29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA İÇİN SON DAKİKA UYARISI

ISPARTA İÇİN SON DAKİKA UYARISI

Isparta

Vatandaşlarımızın bazı şahıslar tarafından ikamet kapısını çalarak kendilerinin Polis olduğunu, yapılan bir FETÖ operasyonu kapsamında evlerinde arama yapılacağını bahisle eve girmek işleyebilecekleri,vatandaşlardan para talep edebilecekleri, arama esnasında hırsızlık,dolandırıcılık amaçlı ziynet eşyası ve para çalabilecekleri değerlendirilmektedir.

 

Vatandaşlarımızın bu gibi durumlarla karşılaşmaları halinde gelen şahısların Polis olduklarını ispatlayacak kimlik, belge ve Mahkemeden alınan arama kararı talep etmeleri gerekmekledir.

 

Ayrıca darbe kalkışmasını fırsata çevirmeye çalışan iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanmak suretiyle suç unsuru telefon görüşmeleri yaptığı, darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adına hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağı beyan edilerek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulunmak suretiyle dolandırıcılık olaylarına teşebbüs edebilecekleri değerlendirilmektedir.

 

Vatandaşlarımızın her iki durumda da bu şahıslara itibar etmeksizin 155 Acil İhbar hattını aramaları gerekmektedir.

 

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Woman

24 Temmuz 2016 Pazar 09:15

Ulkemizde her olayi kendine göre firsata cevirmeyi bilen sahtekâr lar var bukadar vicdansizlik serefsizlik olamaz

Mehmet

23 Temmuz 2016 Cumartesi 01:14

Haberin yapılması ve vatandaşın uyarılması isabetli olmuş. Bizzat bizim apartmanda kapıyı bir adam çalıp "dogalgaz" diyor kapı daireler tarafından açılınca ise vazgeçip dönüp gidiyor. Tuhaf...

Tolga Özgülsüm

23 Temmuz 2016 Cumartesi 00:42

112 değil 155 olması gerekiyor ihbar hattının.

ahmet

24 Temmuz 2016 Pazar 11:08

herkesin bilmesi gereken bir konuyu yazmışsınız. İlimizde yaklaşık bir yıldır artık tek numara 112 kullanılmaktadır. Tüm ülkede yavaş yavaş bu uygulamaya geçiliyor. O yüzden herkesin bilgisi olsun artık diğer acil yardım numaraları 112 olarak tek numaradan hizmet veriyor.

suleyman

22 Temmuz 2016 Cuma 22:07

Yurt genelinde 500 den fazla hırsızlık olayı olmuş. Feto operasyonu var.Polisi z arama yapacağız diye vatandaşların evlerini bosalmislar.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR