24 Nisan 2024 Çarşamba

ISPARTA ULUĞBEY'DE MERMER OCAĞINA TEPKİ

ISPARTA ULUĞBEY'DE MERMER OCAĞINA TEPKİ

Isparta

ISPARTA'nın Senirkent İlçesi'ne bağlı Uluğbey Köyü'nün yakınlarına mermer ocağı açılmak istenmesine köylüler ve çevreciler karşı çıktı.

Senirkent'e bağlı Uluğbey Köyü'ne yaklaşık 900 metre uzaklıkta mermer ocağı açılmak istenmesine tepki amacıyla köylüler ve Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu (A Platformu) tarafından toplantı yapıldı. Köy meydanında yapılan toplantıda mermer ocağının köye zarar vereceği gündeme geldi.

Nüfusu yazın 1500, kışın ise 600 civarında olan köyün 2000 hektar tarım arazisi bulunduğu, bu alanlarda üzüm, elma, kiraz, kayısı, vişne ve badem üretildiği belirtilirken, mermer ocağı açılmak istenen yerin köylünün küçükbaş hayvanlarının besi alanı olarak kullandığı arazi olduğu vurgulandı.

Mermer ocağının köyün su kaynaklarına çok yakın olduğu,ocaktan çıkacak tozun ovaya yayılacağı kaydedilirken, köyün Veli Baba Sultan Türbesi dolayısıyla inanç merkezi olduğu ve çevresinde vakıflarca tescil edilmiş 29 yatır bulunduğu aktarıldı. Söz konusu ocağın köyü olumsuz etkileyeceği de anlatılarak yapımına karşı çıkıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

selami

10 Ağustos 2017 Perşembe 13:21

Mermer ocaklarının açılış ****esi, sadece mermer çıkarmak mı ? acaba ?

Ali Asker Bağcı.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 20:43

Ben bir Uluğbeyli olarak,kendi sınırlarımız içindeki arazilerimizin kendi halkının rızası alınmadan başkasına kiraya verilmesi veya satılmasına kesinlikle karşıyım.kim ne arayacaksa gitsin kendi memleketin de arasın.yeşilin harâb edilip,taş ve toprak olmasına bir çevreci olarak karşı çıkmam bir insanlık görevimdir.

Sana

09 Ağustos 2017 Çarşamba 17:58

Geçtı borun bazarı, sür eşşeğiii niğdeye gençler!!! Zamanında sardınız başınıza , şimdı ağlamayın boşuna:)))

erer

09 Ağustos 2017 Çarşamba 14:51

çevre ye ,yaşadığımız yere duyarlı olmak güzel erdemlerden. tebrik ederim.sessiz kalmamak lazım.

HALKIN HÜR İRADESİ

09 Ağustos 2017 Çarşamba 14:40

Bölgemize baktığımızda bütün dağlar taş ocakları ile talan edilmiş, bembeyaz bir toz ve moloz yığını ile bırakılmıştır. Doğrusu işletme süresi sonunda bölgenin ağaçlandırılarak yeşillendirilmesi gerekmekte iken, firmalar o böl****i 30-40 yıllığına kiralayarak hiç bir fidan bile dikmemektedirler. Sütçüler-Çukurca Köyünde veya şehrimizin başka bölgesinde artık taş ocağı istemiyoruz.

selim

09 Ağustos 2017 Çarşamba 13:41

mermer ocakları doğanın bir numaralı düşmanı ekolojik den****i yok ediyor toz gürültü kirlilik o böl****i yaşanmaz hale getiriyor.bir kaç kişi rant elde edecek diye doğayı katletmenin ne amacı var.

Ebrar

09 Ağustos 2017 Çarşamba 13:08

Birileri servetine servet katmak için allahın taşına toprağına kastediyor birileride buna çanak tutuyor hiç birtane vicdanlı idareci yokmu buna dur diyecek yazık tabiatın dengesi böyle bozuluyor işte sonrada küresel ısınmadan bahsediyoruz yeşilin olmadığı bir yerde hayatta olmaz ulubeyli kardeşlerim davanızdan hiç vazgeçmeyi

Cemalettin Yurtsever

09 Ağustos 2017 Çarşamba 12:52

Üç kuruş menfaat için doğanın katledilmesine sebep olan herkesten hesap sorulacaktır. Kul, yasa, ve adalet sormazsa İLAHİ ADALET tecelli edecektir. Birzamanlar kuş gribi bahanesiyle, birde birilerinin önüne yatarak ülkenin katline sebep olanların ölüm şekilleri ibretlik olmalıdır.

MAHMUT AKSU

09 Ağustos 2017 Çarşamba 11:52

Sayın Cumhurbaşkanımız halk ne derse o sözüne rağmen bölge tamamen yalan yanlış sahte raporlarla dağlar katlediliyor. çandır köyü nün her tarafı zeytin ağaçları ile dolu olmasına rağmen ısparta orman bölge müdürlüğü, tarım müdürlüğü, çevre müdürlüğü zeytin ağacı yoktur diye rapor veriyor. çünkü buradaki zeytin ağaçları bi görünürse bu alana izin veren tüm ilgililer fetö den beter olacaklar. zindanı boylayacaklar. imanlı bir idareci mutlaka görecektir. göğsü iman dolu vali miz bir gün görecektir.

Sinan kaya

09 Ağustos 2017 Çarşamba 11:38

Cok yazık bu ülkebizim bu doğa bizim atalarımızın bize emanet ettiği biz cocuklarımıza boyle mi birakacagız ülkenin taşi toprağını rant olmuş. Hele ıspartamızın dagi topragını delik deşik ettıler. yazıktır günahtır inanki bu zulumdur. Doğamıza tasımıza sahıp cıkalım. Bu duyarlı durum karsısında uluğbeylıleri teprık edıyorum .

Üzgün

09 Ağustos 2017 Çarşamba 11:21

Allah belanızı versin sizlerin.Rant uğruna katletmediğiniz yer kalmadı.Yakında yaşayaşadığımız güzel bir dünya kalmayacak.Tarıma verdiğiniz zararlar yüzünden kanser olmayan insan kalmadı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR