26 Nisan 2024 Cuma

Isparta Kültür Merkezi bizim olsa oraya lise yaparız!

Isparta Kültür Merkezi bizim olsa oraya lise yaparız!

Isparta
İl Milli eğitim Müdürü İl Yas Can, temeli 1992 yılında atılan bu zaman kadar inşaat halinde duran eğitim kompleksi içinde bulunan Kültür Merkezi’nin kendilerine verilmesi halinde lise yapmaya hazır olduklarını söyledi.

22 yıldır atıl vaziyette duran Kültür Merkezi’ne nihayet talipli çıktı. İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, buranın kendilerine verilmesi halinde lise yapabileceklerini söyledi. 2012 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul dönüşümleri kapsamında oradan istifade etmek için Kültür Turizm Müdürlüğü ile yazışma yaptıklarını ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müspet bir cevap vermediğini belirten Can, ‘’Burası Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın mülkü. O dönemde bize verilseydi orayı lise yapardık. Merkezdeki liseyi oraya taşıyarak ilkokul veya ortaokul sayısını artırabiliriz. Ama binanın inşaat başlangıcını bilmiyorum. O yüzden binanın sağlamlık durumunu da bilmek lazım’’ dedi.

HALK EĞİTİM MERKEZİ ŞİMDİLİK ESKİ GAZİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİNDE

Öte yandan Halk Eğitim Merkezi’nin şu anda bulunduğu binanın dönüşümler kapsamında Kız İmam Hatip Lisesi’ne verildiğini ancak onlar orayı doldurana kadar Halk Eğitim Merkezi’nin oradan yararlanacağını bildiren Can, ‘’Fakat bölümlerinin bir kısmını eski yerlerine taşıyorlar. Şuan ki o binada ev sahibi Kız İmam Hatip Lisesi’dir. Misafir olan Halk Eğitim Merkezi’dir. Taşınacak olan Halk Eğitim’dir’’ şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bojuware 201

11 Eylül 2014 Perşembe 19:24

İçin gidiyor değilmi ne güzel peşkeş çekilecek yer diye. Olmadı geri zekalı yetiştirmek için İMAM HATİP yapardınız.

sen

10 Eylül 2014 Çarşamba 14:27

sen git önce varolanları yenile. ayrıca halk eğitime noldu. laf olsun diye konuşmuşsun

ne planı olacakki

10 Eylül 2014 Çarşamba 09:02

bu müdür de ülkücüymüş:)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR