28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTADA SON DAKİKA 1200 İŞÇİ ALINACAK

ISPARTADA SON DAKİKA 1200 İŞÇİ ALINACAK

Isparta

İŞKUR İl Müdürlüğü Toplum Yararına programı kapsamında Isparta'daki kamu kurumları ile belediyelerde çalıştırmak üzere 1200 kişi alacak.  Duyuru şöyle; İl Müdürlüğümüz ile ekli listede belirtilen kamu/kurum ve kuruluşları işbirliğinde, toplam 1200 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecektir.

Programa katılmak isteyen kişilerin Isparta Çalışma ve  İş-Kurumu  İl Müdürlüğüne Program için son başvuru tarihinden önce gelerek veya www.iskur.gov.tr internet adresinden iş arayan kaydı yaptırmaları, başvuru yapmaları gerekmektedir.

TOPLUM YARARINA PROGRAM KATILIM ŞARTLARI

Kuruma kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor kaydının olmamasını ifade eder. (5510 sayılı Kanunun 4. Maddesinde b fıkrasının 4. bendindeki tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı Kanundaki EK-5 tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların sigortalılığı kapsamında olan kişilerin, SGK girişi yapıldığında sigortaları SGK tarafından kesildiğinden TYP’ye başvuru yapmalarında ve programa katılmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.) Kuruma kayıtlı olduğu halde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.

18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.

Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.

Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.

Katılımcılar sadece 1 (bir) programa başvuru yapabilirler.

Katılımcılar için TYP’den yararlanma süresi, on iki ay içerisinde ayrı ayrı olarak veya bir defada en fazla dokuz aydır. Dokuz aylık süre, kişinin TYP kapsamındaki bir programdan yararlanmaya başlama tarihi üzerinden değerlendirilir. Katılımcıların programa başladığı tarihten on iki ay sonra yeniden yararlanma hakkı doğar.

On iki ay içinde toplam üç aylık bekleme süresini dolduran katılımcılar için, üç ayın bittiği tarihten sonraki gün, on iki ay içerisinde dokuz aylık yararlanma hakkı tekrar doğar.

Bir katılımcı aynı kurum veya kuruluşla düzenlenen TYP’den en fazla on sekiz ay yararlanabilir.

Kurs ve/veya programlar (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) arasında altı ay bekleme süresi bulunur.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARI TOPLUM YARARINA PROGRAM LİSTESİ

SIRA  HİZMET SAĞLAYICI       

1          ISPARTA İLÖZEL İDARESİ       

2          SÜLEYMANDEMİREL ÜNİVERSİTESİ          

3          ISPARTAORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ      

4          ISPARTA İLMÜFTÜLÜĞÜ         

5          KULEÖNÜBELEDİYESİ 

6          SAVBELEDİYESİ 

7          AKSUBELEDİYESİ          

8          ATABEYBELEDİYESİ     

9          EĞİRDİRBELEDİYESİ    

10        SARIİDRİSBELEDİYESİ 

11        GELENDOSTBELEDİYESİ         

12        GÖNENBELEDİYESİ       

13        GÜNEYKENTBELEDİYESİ        

14        KEÇİBORLUBELEDİYESİ         

15        SENİRBELEDİYESİ         

16        ŞARKİKARAAĞAÇBELEDİYESİ         

17        ÇARIKSARAYLARBELEDİYESİ         

18        ÇİÇEKPINARBELEDİYESİ        

19        SENİRKENTBELEDİYESİ          

20        BÜYÜKKABACABELEDİYESİ 

21        SÜTÇÜLERBELEDİYESİ

22        ULUBORLUBELEDİYESİ          

23        YALVAÇBELEDİYESİ    

24        HÜYÜKLÜBELEDİYESİ 

25        YENİŞARBADEMLİBELEDİYESİ

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Halil başbunar

03 Eylül 2018 Pazartesi 18:55

İşe kimler alınıyor biliyormuş üzerine 1 iş kurda dayısı olan2 belediye lerden sayısı olan 3 milli eğitimde dayısıolan4 mülakatta dayısı olan kısacası dayınvarsa her yerde iş bulursun yoksa boşa debelenmeyin ben çok denedim işyokdediler herşey torpil para yoksa iş deyok

Abdi akyüz

05 Nisan 2017 Çarşamba 00:08

Slm abdi akyüz ben bucakdan bende çalışmak istiyorum 0546 238 0648 0530 098 3274 teşekkürler

muhtar

25 Şubat 2017 Cumartesi 09:14

bu milleti 1 kilo makarna yarım kilo blgur bir torba kömür le kandıramassınız artık vatandaş 18 maddeninin içinde ne olduğunu öğrendi kopyası azarbeycanda başkanın eşi başkan vekili oldu bunu herkez gördü bu vatandaşı işe almayla onunla bununla kandıramassınız madem işçi alınacaktı neden bu günü beklediniz haır hayır hayır,,,

ÇİNLİ

25 Şubat 2017 Cumartesi 00:36

DÜZENİ SİYASET BOZUYOR YATALAKLAR ÇALIŞAN KESİMİN SIRTINDAN GEÇİNİYOR HİÇ 2 YAKASI 1 YERE GELEN PARAZİT GÖRMEDİK MİLLET ÇALIŞTIRACAK ADAM BULAMIYOR,BULSA SEBAAT EDEN YOK ADAM SİGORTALI YEMEKLİ 1700-2000 TL KAZANDIĞI İŞTEN ÇIKIP İŞKURDAN GEÇİCİ POPOMU DEVLETE KOYACAM DİYE 3-6 AYLIK İŞE GİRİYOR DEVLET BU KADAR ASALAK ALMASA OY İÇİN PİYASA DALGALANIR DALGALANIR DENGEYİ BULUR,SANATKAR ESNAFLAR ARTAN BÜROKRASİ VE MASRAFLARDAN BOĞULUNCA İŞİ BIRAKIP APARTÇI OLUYOR YILLARIN EMEĞİ BİRİKİMİ KIZAĞA ÇEKİLİR

ALİ UYSAL-SİPAHİLER KÖYÜ MUHTARI-EĞİRDİR

24 Şubat 2017 Cuma 20:18

ESKİDEN OLDUĞU GİBİ,İŞ KUR ARACILIĞI İLE KÖY MUHTARLIKLARINA BİRER ADET İŞÇİ ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE VERİLMESİ.ISPARTA'NIN 203 KÖYÜ VAR.(203 ADET İŞ KUR İŞÇİSİ VERİLMESİ)İŞÇİLER MUHTARLARIN EN BÜYÜK YARDIMCISI OLUYOR.İŞÇİ VERİLMESİNİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ.SAYGILARIMLA.ALİ UYSALSİPAHİLER KÖYÜ MUHTARIEĞİRDİR-ISPARTA

Muhterem Bey

24 Şubat 2017 Cuma 16:55

referandum olmasa böyle bu kadar personel alımı olurmuydu acaba!!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR