28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA VALİLİĞİNDEN OPERASYON AÇIKLAMASI

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'nde kendini Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu olarak tanıtarak öğretim üyelerine bazı sorular yönelten 1 şüpheli yakalandı.

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde kendini MİT elemanıolaraktanıtan ve üniversite kampus içerisinde öğretim üyeleri ile görüşerekbaskıuyguladığı iddia edilen 4 kişiden 1'i yakalanarak gözaltına alındı.

Olay,Süleyman Demirel Üniversitesi'nde meydanageldi.Yaklaşan Rektörlük seçimleri öncesinde üniversiteye gelen ve kendileriniMilliİstihbarat Teşkilatı elamanı olarak tanıtan 4 şüpheli üniversiteöğretimüyelerinin odalarına girip, öğretim üyeleri ile tek tek konuştu.İddialaragöre, "Biz MİT'ten geliyoruz. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasanİbicioğlu'nuNasıl biliyorsunuz? Rektör Hasan İbicioğlu'nun sıkıntısı var mı?Tekrar Rektör olarakAtanacak" gibi sorular sordukları iddia edildi.Öğretim üyelerininşikayeti üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ŞubeMüdürlüğü ekipleritarafından yapılan operasyon ile 4 kişiden 1 şüpheliyakalandı. Diğer şüpheliler ise aranıyor.

ISPARTA Valiliği açıklama yayınladı. Yapılan açıklamadaise;"İlimizde kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu olaraktanıtıp,Devlet büyüklerinin de adlarını kullanarak özellikle üniversitedekirektörlükseçimini etkilemeye yönelik illegal faaliyetlerde bulunduğu iddia edilenşahıslardanbiri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışma ileyakalanmış olup,gerekli tahkikat başlatılmıştır. Kayıt dışı karanlık odaklarcayönetilen butürden illegal oluşumlarla etkin mücadele, Açık toplum ve HukukDevletiningereğidir.Vatandaşlarımızın, kendilerini bu şekilde sahte unvanlarlatanıtan,şahıslara itibar etmemeleri, ilgilimakamlara(valilik–kaymakamlık-savcılık-emniyet) derhal bildirmeleri önemarzetmektedir" denildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kara davut

14 Nisan 2015 Salı 09:53

Hainler için yasasın Hasan ibicioğlu hepınzden hesap sorulacak dimdik geliyor hocamız

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR