28 Mart 2024 Perşembe

Isparta MHP'de kim, kimi destekliyor?

Genel Merkez yönetimine tam destek açıklaması yapan MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile Belediye Başkanı Günaydın ve Ülkü Ocakları Şube Başkanı'nın Bahçeli'den yana tavır almasından şüphe bile edilmiyor. Ancak 10 delegenin 7'sinin değişim noktasında hareket edebileceği konuşuluyor.

Isparta

Akşener'e Isparta'dan ilkimza; Pala'dan

MHP'de önce tüzük sonra dagenel başkan değişikliği için başlatılan kurultay sürecine yönelik delegelerdenimza toplanmaya başlandı. Isparta'dan ilk imzayı Meral Akşener'i desteklemeadına Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala'nın verdiği öğrenildi.

 Milliyetçi Hareket Partisi'nde 1 Kasımseçimlerinden sonraki oy kaybına ilişkin tartışmalar giderek büyüyor. Parti içimuhalefetin yönetim değişikliği için ortaya koyduğu kurultay süreci tüm yurtgenelinde dalga dalga yayılmaya başladı. Koray Aydın, Sinan Oğan ve MeralAkşener'in genel başkan adaylığına ilişkin iradesini koyması MHP'de kurultaysürecinin hızlanmasına neden oldu. MHP Lideri Devlet Bahçeli, kongre için2018'i işaret etmesine rağmen değişim isteyen üst kurul delelgeleri imzatoplamaya başladı. MHP'de muhalif cephe kurultayıp toplayıp önce tüzükdeğişikliği yapmak, ikinci kurultayda da genel başkan değişikliğine gitmekistiyor.

ISPARTA'DA BAHÇELİ'YE DESTEKVEREN 3 KİŞİ Mİ?

            Milliyetçi Hareket Partisi'ningüçlü olduğu Isparta'da 10 üst kurul delegesi bulunuyor. MHP İl Başkanı İsaYalçın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz,Ülkü Ocakları Akif Çapraz, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü,Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, Sarıidris Belediye Başkanı RamazanPala, eski Merkez İlçe Başkanı Alparslan Ekinci ile parti yöneticileri NurettinAkgül ve Adnan Soylu MHP'de asil üst kurul delegesi. Bu isimler içerisinde şuana kadar açık açık tarafını belli edenler oldu. MHP İl Başkanı İsa Yalçın,kamuoyuna açıklama yaparak 'Genel Başkanımızın arkasındayız' mesajını açık birşekilde ifade etti. Ancak İl Başkanı Yalçın'ın açıklaması tüm üst kuruldelegelerini kapsamıyor. Zira üst kurul delegeleri içerisinde yer alan eskiMerkez İlçe Başkanı Alparslan Ekinci, Akşener'i desteklediğini açıkca facebookhesabından açıkladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile Ülkü OcaklarıBaşkanı Akif Çapraz'ın da kesin bir şekilde Bahçeli'nin yanında yer aldığıkonuşuluyor. Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz'ın ise şu ana kadar herhangi biraçıklaması olmadı. Diğer Belediye Başkanlarının MHP'de değişim istediğikonuşuluyor. Hatta Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala'nın Akşener içinkurultay talep eden dilekçeye noter onaylı imza verdiği öğrenildi. KulislerdeSenirkent Belediye Başkanı Civelekoğlu ile Yalvaç Belediye Başkanı Tütüncü'nünde Akşener'den yana olduğu  konuşuluyor.Parti yöneticisi Nurettin Akgül'ün sohbet konuşmalarından değişden yanaolduğunu ifade ettiği Adnan Soylu'nun da Akşener'i destekleyebileceğibelirtiliyor. Bu durumda MHP Isparta'da Bahçeli'yi destekleyen üst kuruldelegesinin kesin olarak 3 ya da 4'e çıkacağı. Geri kalan 6 ya da 7 delegenindeğişimden yana tavır alacağı edinilen bilgiler arasında.

SOSYAL MEDYA KAYNIYOR

Öte yandan MHP tabanındasosyal medya aracılığıyla görüş ve fikir beyan edenler de oluyor. MHP'denMilletvekili aday adayı olan Oğuz Başaran, sosyal medya hesabından parti içindeğişimin şart olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Başaran, Akşener'infotosunu paylaşarak 'gönülleri fethederek topuklu efe geliyor' diye yazdı.Başaran, ayrıca "hayatını bu davaya vakfetmiş genel başkanımız sayınDevlet Bahçeli için tek bir olumsuz cümlemiz olamaz. Lakin artık değişim şart.Tabanın sesini dinlemek ve bir kan değişikliğine gitmek mutlak olmuştur. Budeğişimi layıkıyla ortaya koyacak isim de, bugüne kadar ortaya koyduğu mütevazive teşkilatçu duruşu ile Meral Akşener'dir. Partili ya da olmayan herkesinteveccühünü kazanmıştır. Bir irade ortaya koymuş ve yola çıkmıştır. Bize düşenyanında olup cesaret vermek ve destek olmaktır" diye görüşlerini ifadeetti.

Oğuz Başaran'ın görüşlerinetepki koyan partililer de oldu. Parti Yöneticisi Barış Gümüş, "genelbaşkan hepinizi sandığa gömecektir. Seni aday göstermiş bir lidere vefan nekadar da azmış oğuz abi. Sen Meral hanım gelince her şey değişecek sanıyorsansana son sözüm gelen giderini aratır" diye tepki gösterdi.     

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

:(

06 Aralık 2015 Pazar 22:39

ecevitin partisi dsp yi kemal derviş özalın anapın mesut yılmaz başbug türkeşin partisinide devlet bahçeli bitirecek anlaşıldı

vatandaş

06 Aralık 2015 Pazar 21:30

sayın yusufun oyları artık deyışim meral hanım

3hilalci

06 Aralık 2015 Pazar 21:28

sayın ülkücü kardeşler lütfen artik deyişim zamanı rahmetli türkeşden buyana yıprandı artık meral akşener erimek istiyorsan bahcelı chp bile deyışdi 40 oy arttı nedıyor akp sizle yenılıkcı olun diyor 2kişinin ayrılması4partı oldukacılı durum konuştukca batıyor önümüzde akıllı olmak lazım beledıye secımı vartaktır silerin

mehmet

06 Aralık 2015 Pazar 19:00

gidip meral akşenere oy verecekler

Ülkücü

06 Aralık 2015 Pazar 12:32

İsa Yalçın'dan başka herkes değişimden yana. Çünkü Bahçeli giderse İsa biter, selam bile veren olmaz...

gerçek

06 Aralık 2015 Pazar 00:43

Günaydın başkan da değişim den yana. MhP de kan değişimi lazım yoksa ilk seçimde sandığa gömülür

Yezitler

05 Aralık 2015 Cumartesi 20:31

hırsız seviciler baston parti. Naylon milliyetçiler.

uslubunuz

06 Aralık 2015 Pazar 09:46

hırsız sevici ve naylon milliyetçilerin kim olduğunu bu ülke 13 yıldır iyice öğrendi. bu parti mhp değil

AKŞENER

05 Aralık 2015 Cumartesi 17:55

Bu kadar başarısızlığa rağmen hala değişimi istemeyen üst kurul delegelerinin olması akla başka şeyler getiriyor. Başarısız bir yönetimin arkasında durmak AKP'ye destek olmaktan başka nedir. Beyler aklınızı başınıza toplayın. Ve hiç gecikmeden gereğini yapın lütfen...

Partili

05 Aralık 2015 Cumartesi 17:09

MHP içinde kongre yarışında isteyen istediği adayı destekler buna kimsenin itirazı olamaz,demokratik haktır. Eleştirilmesi gereken İsa Bey'in tutumudur, Bu haberi okuyan bir kişi isa bey'in Devlet Bey yanlısı olduğunu düşünür,halbuki birçok ortamda Meral AKŞENER'in olması gerektiğini, Meral hanımın kendisini aradığını, görüştüğünü söylemiştir. Hatta Meral hanımın kendisini MHP üst kademesinde görev vereceğini dillendirmiştir. Olay şu: Ola ki Sn Akşener gelemezse yerim sağlam olsun :)))))

doğrutek

05 Aralık 2015 Cumartesi 20:24

Size katılıyorum. Daha önceki kurultaylarda İsa Başkan'ın Koray Aydın'ı desteklediğini cümle alem biliyor. Ucuz kahramanlık yapıp Çifte telli oynamasın kimse. Önce önündeki cenazeyi kaldırsın. Başarısızım deyip çekilsin. Sonra illaki Genel Başkan da gider başka değişiklikler de olur.

+32

05 Aralık 2015 Cumartesi 15:03

OKADAR BAŞKA LAFA GEREK YOK

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR