29 Mart 2024 Cuma

Isparta siyasetinde kavga bitti, şimdi hizmet zamanı

Isparta siyasetinde kavga bitti, şimdi hizmet zamanı

Isparta

KOL KOLA GİRELİM

GÜNAYDIN'A TEŞEKKÜR

 Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, hem Ticaret ve Sanayi Odası'nı hem de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaretinde İl Özel İdaresi tarafından geliştirilen 5 bin öğrencilik yurt projesinin inşaat ruhsatı sürecini başlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a teşekkür etti. Bilgiç,"üniversitemiz sürekli büyüyor. Bu 5 bin kişilik yurt da bize yetmeyecek.Yeni projeler için çalışıyoruz" dedi.

KYK, 3 bin kişilik yurt yapacak

 Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, geçmiş dönem SDÜ yönetimini eleştirerek "Geçmiş rektörlük döneminde öğrenci yurdu projesini programa koydurduğumuz da o gün arazi tahsisi adam gibi yapılmış olsaydı bizim çoktan 1000-2000 kişilik öğrenci yurdunu hizmete sunmuştuk. Burada 69 dönüm üniversitenin KYK'ya tahsis ettiği alanda 3000 öğrencilik yurt yapılacak" diye açıklama yaptı.

AK Parti Milletvekili ve Plan-Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, seçimden sonraki ikinci Isparta ziyaretinde birlik ve beraberlik mesajlarını yeniledi. Isparta için birlik ve beraberlik içerisinde hizmet üretilmesi gerektiği mesajları veren Bilgiç, İl Özel İdaresi'nin 5 bin öğrencilik yurt projesi konusunda arsa çapını verip, inşaat ruhsatı sürecinibaşlatan Belediye Başkanı Günaydın'a teşekkür etti. Isparta'da emekliler ve dar gelirli esnaflar için geliştirilen TOKİ projesinin daha hızlı yürümesi için Isparta Belediyesi'ne destek çağrısında bulunan Bilgiç, "biz deIspartamızın gelişmesi ve büyümesi adına, artan nüfusa yeterli altyapının sağlanması adına geliştirilecek her projede Belediyemizin yanında olacağız. Kolkola girelim ve Ispartamıza hizmet yağdıralım" dedi.

5 BİN KİŞİLİK YURT ISPARTA'YA YETMEZ

            Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 5 bin öğrencilik yurt projesinde ruhsat krizinin aşıldığına yönelik gelişmenin sorulması üzerine şu açıklamayı yaptı:

           "Projede başından beri bir sıkıntı görmüyorduk. Biz hep söyledik.Bu kadar üniversite öğrencimiz açıkta iken bize düşen bu çocukların barınma sorunlarının ortadan kaldırılmasıdır. Bir kere 5 bin kişilik yurt yetmez. Şu an Isparta'da yurt açığımız 20 binin üzerine düşeceği ifade ediliyor. 5 bin kişilik yetmiyor. Önümüzdeki süreçte 15 bin kişilik yurt hedefliyoruz diye daha önce açıklamıştık. Rektör hocamızın söyleşini gördüm, '2016 projeksiyonuna baktığında 90 bin, 2017'ye baktığımızda 100 bin öğrenciyi bekliyoruz' diyor. Bu manadaki bütün projelerin hepsini destekliyoruz.

İBİCİOĞLU DÖNEMİNİ ELEŞTİRDİ

         Biz başındanberi neyi desteklemiyoruz? Kampusumuz var, tam ortasına bir kitleyi oturtuyorsunuz.8 kat, 10 kat. Bu oradaki bütün kampusu etkiliyor. Bizim söylediğimiz bu.Yanlış. Geçmiş rektörlük döneminde 1000 kişilik öğrenci yurdunu programakoydurduğumuz da o gün arazi tahsisi adam gibi yapılmış olsaydı bizim çoktan1000-2000 kişilik öğrenci yurdunu hizmete sunmuştuk. Burada 69 dönümüniversitenin KYK'ya tahsis ettiği alanda 3000 öğrencilik yurt yapılacak. Yineşehir hastanemizi inşa eden AKFEN grubumuzun yurt yapımına ilişkin çalışmalarıvar.

BELEDİYEMİZİN YANINDAYIZ

         TOKİ ile ilgili suratle Belediyemizle kol kola girerek emeklilerimizin ve dar gelirli esnafımızın ihtiyacı olan konut projelerini kazandırmamız gerekiyor. Büyüyen sorunun fiziksel altyapısının nüfusu kaldırabilecek hale getirilmesi için düzenlemeler gerekiyor. Biz de bu konuda Belediye başkanımızın yanındayız.Şehir Hastanesi'nin çıkışında olan gar kavşağı noktasında kavşak düzenlemesi ihtiyacı olduğundan bahsedildi. Belediyenin kendi imkanları ile belki yapılamayacağı, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden de yardım istenmiş. Tabi Ankara noktasında yardımların yapılması için tabiki göreve hazırız. Bu vebenzer projelerde Belediyemizin yanındayız. Her kim Isparta'ya hizmet ediyor ve çivi çakıyorsa bizim başımızın tacı."

TOKİ KONUSUNDA BELEDİYEMİZİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

         Milletvekili Bilgiç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ziyaretinde esnafa TOKİ sözünün sorulması üzerine de şu konuşmayı yaptı: TOKİ meselesi, bu bizim sözümüz. 5-6yıl önce Sayın Aybatılı ile konuştuğumuz ama bugünlerde adımlarını attığımız husus. Bir yandan emeklilerimiz var bir yanda da dar gelirli esnaflarımız var.395 dönümlük bir alanla ilgili çalışmalarımız sürüyor. 1-2 tane daha yerimiz var. Biz bunları yapıyoruz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden yürüyor.Burada önemli olan belediyemizin vatandaşın yanında ve projelerin arkasında olması gerekiyor.

ESNAF BAŞKANLARI HUZURUNDA GÜNAYDIN'A TEŞEKKÜR

         Yurtla ilgili sıkıntılarımız vardı, bugün gelinen noktada sorunlar çözüldü. Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, bu hizmetin Isparta'ya kazandırılması noktasında çapı teslim ettiler. Ruhsat sürecinde ciddi harçlar var, o da Isparta'da kalacaktır. Daha fazla yurt yapmamız gerekiyor."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mağdur vatandaş

22 Aralık 2015 Salı 15:54

başkan 7 TL'lik su ücreti vergilerle birlikte nasıl 19 TL oluyor bunun hesabını hala vermedin? atık su+sabit hizmet bedeli+çevre temizlik bedeli+KDV+evsel katı atık bedeli nedir yahu? Allahın kitabın yokmu be vicdansız!!!

MEHMET BOYACI

21 Aralık 2015 Pazartesi 19:50

olması gereken bursadakı esnaf kardeşler yeni sanayı inşahatını valı belediye bakanlık tıcaret odası kop modelı toli beraber cozulmüş 3300 dukkan karma 125tanesı bitmiş ısparta valımız Vahdettin Özkan Süreyya Sadi Bilgiç vekılim s belediyemiz beraber güzel bir sanayı masaya yatırılmasılazım büyüyen isparta şehir trafıyı kaldırmıyor

MEHMET BOYACI

21 Aralık 2015 Pazartesi 19:16

ısparta icin olması kereken bırlık beraberlik nemutlu aylık ısparta işveren esnaf toplantıları olması yapılacak işleri vekılımıze aktarmak saygılar

milliyetci

21 Aralık 2015 Pazartesi 13:30

Şimdiye kadar yatırımlara zorluk çıkaran Günaydın nasıl u dönüşü yaptı ısparta halkından Özür dilesin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR