18 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA ŞEHİT YUNUS EMRE EK HİZMET BİNASI'NDA HASTA KABULÜNE BAŞLANDI

ISPARTA ŞEHİT YUNUS EMRE EK HİZMET BİNASI'NDA HASTA KABULÜNE BAŞLANDI

Sağlık

KANUN Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı'na geçen Isparta Asker Hastanesi, Isparta Devlet Hastanesi Şehit Yunus Emre Ek Hizmet Binası olarak hizmete başladı. Hastane Yöneticisi, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Cora, hastanenin 5 yıldızlı otel ayarında olduğunu söyledi.

'Isparta Asker Hastanesi' adıyla faaliyet gösterirken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan çalışma kapsamında çıkarılan KHK ile Sağlık Bakanlığı'na devri yapılan hastane binası Isparta Kamu Hastaneleri Birliği'ne devredildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Isparta Devlet Hastanesi'ne bağlı Şehit Yunus Emre Ek Hizmet Binası olarak faaliyet geçen hastanede bayram sonrası hasta kabulüne başlandı.

18 HEKİM GÖREV YAPIYOR

Isparta Devlet Hastanesi Şehit Yunus Emre Ek Hizmet Binası Yöneticisi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Cora, 100 yatak kapasitesiyle hastanenin Isparta halkının hizmetinde olduğunu söyledi. Askeri hastane sistemindeyken görev alan tüm doktorların Devlet Hastanesi bünyesinde de aktif olarak çalışmaya devam ettiğini belirten Uzm. Dr. Cora, "Hastanemizde 18 hekim arkadaşımız görev yapıyor. Bunların 3'ü ayrıcalıklı ve özellikli. Buranın bir artısı çene cerrahı ve endotonti uzmanının bulunması. Bir de diş hekimimiz burada görev yapıyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz var ama oranın yoğunluğu düşünülürse burada daha hızlı ve konforlu ağız ve diş sağlığı hizmeti almak mümkün. Dahiliye kliniğimizde 2, cildiye, enfeksiyon, genel cerrah, göz, göğüs,kardiyoloji, KBB, ortopedi, nöroloji, psikiyatri, üroloji, çocuk hastalıkları kliniklerimizde de birer hekim arkadaşımız bulunuyor" dedi.

'5 YILDIZLI OTEL AYARINDA'

Hastanedeki bütün odaların özel olduğunu, klima, tuvalet,banyo ve televizyonu bulunduğunu aktaran Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Cora, 4 ameliyathane bulunan hastanede biyokimya laboratuvarı, radyoloji, ultrason,röntgen ve fizik tedavi ünitesinin de faaliyette olduğunu anlattı. Halkın burayı tanıması gerektiğini kaydeden Uzm. Dr. Cora, "Diğer hastanelerimizin yoğunluğu var. Mevcut ortama göre yatak özelliği olarak hepsinin üzerinde. 5 yıldızlı otel ayarında. Yeni hastane yapılıncaya kadar eniyi yatak özelliği olan hastane burası. 'Asker Hastanesi kapandı, artık fonksiyonel değil' gibi spekülasyonlar kulağımıza geliyor. Mevcut uzman hekimlerimiz hepsi burada aktif çalışıyor. Devlet Hastanesi'nde sıraya gireceğinize buraya gelip daha hızlı bir şekilde hizmet alabilecekler"diye konuştu.

'İNSAN GÜCÜNÜ DAHA EFEKTİF KULLANMAYA BAŞLADIK'

Hastaneyi Sağlık Bakanlığı hizmet standartlarına çekmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Uzm. Dr. Cora, "Altyapı sistemimizi, bilgisayar sistemimizi kurduk. Gerekli olan idari birimlerimizi de kurduk. Daha iyi nasıl olabilir gibisinden ayrıntılı çalışmalara gireceğiz.Eksiğimiz yok, fazlası var. Sağlık Bakanlığı'nın askeri hastaneleri alması çok iyi oldu. Kullanılamayan insan gücü ve malzeme var. İnsan gücünü daha efektif olarak kullanmaya başladık" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gittim gördüm

26 Eylül 2016 Pazartesi 14:47

saltanat devam diyor askeriyede , en yüksek rütbeden en alt astsubaya kadar silsile yolu ile.bütün ordu evleri de halka açık otel olsun , yazıktır yaa...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR