29 Nisan 2024 Pazartesi

TED’den Mizaç Odaklı Öğretmenlik Semineri

TED’den Mizaç Odaklı Öğretmenlik Semineri

Isparta

Isparta’da TED Isparta Koleji öncülüğünde ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla “Mizaç Odaklı Öğretmenlik” semineri düzenlendi.

Seminere, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlü Erhan Baydur, TED Isparta Koleji Kurucu Temsilcisi Şule Yurcu, TED Isparta Koleji Müdürü Hüseyin Avni Şataf, Eduen Danışmanlık Kurucusu Mehmet Başar ve çok sayıda öğretmen katılım sağladı.

ITKM Gül Salonu’nda saat 16.00’da gerçekleşen seminerde açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye çıkan Şule Yurcu, ‘Son nefesimi verene kadar öğrenme ve öğretme işiyle ilgilenmeye ant içmiş birisiyim’ diyerek açıklamasında; “Ben bir öğretmen olarak hep bir yenilik arayışı içerisinde oldum. Çoğunlukla, eşimin mesleği nedeniyle Batı’da oldum ve İstanbul’da çalıştım. 32 yıldır da özel okul yönetiyorum. Özel okulların ve resmi okulların birlikte el ele vererek bilgi paylaşımında bulunmaları geleceğimizin mühendisi olan bizler için çok önem addediyor. Buradan hareketle arayış içerisinde oldum. Karakter diyoruz, mizaç diyoruz, nedir bunlar? İnsan için ne işe yarar? Bunları olumlu, yararlı biçimde yönlendirebilmek için nasıl yaklaşmalıyız? Bunun yetkilisini araştırdım ve Mehmet Yaşar hocamı bulduk. Dinlediğim zaman kendisinden çok etkilendim” İfadelerine yer verdi.

Mehmet Başar, Yaklaşık 10 yıldır mizaç odaklı eğitim hakkında çalışmalarda bulunduğunu söyleyerek açıklamada bulundu. Başar; “Yaklaşık 20 yılı aşkın bir süredir eğitim alanında çalışmalar yapıyorum. Yaklaşık 10 yıldır da Mizaç odaklı eğitim yaklaşımını Türkiye’deki özel okullarımızda, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle paylaşıyoruz. 10 yıla yakın zamandır mizaç odaklı eğitim üzerine çalışmalar yürütüyorum. Bugün Ted Isparta Koleji’yle bu sene itibariyle başlamış olduğumuz mizah amaçlı eğitim yaklaşımımız çerçevesinde sene başından itibaren velileri, öğretmenleri, öğrencileri ile birlikte yaptığımız çalışmalar vardı. Onlar bu çalışmalardan çok büyük fayda, verimlilik elde edince ve veliler, öğretmenlerde memnuniyet oluşunca bunu Ispartalı eğitimcilerin tamamıyla paylaşmayı arzu ettiler. Bu çerçevede bir program organize etmeyi düşündüler. İl milli eğitim müdürlüğümüzün de ev sahipliğinde, Isparta’daki öğretmenlerimizle mizaç odaklı eğitim üzerine konuşmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. İstanbul’dan bu seminer için gelmiş bulunuyorum” şeklinde konuştu.

Müdür Baydur, düzenlenen seminer için teşekkür ederek, açıklamasında; “Dünya bir değişim içerisinde, bu değişim sürecinde her gün milyonlarca, binlerce bilgiyi yeniden üretip, yeni bilgilerle kuşatılmış hale geliyoruz. Konu böyleyken bizim bu değişim sürecinden etkilenmememiz, bu süreçte kendi varlığımızı, kendi öğretmenlik yeterliliğimizi yeniden gün yüzüne çıkarmamamız çok düşünülemez bir durum olarak düşünüyorum. Bu vesileyle bugün mizacı konuşacağız. İnsanın parmak uçlarına kadar farklı yaratıldığı bir evrende her bir insan için ayrı bir model olduğu kanaatindeyim. Tabi mutlaka ortak eğitim verebilmek adına bunlar belirli kategorilere ayrılacaktır. Bu vesileyle buraya katkı sunan TED Okullarımıza, Sayın Kurucu Temsilcimize, organizasyona emek veren tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR