25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA KAMUOYU UZUN SÜREDİR BEKLİYOR

SDÜ Doğu Yerleşkesi'nin tam kalbinde 39 bin m2 ve 50 bin m2 olmak üzere içerisinde ticari alanların da olduğu 2 ayrı yaşam merkezi projesi geliştirildiği ve Prof. Dr. İbicioğlu'nun ayrılmadan önce ihale sürecini tamamladığı öğrenildi.

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yönetim beklendiği gibideğişti ama Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun bıraktığı izlerin silinmesi öyle kolay olmayacak gibi gözüküyor. Zira SDÜ Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. İlker Çarıkçı, göreve başladıktan sonra masasında 2 büyük bomba ile karşılaştı. SDÜDoğu Yerleşkesi'nin tam kalbinde toplamda 90 bin m2'lik 2 ayrı alanın yaşam merkezi adı altında ticari amaca hizmet etmesi için düzenlendiği ortaya çıktı.Doğu Yerleşkesi'nde komuoyunun tartıştığı ve Konyalı İşadamı Mehmet Demirel'in üst kullanım hakkı ihalesini kazandığı 50 bin m2'lik yaşam merkezi projesi dışında başka bir alanda da 39 bin m2'lik yaşam merkezi projesi ihale edildiği ve yönetim tarafından onaylanarak sürecin tamamlandığı öğrenildi.

Isparta kamuoyunun uzun süre tartıştığı ve Belediyenin imar tadilatı izni vermediği Yaşam Merkezi Projesi'nin iki yerleşkeyi birbirinden ayıran karayolunun tam kenarında olduğu ortaya çıktı. 50 bin m2'lik yaşam merkezi projesinde ticari rantı artıracak proje tadilatı Isparta Belediyesi tarafından verilmedi ancak mevcut haliyle yüklenici firma inşaata başlayabilecek durumda. Yurt ve ticari alanlardan oluşun proje, eğer yapılırsa SDÜ yerleşkesinin tam ortasında, yol kenarında hayata geçmiş olacak. Yükleneci firma bu merkezi 25 yıl işletebilecek.

SDÜ Rektörlüğü'nde İbicioğlu döneminde son yaşanan yaşam merkezi bombası ise yine Doğu Yerleşkesi'nin tam ortasında. İlahiyat Fakültesi üzerinde 39 bin m2 üzerinde planlanan yaşam merkezinde 500+500 kapasiteli öğrenci yurdu ile ticari alanlar bulunuyor. Prof. Dr. İbicioğlu'nun seçim süreci öncesinde ihalesini gerçekleştirdiği projenin onaylandığı ve ihale sürecinin tamamlandığı öğrenildi. YDA adlı firma tarafından yapımı ve işletmeciliği üstlenecek yaşam merkezi projesi şu an inşaatına başlanabilecek durumda

Ancak SDÜ Rektörlük yönetiminin 2 projeye de olumsuz baktığı öğrenildi. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı ve ekibinin bir ünivresite yerleşkesi içerisinde 2 ayrı yaşam merkezi projesinin uygulanamayacağı görüşündüğü oldukları bildirildi. Prof. Dr. Çarıkçı'nın öğrencilerin eğitim gördüğü yerin tam ortasında kalacak yer yapılması ve AVM'lerin oluşturulmasının yanlış olduğu ve hiçbir üniversitede örneği bulunmadığı yönündeki görüşlerini açıkça ortaya koyduğu belirtildi. SDÜ Yönetiminin 2 yaşam merkezi projesiyle ilgili tavrı önümüzdeki günlerde netleşecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İşini iyi yapan akademisyen

04 Haziran 2015 Perşembe 23:27

Diş ve tıppın dekanlarını duyduk. Anladık ki pek bir şey değişmeyecek. İşçisin sen işçi kal. Kaymak hep bize..Allahım sen dürüst çalışanları koruyacak rektörler nasip et bu ülkeye..

gerci rektorde ispartali

03 Haziran 2015 Çarşamba 13:04

rektör gitsin bi diger unileri arastirsin cogu üniversite de ogrenciler üniversite disina cikmiyor ya boule sacmalik mi olur tabi vekiller rektor yapti simdide yurt yaptirmayip ispartalolara apart yaptiracak rektor dedigin ogrencinin arkasinda olur vekilleri

Hakkı

03 Haziran 2015 Çarşamba 12:37

İlker hocamdan bu projeleri hayata geçirmesini istiyoruz. Biz akademisyenler yemek yemek için ya çünüre yada mehmet tönge mahallesine gidiyoruz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR