28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA ŞOKTA! 400 İŞ ADAMINA CEZA YAĞDI

Ispartaspor'da geçmişte yöneticilik yapan yaklaşık 400 kişiye Maliye tarafından stopaj cezası yazıldı.

Isparta

2005 ve 2010 tarihleri arasında Ispartaspor'da yöneticilik yapmış kişileri dernekler masasından aldıkları liste üzerinden toplamda ana parası 8 Bin TL olan 2005 yılında ödenmesi gereken stopaj vergisi için o dönem yöneticilik yapan tüm isimlere gecikme faiziyle 20'şer Bin TL ceza gönderdi.

Trajikomik olan ise maliyenin alacağı para 21 Bin TL'dir. Bir çok kişiye 21 Bin TL olan ödeme makbuzu gönderildi. Ardından bu parayı tahsil edemezse bir çok kişinin hesaplarına bloke konacağı bildirildi. Maliyenin yaptığı bu olay tamamen usulsüzdür. "Kimden alabilirsem bana yeterli" demek anlamına geliyor.

Toplamda 21 Bin TL olan borcu bir çok kişiye ayrı ayrı ödemesi için yine 21 Bin TL olarak gönderiyor. Aslında toplamdaki ana para 21 Bin TL iken, her bir yönetici için yine 21 Bin'er TL isteniyor.

Isparta kamuoyu ve taraftarların yoğun baskıları ile  dönemin önde gelen Şehir yöneticileri, başta Sayın Valilerin çağrısı üzerine; Belediye başkanları oda, borsa ve diğer kuruluşların başkanları, temsilcileri, İş adamları olmak üzere isteyerek veya mecburen elini taşın altına koyarak şehrin sporda ki tek temsilcisi Isparta Spor Kulübünün yönetim kurullarında yer almış olan kişilere Davraz Vergi Dairesince "Isparta Spor Kulübünün stopaj vergi borcu" adı altında dönemsel olarak ayrıştırılmış ödeme emirleri gönderilmeye başlamıştır.

Maliye de konunun ne olduğunun detaylı araştırılması gerektiği dönemin üzerinden çok uzun süre geçtiğinin bazı kişilerin yönetici bile olduklarını bilmediğinin, hangi dönemlerde yer alındığının bile bilinmediğinin borcun ne olduğunun ve diğer dönemlerde yapılandırma v.s. gibi neler yapıldığının araştırılıp öğrenilmesi için süre gerektiği detaylıca anlatılmasına rağmen, Maliye yetkililerince Süper Toto iddiadan para gelip ödenecek diye çok beklendi. Gelmeyince yöneticilere müteselsilen borç çıkardık. tarzında mesnetsizce bir açıklama yapılarak sürecin başladığının bu hafta içerisinde yayınlanacak gazete ilamının ardından ödeme emri ulaşsın ulaşmasın tüm kişilerin banka hesaplarına bloke, mal varlıkları üzerine tedbir kararı konulacağı talimatların bu şekilde olduğu ve uygulanacağı söylenmektedir. Bunun dışında bir bilgi verilmemektedir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞ

20 Ekim 2017 Cuma 15:27

BU TAKIMI ÇARESİZLİĞE SÜREKLEYEN BEYEFENDİLER HADİ BAKALIM ELİNİZİ CEBİNİZE ATIN Bİ ZAHMET BU TAKIM ÜST LİGLERE ÇIKAMADI İSE SİZİN KENDİ MENFAATİNİZİ DÜŞÜNMENİZDENDİR, HURMA MİSALİ :) SAYGILAR...

gülkentli

19 Ekim 2017 Perşembe 18:01

selçuk tık ve ismail çalışkan 10ar bin tl ödesin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR