28 Mart 2024 Perşembe

Ispartalı Aile Bakanı Gürcan memleketinde....

Ispartalı Aile Bakanı Gürcan memleketinde....

Isparta

 Bakan Gürcan, Türkiye’de son 13 yılda siyasal ekonomik sosyal kültürel alanlarda büyük gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

 ISPARTA’da bazı açılış programlarına katılmak için gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof.Dr.Ayşen Gürcan 2023 Türkiye’sini anlatırken salonda bulunan herkesi şaşırtan bir çıkış yaptı. Bakan Gürcan,“Hizmetlerimizin merkezinde insan var. Bizler sabır azim ve kararlılıkla hertürlü zorluğun üstesinden gelerek uzun bir yola çıktık. Bizler milletimize karşı sorumluyuz. Ecdadımıza karşı sorumluyuz. Geleceğe karşı da sorumluyuz.Çocuklarımıza onların çocuklarına. Bazen bir işe giriştiğimde torunlarım aklıma gelir. Torunlarım benden hesap sormamalıdır. Benden razı olmalı ki Allah’ta bizden razı olsun değil mi?  İşte bu 2023’ün ruhudur. 2023’ü bizler görmeyeceğiz. Muhtemelen ben görmeyeceğim. Ama 2071 kesin. Ama torunlarım görecek” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof.Dr.Ayşen Gürcan, birdizi program için bugün Isparta’ya geldi. İlk olarak Barida Otel’de AK Parti İl Teşkilatının düzenlediği kahvaltı programına katılan Bakan Gürcan, AK Partiflamalarıyla süslenen salonda Türk Bayraklarıyla karşılandı.

Programın açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, bugünlere çok zor gelindiğini söyledi.

Ardından kürsüye sırasıyla AK Parti’nin Isparta Milletvekili adayları Süreyya Sadi Bilgiç, Sait Yüce, Haydar Kemal Kurt ve Gülsüm Tunçbilek çıktılar.

TERÖRLE MÜCADELE TEK TERÖRİST KALMAYANA KADAR SÜRECE

Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof.Dr.Ayşen Gürcan kürsüye çıktı. Her yıl Mayıs ayında Isparta’ya gelerek gül topladığını anlatarak konuşmasına başlayan Bakan Gürcan, terörle mücadeleden bahsetti.Ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Bakan Gürcan, şöyle konuştu.

     “Hüznümüz acımız büyük. Dün Dağlıca’da bir tabur komutanımız olmak üzere 4 askerimizin şahadet haberini aldık. Hepimizin başı sağ olsun. Vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ailelerine sabır diliyorum. Devletimiz terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha gösterdi. Terör örgütünün sözde ateş kes kararları da onları kurtaramayacak. Bunu istismar edenlerle anladıkları dilden konuşmaya onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Silahlar gömülüp üstüne beton dökülüp ülkede tek bir terörist kalmayana kadar bu mücadele sonuna kadar sürdürülecektir. Vatanımızın her karış toprağını şehitlerimizin emaneti olarak korumaya devam edeceğiz. Bu milletin mayası sağlam”


MİLLETİN MAYASI SAĞLAMDIR

     Türkiye’de son 13 yılda siyasal ekonomik sosyal kültürel alanlarda büyük gelişmeler yaşandığınada dikkat çeken Bakan Gürcan, “Ekonomide inanılmaz atılımlar ortaya koyan güçlü kararlı bir siyasi irade var. Bu dava köklü bir davam. Zorluklara katlanmayı özveriyi paylaşmayı gerektiriyor.

Türkiye nice ihtilallar gördü. Nice darbeler olağan üstü olaylar gördü. Ama bütün bu zor dönemleri sandık ortaya geldiğinde millet sandıktaki kararlarıyla ters düz etti. Geri çevirdi ve iradesini sandıklarda gösterdi. Yine 1 kasım da gösterecek. Türkiye’nin demokratik gelişmesini Türkiye’nin kalkınmasını büyümesini zenginleşmesini ve lider ülkesini olmasını sağlayabilecek azim ve kararlılık şüphesiz dimdik ayaktadır” diye konuştu.

DİLİ SÜRÇTÜ 2023’Ü GÖRMEYECEĞİM DEDİ

     PKK, paralel yapı ve Türkiye düşmanlarının boş durmadığının da altını çizen Bakan Gürcan, “Çok şükür ki bu ülke 150 yıllık derin uykusundan uyandı. 13 yıldır. Türkiye kendi geleceğine emin adımlarla ilerliyor. İşte onun için bütün bu karşı çıkışlar.Hizmetlerimizin merkezinde insan var. Bizler sabır azim ve kararlılıkla her türlü zorluğun üstesinden gelerek uzun bir yola çıktık. Bizler milletimize karşı sorumluyuz. Ecdadımıza karşı sorumluyuz. Geleceğe karşı da sorumluyuz.Çocuklarımıza onların çocuklarına. Bazen bir işe giriştiğimde torunlarım aklıma gelir. Torunlarım benden hesap sormamalıdır. Benden razı olmalı ki Allah’ta bizden razı olsun değil mi?  İşte bu 2023’ün ruhudur. 2023’ü bizler görmeyeceğiz. Muhtemelen ben görmeyeceğim. Ama 2071 kesin. Ama torunlarım görecek” diye konuştu.

ŞEHİT ÇOCUKLARINA BİLGİSAYAR VE TABLET DAĞITTI

Daha sonra Bakan Gürcan, Isparta Valiliğine geçerek, “Yalnız değilsiniz, Türkiye’nin en büyük ailesi projesi” kapsamında şehit çocuklarına dizüstü bilgisayar ve tablet dağıttı. Bakan Gürcan buradaki programının ardından basına kapalı gerçekleştirilen şehit Sezgin Uludağ’ın Hisar Mahallesindeki evini ziyaret edip ailesine başsağlığı diledi.








YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR