18 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA SANAYİ SİTESİ TAŞINACAK

ISPARTA SANAYİ SİTESİ TAŞINACAK

Isparta

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın uyguladığı “Üretim Reform Paketi” kapsamında bazı sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması uygulaması çerçevesinde ilk etapta 9 ilde 10 sanayi sitesi taşınacak.

Taşınacak ilk 10 sanayi sitesi arasında yer alan Isparta Sanayi Sitesi’nin taşınmasıyla ilgili olarak Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile geçtiğimiz günlerde bir toplantı gerçekleştiren Vali Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın taşınma işlemine başlayan ilk il olmak istediklerini belirtti.

Ispartalılara müjdeli bir haber vermek istiyoruz diyerek sözlerine başlayan Vali Günaydın yıllardır Isparta’nın gündeminde olan sanayi sitesinin taşınması konusunu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü ile bir toplantıda görüştüklerini belirterek Hükümetimizin bu konuda çok önemli düzenlemeleri olduğunu söyledi.

“KREDİLER DÜŞÜK FAİZLİ VE UZUN VADELİ”

Vali Günaydın “ Yıllardır şehiriçinde kalan sanayi sitesinin daha modern bir sanayi sitesine dönüştürülmesi veburada çalışan meslek sahibi hemşehrilerimizin daha iyi bir yerde çalışıp daha fazla kazanç sağlamaları için Valilik ve Belediye olarak bu çalışmalara son derece büyük önem veriyoruz. Belediye Başkanımızla yaptığımız değerlendirme debiz bu 9 vilayet arasında ilk kazmayı vuran il olmak istiyoruz. Diğer paydaşlarla da yapacağımız toplantıda bu konuyu gündeme getirerek süratli birşekilde yeni sanayi sitemizin temelini atmak istiyoruz. Sitelerin taşınmasıyla ilgili Hükümetimizin verdiği destek çok cazip. Krediler düşük faizli ve uzun vadeli. İnşaat bittikten sonra yapılan harcamalar 2 yıl ödemesiz olacak. Ondan sonra da ödemeler 10-13 yıl aralığında faizler ise bölgelere göre yüzde 1-3 arasında olacak. Bu çalışma Isparta’mıza çok önemli katkılar sağlayacaktır.Taşınma sırasında esnaflarımızın ve mülk sahiplerinin hiçbir kaybı olmayacaktır. Daha değerli, daha modern yerlerde faaliyet gösterilecektir. Çokyakın zamanda sanayi sitesi esnafımızla ve mülk sahipleriyle birebir görüşmeler yaparak onların fikirlerini alarak hızlı bir şekilde yola çıkmak istiyoruz.”dedi.

“BELEDİYE HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLAYACAK”

Belediye Başkanı Yusuf ZiyaGünaydın ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sağladığı kredi imkânlarıyla bu modernleşme ve taşınma işlemlerinin kolaylıkla yapılabileceğini belirterek işlemler sırasında Isparta Belediye’nin her türlü kolaylığı sağlayacağını söyledi.

Başkan Günaydın “ Bizim projemiz Türkiye’ye örnek bir proje olacak. Biz zaten hazırlık yapmıştık. İşyerleri istenilen gabaride yapılabilecek, mademki Bakanlığımız bu kadar fedakârlık yapıyor bizde göğü kıskanmayacağız. Her mesleğe uygun olarak gerekli gabariler sağlanacak. Yapılan bu örnek çalışma tüm Türkiye’ye örnek olacak.Kısa zamanda fonksiyonu yüksek projeyi halkımızın hizmetine sunacağız. Alt yapı çalışmalarına da Belediye olarak gerekli tüm yardımları yapacağız. Bu projeye Bakanlığımız sahip çıkıyor, Valiliğimiz sahip çıkıyor ve Belediyemiz sahip çıkıyor geriye yapılması kalıyor. Tüm esnaflarımız bu yatırımın içine büyük bir cesaretle girebilirler. Proje tüm halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartalı

13 Temmuz 2017 Perşembe 08:23

kuleönüne taşınsın

Napcan

12 Temmuz 2017 Çarşamba 23:56

Kesin çünür mahallesine taşınır

esnafı

12 Temmuz 2017 Çarşamba 21:18

yeni açılacak çevre yolu uzerinde biyerde olsun bence oda nezaman nereye açılacaksa

Savlı

12 Temmuz 2017 Çarşamba 18:43

Keşke insan sağlığına olumsuz etki eden, Sav yolunda ki Sav sınırları içerisinden geçen Isparta Belediyemize ait ‘’Sıvı Atık’’ ve sadece Sav halkını değil, İlimizin Davraz ve Halıkent mahallelerini de etkisi altına alan kötü kokuların bertaraf edilmesi hususunda da böyle ivedi karar alınabilse ne şık olurdu değil mi?

esnaf

12 Temmuz 2017 Çarşamba 13:45

bu sanayi taşıma projesini Isparta belediye başkanımız ve plan ve bütçe komisyonu başkanı vekilimiz sürreyya sadi bilgiç taslak projeyiyi onayladılar ve gül iki sanayi sitesi olarak belediye il sınırları içerisinde onaylanıp ankaraya gönderilmiş

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR