24 Nisan 2024 Çarşamba

ISPARTADA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ

ISPARTADA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ

Isparta

ISPARTA'nın Gelendost İlçesi'nde sürücüsünün yola çıkan yaban hayvanına çarpmamak için manevra yaptığı otobüs, yağışın da etkisiyle devrildi. Kazada, 1'i ağır 18 kişi yaralandı.

 

Kaza, BUGÜN saat 05.00 sıralarında Isparta- Konya karayolunun 88'inci kilometresindeki Gelendost'a bağlı Bağıllı Köyü yakınlarında meydana geldi. Adana'dan Burdur'a giden İsa Altan'ın kullandığı 01 DEY 50 plakalı yolcu otobüsü, iddiaya göre yola çıkan yaban hayvanına çarpmamak için sürücünün direksiyonu kırması ve yağışın da etkisiyle devrildi. Yan yatan otobüs geldiği istikamete doğru dönerken, kazada 1'i bebek 18 kişi yaralandı.

 

Kazanın bildirilmesi üzerine çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Otobüsün ön camı kırılarak dışarı çıkarılan yaralılar ambulanslarla Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Gelendost'taki devlet hastanelerine götürüldü. Durumu ciddi olan 25 yaşındaki Mehmet Şimşek, Şarkikaraağaç Dr.Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından Isparta'ya sevkedildi.


 

Otobüste muavin olarak görev yapan 20 yaşındaki Yunus Karabaş ifadesinde, yola aniden çıkan tilkiye çarpmamak için sürücünün manevra yaptığı ve yağışın da etkisiyle otobüsün devrildiğini belirti. Otobüste 17'siyolcu, 20 kişi bulunduğu ve bunlardan 2'sinin kazayı yara almadan atlattığı kaydedildi.


Nurettin Arkan /Dha / Hasan uğur  


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

polen

20 Mart 2016 Pazar 14:12

Adamlar duble yol yapmışlar ama kötü etmişler yanlış yapmışlar bir şeyede muhalefet etmeyin be her tarafınız muhalefet rahatsız adamlar..

Ozan

03 Mart 2016 Perşembe 21:48

Uzmanlar hayvanlara çarpın dıyerek dahiyane bir çözüm bulmuş galiba! Bir vatandaş ta öneriyor sağolsun!! Ancak avrupa ve amerika vs. Gibi gwlişmiş ülkelerde, yolların kenarı tel örgüyle kaplıdır ve yolun altından ve üstünden hayvanların geçebilmesi için özel tüneller ve üst geçitler yapılmıştır. Duble yol yapmakla övünen ve bu hayvanları düşünemiyecek zekada olan sayın uzmanlar da çözümü çarpın geçin demekte buluyor, ne denir ki, bravo uzman (!) bravo...!

UZMAN

04 Mart 2016 Cuma 18:00

40 senedir avrupada ve dedigin gibi gelismis ulkede yasiyorum ama senindedigin gibi ole her yerde ne bir alt geçit ne bir ust geçit yok hayvanlar icin var ama belki her 50000km de bir ama turkiyenin butun sehirlerinde ust geçit yapilmis ordan deyilde kestirimden geçen hayvanlar var once insanlar için geçitleri ogrenin sonra da devlet obur hayvanlari dusunur ne kadar nankor var bu memleketde

recep

03 Mart 2016 Perşembe 15:44

uzmanlar yola cıkan hayvanlar için tehlikeli manevra yapmayın. çarpın diyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR