25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA HER ALANDA LİDER OLMALI

ISPARTA Valisi Vahdettin Özkan 2014 yılı değerlendirdi. Isparta'nın bir çok alanda geliştiğini ve büyümeye devam ettiğinin altını çizen Vali Özkan, yeni yılda da bir çok projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Isparta

Isparta Valisi Vahdettin Özkan gazeteciler ile bir araya gelerek 2014 yılını değerlendirdi. Eğitimden sağlığa, tarımdan spora kadar birçok yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapımı devam eden ve gelecek yıl devam edecek projeler hakkında bilgi verdi. Vali Özkan konuşmasında; "2015 yılında özellikle birçok şevk ve enerji ile Isparta’mızda yaşma kalitesini dahada artırarak çalışmalar yapmak en önemli önceliğimiz olmalıdır. Be çerçevede eğitim hizmetlerin derslik başına düşen öğrenci sayısı 2014 yılında 20 rakamına ulaştık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı Isparta’da 14’dür. Türkiye ortalaması 16 demek ki biz eğitimi insan hakkı olarak görüyoruz.

 Artık hükümet programlarında MEB stratejik eğitim planında bir hak olarak belirliyor,ayrıcalık değildir. Okullaşma oranlarında önemli başarılarının elde edildiğini söyleyebiliriz. Okul öncesi 3-5 yaş okullaşma oranı Isparta da %64’dür. Türkiye ortalaması %44’dür. Orta öğretimde okullaşma oranında Türkiye’de 4. sıradayız.Şuanda ilimizde uygulanan devam eden eğitimle ilgili şuanda devam eden 901 projemiz var. Eğitimde yüksek başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. 

Sadece 2014 yılında kurs sayımız 4343, kursiyer sayısı 75 binin üzerinde. Nüfusuna göre yaygın eğitimden faaliyetlerinden faydalanma oranı en yüksek Türkiye’de 2.’yiz ama birinci olmamız lazım. Okur – yazar oranı son beş yılda %92’den - % 99 yaklaştı. Akıllı okullarla ilgili iyi durumdayız. Fatih Projesi ile 38 okuldan 4500 tablet- 680 akıllı tahta, 147 yazıcı, 38 doküman kamera dağıtıldı ve dağıtılmaya da 2015 yılında da devam edecek. Biz eğitimle ilgili köprü kurmaktayız tabi bu çerçevede hayırseverlerinde birçok misyonu var. 2014 yılında biten 95 dersliklerimiz var. 

2014 yılında yurtlar ve okullarda depremle ilgili seferberlik başladı risklerle ilgili depreme dayanma testini 55 okul geçen ay bitti, önemezdeki aylarda da devam ettireceğiz. Okullarımızın hepsine doğalgazı ulaştırdık. Isparta TÜBİTAK orta öğretim projelerinde en fazla proje başvurularını 2014 yılında bizim okullarımız yaptı. En fazla projesi sergilenen il Isparta bütün iller arasında Isparta oldu. Gençler bizim her şeyimiz özellikle kötü alışkanlıklarından arındırılması sağlıklı istikamet verilmesi yönünde bu gençlerimize yardımcı olmak hatta o gençlerimizi de projelerimize katarak neler yapabiliriz arayışı içinde olduk. 

Bunlarla ilgili toplantılar yaparak herkes üzerine düşen görevi çok detaylanmış eylem planını 2014 yılında bitirdik ve bunun uygulamalarını ve eğitimlerini eğiticilere eğitiyoruz.Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için takviye kurslarını parasız bir şekilde yaptık. 118 okulda 11 bin 330 öğrencimiz takviye kursu almış oldu. Burada 811 öğretmenimiz görev aldı, 2617 kurs şeklinde. Bu okullar hayat olsun projesi 36 okulda pilot olarak uygulandı. 2014 yılında SDÜ İlahiyat Fakültesi binası ile Merkez Araştırma Labratuvarı üniversitemize kazandırıldı. Gül Vadisi projemizi 2015 yılında biraz daha aktifleştirmemiz lazım. Ama üniversite ile ilgili kuruluşu ve emeği geçenlere hem sivil toplum kuruluşları hem meslek kuruluşları, devlet büyüklerine çok teşekkür ederiz. 

SDÜ gerçekten nitelikli ve marka olmuş bir üniversitedir. Ama şunu da söylemek lazım son on yılda 22 bin öğrenciden 70 bin öğrenciye, akademik personelde %300 artırıldı. Özellikle son 4 yılda fiziki alt yapı ve mekânsal ve akademik potansiyel çok daha artırıldı.2015 yılında da projelerimizi tamamlamak hedefimiz. Sağlık hizmetlerinde en memnun il Isparta olduğunu belirtmek isterim. Bu nedenle sağlıkta Türkiye 1.siyiz. 10 bin kişiye düşen yatak sayısı ile Türkiye birincisiyiz. Muayene sayısı son 10 yılda 2 kat arttı. Yaşanabilir sağlıklı bir şehir olarak görüyoruz biz Isparta’yı. 

Acil sağlık hizmetlerinde 2014 yılında 14 istasyon vardı, şimdi 20 ye çıktı, 14 ambulansımız 44 ambulansa çıktı. Hava ambulansı ile 158 hasta taşındı. Yoğun bakım yatak sayımız artırıldı 284’e yükseldi. Son on yılda Isparta’da sağlık yönünden de önemli gelişmeler görülmektedir. Yaşanılabilir sağlık şehri Isparta dediğimiz zaman diyaliz ile ilgilide önemli gelişmeler 2014 yılında oldu. Evde bakım hizmetlerinde 4741 ev ziyaretleri yapıldı. Yaşlı ve yatalak hastalarımıza da evde müdahale yapıldı. 2014 yılında başlayan ve projelerin hala devam eden çalışmalarımız 2015 yılında tamamlanması hedeflerimizin arasındadır.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

s. byc

31 Aralık 2014 Çarşamba 14:22

sayın valim iyiki ısparta da sınız bizler ana baba ölsede malı belişsek hemen mezar zengini olsak diye bakan bir toplumumuz . bu yargıyı bu hissi sizlerin çalişkanlıgı ve bizlerle olan sıçak dostane ilişkileriniz sayesinde utanarak vazgecmeye calışıyoruz.çünkü siz kaf dağında bir vali degil halk pazarında dolaşan . sorunları bizzat birebir gören bir valilik yapıyorsunuz.bi

Öğretmen

31 Aralık 2014 Çarşamba 09:21

Sayın valim siz başka yerlere gitmeyin. Memleketim için bulunmaz bir Valisiniz. Allah sizden razı olsun.

Hüseyin

31 Aralık 2014 Çarşamba 08:45

Bugün kadar Isparta'ya gelen en iyi Vali diyebilirim. Devlet adamlığı, çalışkanlığı, çözüm odaklı olması, proje üretmesi ve verdiği güven çok önemli. Paralel yapı ile mücadelesi de oldukça yerinde ve gereken neyse yapıyor. Kendisine ve Sayın Valiyi Isparta 'ya atayanlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

teşşekkür

31 Aralık 2014 Çarşamba 01:28

daha yeni basladı ama basarılı bir valimiz var tıpkı eski yalvaç kaymakamı nevzat tastan gibi bu memleketin böyle insanlara ihtiyaçı var valimizin dediği gibi ısparta en iyilere layik

vatandaş

31 Aralık 2014 Çarşamba 00:24

sayın valim ısparta ya geldiğinden beri yeni bir kurumsal imaj oluşturdu.Valilik artık bizim için ulaşılmaz bir yer değil,yapılan yatırımlar ve yapılması planlananlar ıspartamıza hayırlı olsun.Başarılarınızın devamını diliyorum.

Karaoğlu

30 Aralık 2014 Salı 19:38

Sayın valim hizmetleriniz için çok teşekkür ederiz. Sizden Ispartadaki konut sorununa da el atmanızı bekliyoruz. Kiralar ateş pahası sanki İstanbul-Ankara da yaşıyoruz. Lütfen imar sorununda da yardımcı olun. Sorumlu belediyedir ama sizden de yardım bekliyoruz.

mehmet boyacı

30 Aralık 2014 Salı 19:15

sayın valime teşekkür

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR