28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA TURİZMCİLERİ AĞIRLAYACAK

ISPARTA TURİZMCİLERİ AĞIRLAYACAK

Isparta

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, yapımcılığını Hüseyin Aybatılı’nın üstlendiği, Kanal 32’de yayınlanan Gülkent’te Bugün programına konuk oldu. Vali Günaydın, programda 2016 yılında yapılan ve 2017 yılında yapımına devam edilecek projeler hakkında bilgiler verdi.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 2016 yılının değerlendirmesini yapmak üzere, Kanal32 televizyonunun en çok beğenilen ve izlenen programı Gülkent’te Bugün’e konuk oldu.

DAVRAZ'DA ALTYAPIYI YAPIYORUZ

Turizm konusunda bir çalıştay yaptık. Çalıştaydan sonra bir arkadaşımız geldi 2 bin kişilik bir bağlantı yaptığını söyledi. Önümüzdeki hafta sonu Ankara’dan Türkiye’nin değişik yerlerine hafta sonu turizmi çalışan firmaları davet ettik. eğer siz neyi nereden alacağınızı iyi analiz ederseniz sonuç alırsınız. Isparta’mız hafta sonu turizmi için çok ideal bölge. Bugün Ankara’dan otobüse binip Isparta’ya gelmeniz çok kolay. Şimdi hafta sonu turizmi diye bir kavram gelişti. İnsanlar Ankara’dan hafta sonu şuraya, buraya gidelim diyorlar. Ankara’dan hafta sonları Karadeniz ve Ege turları yapıyorlar. Isparta’mız bu konuda bu pastadan yeterince pay alamamış. Önümüzdeki haftadan sonra bu konuda önemli mesafeler alacağız. Otobüsle Ankara’dan Isparta’ya gelmek 5-6 saat. Sadece Isparta’yı değil aynı zamanda etrafımızdaki vilayetlerdeki tarihi yerlerin kullanılması insanlara alternatifler sunacak. Turizm sektörü,kendisiyle beraber yaklaşık 50’nin üzerinde sektöre ciddi katkı sağlıyor.

50’nin üstünde sektöre katkı sağlıyor. Mesela bir topluluk olarak bir yere gidip kahvaltı yapacağız. Kahvaltıda yumurta yiyeceğiz. Bu gelen insanların yiyeceği yumurtayı üreten bir sektör var. Turizm sektörü 50’den fazla alana katkı veriyor, istihdam yaratıyor. Bizim turizm anlamında yapmamız gereken çok şey var. Daha yolun başındayız ama bizim sahip olduğumuz çok büyük avantajlar var. Davrazı, gül turizmini ve inanç turizmini konuşmadık. Eğirdir gölü Ispartamıza doğrudan katkı verecek bir unsur. Oradaki arkadaşlarımızı gölle ilgili değişik aktiviteler yapıyor. Artık bunlara katılımı daha üst seviyede olacak çalışmalara girmemiz gerekmektedir. Isparta’ya gelenler davraz dağını bilmiyorlar. Bunun için Valilik meydanına canlı olarak izlenilebilmesi için bir ekran koyduk. Ilgazda pist uzunluğu bin 100 metre. Davrazda 23 kilometre. Daha öncede altyapı çalışmaları başlatmıştık. Geçen hafta en yoğun zamanını yaşamış davraz. Vatandaşlar arabalarını parketmiş ve yanında mangal yakmışlar. Çok güzel bir görüntü değil. Ben mangal yapmalarına karşı değilim. Kimseyi rahatsız etmeyeceği, görüntü kirliliğinin oluşmadığı daha uygun bir ortamda yapılması gerekir. Davraz bizim içinin anılmaz bir avantaj. Sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da bir avantaj. Oraya kapalı spor salonu ve kapalı havuz yaptırılacak. Davrazı sadece kışları kullanıp geriye kalan tesisleri atıl tutmak verimli olmaz. Senenin 6 ayı orada hareketlilik sağlamalıyız. Davrazda çok büyük eksikliklerimiz var. Ağaçlarımız eksikti, 30 bin ağaç diktik. Uzun vadede 2 milyon ağaca çıkardığımız zaman orada hem kar kalitesi artacak ve sezon uzayacak. Sadece otel yapmakla olmaz. Kapalı spor salonumuz olduğunda sadece futbol takımları için değil, voleybol, basketbol ve bütün spor dallarından takımlar Isparta’ya gelecektir. Ulaşımı kolaylaştırmamız lazım. Sıcak asfalt için Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç bu konuda desteklerini hiç esirgemedi. Kış ayında olduğumuz için sıcak asfalt dökemiyoruz. Onun için yaz sezonunu beklemek zorundayız. Ekonomik canlılık için mutlaka dışarıdan kaynak getirmeye ihtiyacımız var. Ekonomik olarak bir ölçek oluşturursanız, o ölçeğin varlığını devam ettirmeyi, o ölçeğin istediği faydayı sağlayabilmeniz, dışarıdan gelen kaynakla olur. Öğrenci ve askerden geçinelim derseniz bir ölçekte tıkanır kalırsınız. 2017 yılı içerisinde gölet yapacağız. Herhangi bir yıldakar yağmadığında bu göletten yapay kar desteği yapacağız” dedi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mehmet bildik

06 Ocak 2017 Cuma 11:33

ben hala tuvalet yokluğunu ısrarla hatırlatmak istiyorum. kötü çok kötüüüü. ayıp bir sürü dışarıdan gelenler var.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR