25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA İÇİN BÜYÜK YATIRIM

ISPARTA İÇİN BÜYÜK YATIRIM

Isparta

Vali Günaydın ile birlikte yapımı tamamlanmak üzere olanŞehir Hastanesi'nde incelemelerde bulunan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu BaşkanıBilgiç, "Türkiye'de açılan ilk 3 şehir hastanesinden birisi. Isparta’mız  adına çok mutluyum" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın kamu-özel ortaklığı modeli ileTürkiye'de 15 şehirde yapımına başladığı 16 şehir hastanesinden birisi deIsparta'da. Mart ayında sağlık hizmeti vermeye başlaması hedeflenen 760 yatakkapasiteli Isparta Şehir Hastanesi, Türkiye'de ilk açılan 3 şehir hastanesindenbirisi olma özelliği taşıyor. Tek ve çift kişilik olmak üzere 760 yatakkapasiteli Isparta Şehir Hastanesi'nde kadın doğum ve çocuk hastalıkları ileağız ve diş sağlığına ilişkin hizmetler de verilecek. Isparta Şehir Hastanesi,modernlik ve hizmet kalitesinin yanı sıra güçlü altyapısı ile ön plana çıkacak.Isparta Devlet Hastanesi hizmetlerinde olmayan anjiyo, Şehir Hastanesi'nde 2ünite olarak hizmete sunulacak. Eğer gerekirse 2 tane daha ilava anjiyo merkeziyapılabilecek. Kalp hastalıkları alanında anjiyo hizmetlerinin verileceği ŞehirHastanesi'nde by-pass ameliyatları da yapılabilecek. Güçlü altyapı imkanlarınınen önemlilerinden birisi de yoğun bakım servisi.

Mevcutta 84 olan yoğum bakım yatağı sayısı Şehir Hastanesi'nde138'e çıkıyor. Yeni doğan yoğun bakım da bu sayıya dahil. Şehir Hastanesi'nde20 ameliyat yatağı bulunuyor. 2 tomografi cihazı, 2 diş ünitesi ile fiziktedavi merkezi de Şehir Hastanesi'nin önemli birimleri arasında. AK PartiIsparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Şehir Hastanesi'nin 240 milyondolarlık yatırımla hizmete sunulacağını bildirdi. Tek kalemde 240 milyondolarlık yatırımın önemine dikkat çeken Bilgiç, yeni hastanenin mart ayındasağlık hizmeti vermeye başlayacağını açıkladı. Şehir Hastanesi'nin Türkiye'deilk açılan 3 hastaneden birisi olduğunu da belirten Bilgiç, "eğer gecikmeyaşamasaydık daha erken açardık, belkide ilk açılan hastane olabilirdik"diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ABIDIN

22 Kasım 2016 Salı 08:35

OZEL HASTANE ORASI OZELLLLL

Sanayi esnafi

21 Kasım 2016 Pazartesi 16:28

Kirk yasimdayim bir kez olsun akp ye oy vermemistim.bu hastane icin olene dek oyum akp ye.o kadar sehir gezdim Boyle hastane gormedim

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR