24 Nisan 2024 Çarşamba

ISPARTA TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE OY ALACAK

ISPARTA TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE OY ALACAK

Isparta

Cumhurbaşkanlığı çalışmalara katılan AK Parti eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Erdoğan’ın Isparta’da Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy alacağını ileri sürdü. Görevi sona erdikten sonra sık sık Isparta’ya gelen ve partisi için tüm çalışmalara katılan eski AK Parti Milletvekili Haydar Kemal Kurt, ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi değerlendirmede bulundu.

ERDOĞAN’I MİLLETE BİZ ÖNERDİK

AK Parti olarak Tayyip Erdoğan’ı millete önerdiklerini dilegetiren Kurt, şunları söyledi: “Millet de bizden onu istedi. Vatandaş tarafından partiyi bile feda edin Cumhurbaşkanlığına geçin denildi. Vatandaş Cumhurbaşkanlığı makamının ne anlamına geldiğini belki bizlerden daha iyi biliyor. Millet devletini her zaman yanında görmek istiyor. Biz bu yüzden önerebileceğimiz eniyi ismi ve genel başkanımızı millete takdim ettik. Ben 10 Ağustos’tan sonra Türkiye’devatandaşın devlet işleyiş algısının tamamen değişeceğine inanıyorum.

DOĞRU OLMAYAN HAREKETE MÜDAHALE EDERİM

Siz eski bir milletvekili olmanıza rağmen buralarda gelip,dolaşıyorsunuz, katkı sağlıyorsunuz diyorsunuz. Bazıları bunu yeniden adayolmak için burada dolaşıyor şeklinde yorumlayabilirler. Bazı hareketlerimizi milletinyanlış anlamasına mehil vermeden yapmamız lazım. Ben partimde İl Yönetimi,Milletvekili ve  Belediye Başkanlarımızı dahil siyaseten doğru olmayan ve fayda getirmeyen hal ve hareketlere müdahil ederim.Ak Parti siyasi kimliğini temsil eden ve etmiş olan insanlar bu duyarlılıkta insanlardır. Biz duyarlılığımız sebebiyle buraya gelip gidiyoruz.

BU İŞE DAVA OLARAK BAKIYORUZ

Tayyip Beyin varlığı ya da yokluğuna bağlı olan birhareketten bahsetmek doğru olmaz. Kendisi bizim gen el başkanımız ve başbakanımızdır. Biz millete ait bu partinin, bu davanın şahıslarla gayinolmadığı inancındayız. Biz Tayyip Erdoğan’dan çok şey öğrendik. O biz öğretmenlik yaptı. Erdoğan’dan önce gelen bir süreç var. Milletin adamları diyoruz Menderes ve Özal’dan bahsediyoruz. Erdoğan’dan sonra bu ülkede çoknitelikli birçok vatandaşımız çıkacaktır. Parti olarak biz de inşallah sayıngenel başkanımızın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde onun yapmış olduğu görevi enaz onun kadar yerine getirecek birilerini aramızdan çıkartırız. Kimse merak etmesin. Biz bu işe bir dava olarak bakıyoruz.

BENİMLE İLGİLİ HİÇ RAHATSIZLIK DUYDUNUZ MU?

Ben gelip gidiyorum. Benimle gelip gitmemle ilgili teşkilatta ve milletvekillerinde bir rahatsızlık duydunuz mu? Benim derdimmevcudu kötüleyip onun yerine geçmek değil. Bunlar nasip işidir. Bizİstanbul’dan gereklilik doğdu diye 2006’da il başkanı olarak geldik. Burada 1 yılhiçbir iş yapmadan var olan birikimlerimizi tüketerek bu işi yaptık. Bunun için kimseden yardım istemedik. Şimdi ben milletvekili değilim. Önceden siyasetçiler sonradan bir yere yönetim kurulu üyesi olurlardı benim öyle bir şeyim de yok.Biz bildiğimi düşünerek buralara geliyorum var olan siyasi mücadeleye katkı sağlamaya çalışıyorum. 2011 yılında 40 tane aday adayı vardı Isparta’da.Arzuladığım şey şu; 40 arkadaş ta benim gibi burada olsa bu güzel olmaz mı? Siyaset kurumuna güç vermiş olmaz mı? Biz bunu göstermeye çalışıyoruz.

ISPARTA TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE OY ALACAK

Bugüne kadar Isparta’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri içingördüğüm; vatandaşta gördüğüm yüzde 25’i

diğer adayların görmeyeceği. Ama başka sebeplerle oy verilirse bu oran artabilir. Seçimdir tabi, sandığın ne getireceği sandığıniçindedir. Ama Isparta’da Türkiye ortalamasının üzerinde oy alacağımızı düşünüyorum.Millet tarihinde ilk kez olacak olan bir şeydir. Isparta’nın tercihi bu yönde olursa hepimizi mutlu eder. Keşke Türkiye oy oranının en üst limitini Isparta’da elde etmiş olsak. Bu Isparta halkına yakışır. Isparta halkı bundan bir şey kaybetmez. Bu milleti en iyi temsil edecek siyasetçi kim? Uluslararası alanda bilinen, tanınan, etkinliği bilinen ve sözü dinlenen şahıs kim? Milletin buna bakması lazım.

BAŞKA YERLERDE OLAN ŞEYLERİN TAKİP EDİLMESİ LAZIM

Isparta’da 65 bin öğrenci var. Bundan 20 bini Ispartalı olsa 40 bini yabancı. 40 bini misafir eden şehir ülkenin her kesimini tanıyor olması lazım. Ülkede doğabilecek olan her talebi hissetmesi lazım. Yerel seçimlerde buna ilişkin değerlendirmeyi siyasi partilerin ağzından göremiyoruz. Paylaşmayı bilmiyoruz. Her şey bizim olsun diyoruz. Cumhurbaşkanını yüzde 50 artı 1 ileseçiyoruz. Bu daha fazla bir araya gelmeye demektir. Bu bir araya gelmeyi milletin hayrına yönlendirmemiz gerekmiyor mu? Bizim buna ihtiyacımız var. Isparta’da A parti B partiyi geçmiş çok önemli değil. Başka yerlerde olan şeyleri siz takip etmezseniz, kaybeden ve geride kalan taraf olursunuz. Buradaki kendi içinizdeki yarışın Türkiye’de karşılığı yoksa ne anlamı var

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Selim

08 Ağustos 2014 Cuma 09:28

Sizin davanız memleketinizde Tekin BAYRAM'ı halka önermekmi. Yoksa savunduğunuz davada eski bir milletvelkili olarak söz sahibi olamamakmı. Ak partinin başarısında ve cumhurbaşkanlığı seçimindeki başarıda sizin zerre kadar başarınız yok. Sn Başbakanımızın başarısı var.Bu başarıları lütfen kendinize mal etmeyin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR