilir. Kendisinedaha evvel sözleşme örneği verilmemiş müşteri bankadan ücretsiz bir şekildesözleşme örneğini ve iyi niyet kuralıyla bağlı olarak bankayla yaptığı diğertüm işlemlerin belgelerinin bir örneğini de talep edebilir. Yine TüketiciKanunu’na göre banka müşterilerinin başvurularını inceleyen tüketici hakemheyetleri de bankalardan her türlü bilgi ve belgeyi isteyebilir” dedi.

Yargıtay'ın son aldığı bir karara göre, banka müşterilerinindosya masrafı iadesi için 10 yıllık süre zarfında dava açma hakkı bulunuyor. Busüre daha önce 3 yıl ile sınırlandırılmıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ekrem

27 Eylül 2014 Cumartesi 13:40

Meslektaşımı kutluyorum,

Ak Partili 32

26 Eylül 2014 Cuma 21:14

Sayın üstadım;sizi en içten dileklerime kutlar,başarılarınızı daim olmasını dilerim.İnş bu başarınız,bizim boş işler vekillerimize örnek olup,ulusal basına çıkıp,Isparatmın reklamını yapma konusunda ****ret gösterirler.

Yusuf ERDOĞAN

24 Eylül 2014 Çarşamba 10:27

TEBRİKLER İSMAİL BEY'E

Hayri

23 Eylül 2014 Salı 20:07

Güzel bir emsal teşkil eder umarım,

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR