19 Mart 2024 Salı

ISPARTA İÇİN KRİTİK GÜN

ISPARTA İÇİN KRİTİK GÜN

Isparta

30 büyükşehrin dışında kalan 51 ilin, bütünşehir kapsamına alınmasını içeren çalışmalar son aşamaya geldi.

51 il için büyük bir öneme sahip olan yeni düzenlemede kritik değişikliler yer alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti kurmaylarına verdiği ‘nüfus sınırı şartı olmadan 30 büyükşehrin dışında kalan 51 ilin ‘bütünşehir’ sayılmasına yönelik çalışma yapılması’ talimatının ardından yapılan hazırlıklar son aşamaya geldi. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde 51 il bütünşehir kapsamına alınacak ve mülki sınırlarına geçecek. Yani o il belediyesinin sınırları mülki il sınırları ile aynı olacak. İlin belediye başkanı mülki sınırın tamamından sorumlu olacak.

ÇALIŞMANIN DETAYLARI PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANACAK

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, 22 Şubat Perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısı ile 51 ilin bütünşehir olmasını içeren çalışma kapsamında basın mensuplarına detaylı bir açıklama yapacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya’nın yapacağı açıklamada, en önemli detayların başında 51 il belediyesinin bütünşehir yasası ile mülki sınırlar içinde hizmet vermesi ve belediye başkanları ile ilgili değişiklikler kamuoyuna anlatılacak. Ayrıca hazırlanan taslakta, yerel yönetimlerin ‘Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne uyumunu’ içerecek bazı yeni adımlar da atılacağı belirtildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

61

20 Şubat 2018 Salı 13:28

büyükşehir in hiçbir faydası yok . sdadece vatandaşa daha cok vergi. belediye daha merkezlere bakamazken en ücra köy dahi hizmeti belediyeden bekliycek. özel idarelerde kaldırılıyo büyükşehirde . herşey belediyede yani. bide aynı parti olsa dahi buyuk sehır le merkez ilçe anlaşamıyo bazen senin di benimdi. falan gereksiz. iyi görünüyor ama kötü sonuç. bknız trabzon...

Ispartali

20 Şubat 2018 Salı 11:29

Ziyanin köy buluşmaları bosuna mı saniyorsunuz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR