27 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA ZORUNLU İLLER ARASINDA

ISPARTA ZORUNLU İLLER ARASINDA

Isparta

Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, 54 ilde  otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bu iller arasında Burdur ve Isparta’da var. Emniyet Genel Müdürlüğü, kış şartlarının ağır geçtiği 54 ilde bugün kış lastiği denetimine başladı. Bugün başlayan denetimler, 20 Aralık'a kadar devam edecek.

İl merkezlerinde iki noktada, ilçe merkezlerinde bir noktada iki saat süreyle lastik denetimi yapılacak. Kış lastiği takmayana ilk seferde 77 lira para cezası kesilerek uyarılacak. İkinci seferde yakalanan araca trafikten men cezası verilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kış mevsimi nedeniyle karayollarında araç kayması sonucu yaşanan trafik kazalarını en aza indirmek için özel bir denetim programı başlattı. Genel Müdürlük tarafından merkezden takip edilen denetimler, 16-20 Aralık tarihleri arasında 54 ilde yapılacak. Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri il merkezinde en az iki noktada, ilçe merkezlerinde ise en az bir noktada günde 2 saat süre ile Kış Lastiği Denetimi yapacak.

İŞTE CEZASI

Yapılacak denetimlerde mevzuat hükümlerine aykırı olarak lastik kullandığı tespit edilenlere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 30/1-a maddesine göre 77 lira İdari Para Cezası kesilecek. İkinci kez yakalanan araçlar ise trafikten men edilecek.

20 ARALIK'TAN SONRA DENETİM YOK MU?

Emniyet bürokratları, bunun özel bir denetim programı olduğuna dikkat çekerken, 20 Aralık'tan sonra denetim yapılmayacağı anlamına gelmediğini vurguladılar. Sadece 16-20 Aralık tarihleri arasında yoğun kar yağışı düşünülerek, özel bir denetim programı yapıldığını, yoksa hem 54 il dışında kalanlarda hem de 20 Aralık'tan sonra rutin denetimlerin devam edeceği bilgisini verdiler.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Coskun

04 Kasım 2016 Cuma 15:07

Sayın Arkadaşlar; Kış lastiği sadece kar yağdığında değil kış geldiğinde takılması gereken bişey,Biz nasıl kışın bot ,yazın Sandalet giyiyorsak ,araçlar içinde kış lastiği takmamız lazım,olaki burada kar yok, buz yok,acil Başka bir şehire gitmen gerekti.Orada da kar buz var napacaksın O zaman? Gece veya karda nereden bulacaksın kış lastiğini sana da yazık diğer trafikteki arkadaşlara da yazık. Mesela: Adam Antalya'da oturuyor Isparta'ya acil gelmesi gerekti..! Yolda Gar Gış Gıyamet .

Kış

04 Kasım 2016 Cuma 14:43

Kış lastiği sadece kar yağınca değil, kar olmasa bile buzlanma, sabahları oluşan kırağı vb.hava şartlarında da yazlık lastiğe göre çok daha iyi yol tutuyor, kaymıyor ve fren mesafesi daha kısa çünkü kauçuk oranları çok farklı. Isparta için zorunlu olmasa bile, kullanımı vatandaş için faydalı

Vatandaş Ali Rıza.

04 Kasım 2016 Cuma 14:30

DUMRUL adlı yorum yapan arakadaşa; evet geçen yıl otomobiller için mecburiyet yoktu,ama bu yıl 2016 - 2017 kış mevsiminde OTOMOBİLLERDE de kış lastiği mecburiyeti getirildi.Gönderilen genelgede bu açıkça belirtiliyor. Kış lastiğini bir kullanan zaten bir daha bırakamıyor.Soğukta iyice sakız gibi emniyetli oluyor.Ha param yok ,bu arabayadamı kış lastiği alınır v.s sebeplerle takmazsanız,önce hafif ceza,bir hafta sonra da 498 lira ve trafikden MEN...takdir sizlerin..

dumrul

04 Kasım 2016 Cuma 13:46

kış lastiği özel araçlar için zorunlu değildi açıklmada yok bilgi vermemişler geçen yıl ıspartada ne kadar kar yağdı kış lastiği ne zaman lazım oldu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR