16 Nisan 2024 Salı

ISPARTA TÜRKİYE'DE İKİNCİ SIRADA

ISPARTA TÜRKİYE'DE İKİNCİ SIRADA

Isparta

TARIM ve Orman Bakanlığı'nın 'Geleceğe Nefes' sloganıyla başlattığı ve 81 ilde dikimi yapılacak 11 milyon ağaç hedefi Türkiye genelinde 13 milyon 539 bin 81'e ulaşırken, Antalya'nın 200 bin fidan hedefi, yüzde 118 oranla 236 bin 847 oldu.

Daha yeşil bir Türkiye için, 11 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak dünya rekoru hedeflenen 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyasında Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde 2 bin 23 nokta belirledi. 11 Kasım Pazartesi günü 81 ilde belirlenen bu noktalarda düzenlenecek törenlerle saat 11.11'de fidan dikimleri gerçekleştirilecek.

BATI AKDENİZ'DEN 843 BİN FİDAN

Batı Akdeniz'de kampanyaya 813 bini aşkın fidan sahiplenerek büyük destek verdi. Isparta, hedeflenen fidan ve sahiplenme oranına göre Türkiye ikincisi olurken, fidan sayısı 235 bine yükseldi. Antalya 236 bin, Burdur 212, Afyonkarahisar ise 160 bin fidan sahiplendi.

ANTALYA'DA DİKİM ALANLARI

Kampanya kapsamında Antalya'da tüm ilçelerde 11 Kasım günü ağaç dikimi töreni yapılacak. Manavgat Taşağıl ormanı, Aksu-Kurşunlu, Kaş-Çeşme orman arazileri, Finike-Kumluca karayolu orta refüj ve sahil kesimi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi gibi alanlarda dikim yapılacak. BATEM'in Aksu'daki arazisinde de 2 bin 23 fidan dikimi yapılacak.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ALANYA'DA

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ndeki dikim törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Vali Münir Karaloğlu katılacak. Kampanyaya 5 fidanla destek veren Bakan Çavuşoğlu adına ise Finike-Kumluca karayolu refüj ve sahil kesimine dikim yapılacak.

ISPARTA TÜRKİYE İKİNCİSİ

Kampanyaya katılım oranları açısından Isparta yüzde 162 ile Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor. Isparta'da bakanlığın hedef koyduğu 145 bin fidan sayısı, 235 bine yükseldi. Burdur'da ise 213 bin hedef konulurken, yüzde 96 katılım oranına ulaşıldı ve sahiplenilen fidan sayısı 212 bini aştı. Afyonkarahisar'da 142 bin hedef, yüzde 109 katılım oranıyla 160 bini aştı.

HANGİ TÜR AĞAÇLAR DİKİLECEK

Toprak yapısına göre, dikilecek ağaç türleri ise şöyle; “Ceviz, badem, zeytin, defne, ıhlamur, kestane, mavi yemiş, mahlep, alıç, iğde, zerdali, meşe, fıstık çamı, çam türleri, sedir, servi ve narenciye ağaç türleri."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sbt

11 Kasım 2019 Pazartesi 21:49

Sarhoşun birisi de Çünür mahallesinde kaldırımlara dikilen ağacı aracıyla yerinden sökmüştü aradık tikeriz gardaş dediler lakin tikemediler bunca zaman geçmesine rağmen. Bir fidan bir çocuk daha çok bekleriz.

YEŞİL YEŞİL

11 Kasım 2019 Pazartesi 12:47

AĞAÇ DİKİM ŞENLİĞNE CANI GÖNÜLDEN KATILIYOR VE DESTEK VERİYORUM...YALNIZ MALUM BÖLGEMİZ YAKLŞIK 2-3 AYDIR YAĞIŞ ALMIYOR.ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DE YAĞIŞ YOK GİBİ..DİKİLEN FİDANLAR İÇİN YAĞIŞ ŞARTLARI GÖZ ÖNÜNDE TUTULSA EN AZINDAN BÖLGEMİZ İÇİN PROĞRAM YAĞIŞ ŞARTLARINA GÖRE YAPILSA DAHA İYİ OLURDU. BENCE.CAN SUYU VERİLSE BİLE YAĞIŞ OLMAZSA SIKINTI OLABİLİR..HAYIRLISI OLSUN...EMEĞE GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER YİNE DE..YEŞİL DE HAYAT VAR....

mahmut aksu

11 Kasım 2019 Pazartesi 09:06

Yazık. daha yeni sütçüler ilçesi çandır köyü söğüt yaylasında kesilen 1000 lerce 100-200 yıllık katran sedir çam ağaçları. bunlar neden kesiliyor diye sorduğunuzda karşınıza telefona bile hiç çıkmayan bir orman işletme müdürlüğü ve yetkilileri. ısparta orman bölge müdürü size soruyorum bu ağaçlar neden kesiliyor? burada açılacak olan mermer ocağının çed süreci nedir? daha önceki yıllardaki fidanların fotoğraflarını gösterirmisiniz? yoksa benim size göndereceğim fotoğrafları yayınlarmısınız?

Bir fidan bir çocuk

10 Kasım 2019 Pazar 16:50

Bahçelievler mahallesi 3024.sok adamlar kaldırım daki ağacı gece kesmişler belediye şikayet ettik ama ses seda cıkmadı bir fidan bir çocuk değilmi bunun hesabını sormayacak mısınız bu fidanlar bizlerin parası ile dikilmiş bunu yapan ya ev sahibi yada kiracı yapanın yanına kâr mi kalacak

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR