27 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA MERKEZ ÜSSÜ OLUYOR

Milli Savunma Bakanlığı'nın Ankara Etimesgut'taki Kara Havacılık Okulu Komutanlığı'nı, Isparta'da Süleyman Demirel Havalimanı yanındaki 3 milyon metrekarelik alana taşımak için başlattığı proje, Aralık 2015'te tamamlanacak. İçersinde 2 uçak pisti, 120 uçaklık park yeri, helikopter peronları, 4 bakım hangarı bulunacak Isparta Havacılık Okulu'nda diğer ülke ordularının havacılık personeline de eğitim verilecek.

Isparta

Milli Savunma Bakanlığı, Ankara'daki Kara Havacılık Okulu'nu Isparta'ya taşımak için çalışma başlattı. 21 Ocak 2011'de ihalesi yapılarak yüklenici firma Koçoğlu A.Ş.'ye yer teslimi yapılan Isparta Kara Havacılık Okulu İskan Tesisleri, Aralık 2015'te tamamlanacak. Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte Etimesgut'taki havacılık okulu Isparta'ya nakledilecek. Genelkurmay Başkanlığı havacılık personelinin yanı sıra anlaşma yapılan diğer ülke ordularına havacılık eğitimleri Isparta'da verilecek. Isparta Kara Havacılık Okulu'nda ilk etapta 750 kadrolu personel görev yapacak, eğitim dönemleri içersinde ise bu sayı 3 bini bulacak.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN, BÖLGE BÖLGE OY DAĞILIMI

ARALIKTA İNŞAAT TESLİM EDİLECEK

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kara Havacılık Okulu inşaatında incelemelerde bulunarak proje hakkında bilgi verdi. MilletvekiliBilgiç ve ITSO yöneticilerine Kara Havacılık Okulu hakkında bilgi veren proje müdürü inşaat mühendisi Tuğrul Öğrüce, Isparta Kara Havacılık Okulu inşaatını Aralık- 2015'te tamamlayacaklarını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan 750 kadrolu personelin burada görev yapacağını öğrendiklerini belirten Öğrüce,"Burası Milli Savunma Bakanlığı'nın Türkiye'de yaptığı en büyük yatırım" dedi.

7 HAZİRAN 2015 SEÇİMLERİ ÖNCESİ TÜM GELİŞMELER

ISPARTA TÜRKİYE'NİN HAVA ÜSSÜ OLUYOR

Projenin toplam maliyetinin 154 milyon TL olduğunu açıklayan Milletvekili Bilgiç ise şunları söyledi:

SEÇİM SİMÜLASYONU İÇİN TIKLAYIN

"Projede pistler ve peronlar bulunuyor. Projekapsamında 2 uçak pisti yapılıyor. Pist sahası ve peronlarda 120 uçaklık parkyeri oluşturulmakta. Bu pistler Süleyman Demirel Havalimanı ile entegreli olacak. Birbirine geçiş sağlanabilecek. Projenin diğer bir ayağı da binalar. 8bin m2'lik oturma alanında 58 bina yapılmakta. 4 tane bakım hangar binası,komutanlık, öğretim başkanlığı, intikal yatakhaneler, uçuk kontrol,cephanelikler, mühimmat depoları, nizamiye ve benzeri binalar projede yeralacak. Şu anda inşaat yüzde 94 fiziki gerçekleşme aşamasına geldi. Ispartatabiri caizse Türkiye'nin hava üssü oluyor."

BAŞDEĞİRMEN: ISPARTA KAZANACAK

ITSO Başkanı Başdeğirmen ise Kara Havacılık Okulu projesinin gül diyarına önemli bir artı sağlayacağını savundu. Bu projenin Isparta'ya taşınmasında ITSO'nun önceki yönetimleri de dahil olmak üzere birçok kişinin emeği olduğunu hatırlatan Başdeğirmen, "Burada görev yapacak askeri personel Isparta'ya ciddi bir girdi sağlayacak. Binlerce kişinin Isparta'ya geleceği belirtilmekte. Şehir olarak buna hazırlanıyoruz" diye konuştu.

LOJMANLAR DA YENİLENİYOR

Genelkurmay Başkanlığı da, Isparta Kara Havacılık Okulu personelinin ihtiyacı olan lojmanlar konusunda yatırıma başladı. Subay lojmanlarında eski binalar yıkılarak yerine 7 blok yapılacak. Binalar yapıldıktan sonra mevcudun 4 kat fazlası lojman elde edilecek. Yine Subay Lojmanları içerisinde Kara Havacılık Okulu Komutanı General için de lojman yapıldığı belirtildi. - Isparta

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hayırlısı

05 Haziran 2015 Cuma 21:34

tıkduralımcalişma güzel beyedıye başkanligi yakişir şükrübeye

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR