26 Nisan 2024 Cuma

Isparta yeni bir Valiyi kaldıramaz

Isparta yeni bir Valiyi kaldıramaz

Isparta

Bir türlü suların durulmadığı Cumhuriyet Halk Partisi'ndeGenel Merkez atamasıyla göreve gelen İl Başkanı Senayi Demirkol, çarpıcıaçıklamalar yaptı.

 20 kişilik yönetim listesini Genel Merkeze gönderen onaybekleyen Demirkol, CHP'de yaşanan gelişmeleri anlattı.

SANCI NASIL BAŞLADI?

Önceki yönetimin görevden alınmasıyla ilgili Genel Merkezgenelgesinin uygulanmamasını sebep olarak gösteren Demirkol, "VedatŞenol'un istifasının ardından İl Başkanlıklarına İl Yönetimi tarafından atamayapılmaması yönünde Genel Merkez tarafındangönderilen bir genelge vardı. Ancak,bu genelgeye uyulmadı ve sancı burada başladı" dedi.

MİLLETVEKİLİNİN GÖRÜŞÜ ELBETTE SORULMUŞTUR

Milletvekili Ali Haydar Öner'in partiye ve Isparta'ya ihanetettiği ve örgüte operasyonm düzenlediği yönündeki eleştirilerin hatırlatıldığıDemirkol, "Burada elbette bir ilin milletvekili olan ismin görüşü GenelMerkez tarafından alınmıştır. Bu son derece normal ve saygı duyulması gerkeenbir durumdur" ifadelerini kullandı.

İHMAL ETTİYSE SEBEBİNE BAKMAK LAZIM

Milletvekili Ali Haydar Öner'e yönelik eleştirilerin basınönünde yapılmasını doğru bulmadığının altını çizen Demirkol,"Eleştirilerden bir tanesi de Sayın Öner'in Isparta'yı ihmal ettiğiyönündeki eleştiriler. İl Başkanı ile arasında yaşanan husumetten dolayı kısmenihmal ettiği durumlar olmuştur. Ancak, kendisi TBMM'de gayet başarılı birperformans sergilemiştir. Yani eleştirinin kaynağı eleştirenlerdir"şeklinde konuştu.

ESKİ YÖNETİCİLERDE LİSTEMİZDE

İl Başkanı Senayi Demirkol, görevden alınan il ve merkezilçe yönetiminde yeni dönemde yeni yönetimle de yola devam etmek isteyenisimler olduğunu ve bu isimleri de yönetim listelerine dahil ettiklerinikaydetti. Demirkol, "Benim merkez ilçe başkanlığım döneminde yönetimimdeolan isimler de bugün bizimle çalışmak istediklerini ifade ediyorlar. Bizimkimseyle bir husumetimiz, kimseye bir kinimiz yok. Bizim kavgamız, bizimdavamız CHP'nin iktidar kavgasıdır" dedi.

ÖN SEÇİM KONUSUNDA TAVRIMIZ NET!

Ön seçim konusundaki görüşlerini de açıklayan Demrikol,"ön seçim konusunda bizim tavrımız net. Ön seçim istiyoruz. Partimiz,örgütümüz hangi ismi listerlerde görmek istiyorsa o isimlerle bu yarışa girmeyiuygun görüyoruz. Bu konudaki taleplerimizi de Genel Merkez yöneticilerimize herfırsatta dile getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Ön seçim demokratik birortam yaratılması açısından can alıcıdır" görüşünü savundu.

İKİNCİ BİR VALİYİ ISPARTA KALDIRMAZ

Isparta'nın Genel Merkezden dayatılacak bir adayı kaldıramayacağıve başarı sağlanamayacağı konusundaki görüşlerini de ilginç bir cümleyle dilegetiren Demirkol, "Isparta artık ikinci bir valiyi kaldıramaz. Ispartadışarılan baskılarla gelecek bir ismi meclise taşımaz" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

akar

05 Şubat 2015 Perşembe 12:42

adam kalmadı memlekette toplayın getirin dokuzoğlunu ceyhanı.sonra oy bekleyin adı geçenler enson ıspartaya ne zaman geldiler.hadi ceyhan efendi bu yorumuda paylaş sosyal medyada

Esnaf

05 Şubat 2015 Perşembe 00:09

irfanın hakkı valı tombaladan bırılerının adamı olmazı irfanın hakkı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR