19 Mart 2024 Salı

ISPARTA HEP BİR ADIM ÖNDEN GİDİYOR

ISPARTA HEP BİR ADIM ÖNDEN GİDİYOR

Isparta

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç ile Belediye Başkanı Günaydın'ın desteğiyle başlatılan Yeni Sanayi Bölgesi Projesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye sunuldu. Bakan Özlü, sanayilerin şehir dışına taşınmasıyla ilgili olarak kanun tasarısı hazırlandığını, 16 Nisan referandumundan sonra çalışmalara başlanacağını belirterek Isparta'nın küçük sanayi bölgesi projesini övdü. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü,kamulaştırması devam eden, altyapısı Isparta Belediyesi tarafından yapılacak Gül 2 Küçük Sanayi Bölgesi'ne üst yapılaşma için yüzde 60 kredi desteği verileceğinin sözünü verdi. Hükümetin sanayilerin şehir dışına taşınması noktasındaki hedefi Ankara'nın gündeminde ancak Isparta bu konuda bir adım önde gidiyor. Isparta'da Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından başlatılan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın tam destek verdiği 1 milyon 200 bin m2'lik Sanayi Bölgesi Projesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye sunuldu.

1.5 yılda 200 bin m2'lik kamulaştırma yapan Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Koopeatif Yönetimi, Bakan Özlü'den kamulaştırma desteği istedi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak sanayileri şehir dışına çıkarma hedefinde olduklarını belirten Özlü, Isparta'nın projesini bu politikaya uygun olarak nitelendirdi.

SANAYİ BAKANLIĞI'NA ÇIKARMA YAPTILAR

Bozanönü yolunda 1 milyon 200 bin m2'lik tarla üzerinde yeni sanayi bölgesi kurmak için yola çıkan Gül İki Sanayi Sitesi Koperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyacı ve üyeleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'n açıkarma yaptı. Bakanlık ziyaretinde Gül İki Sanayi Sitesi Kooperatif Heyeti,Müsteşer Yardımcıları Ramazan Yıldırım ve Faruk Şekerci ile Sanayi Bölgelerinden Sorumlu Genel Müdür Yaşar Öztürk ile görüştü. Bakanlık üst düzey bürokratları ile yapılan görüşmede Isparta'nın yeni sanayi bölgesi hakkında bilgilendirme yapıldı, talepler iletildi. Müsteşer Yardımcıları ve genel müdür,Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin sorunlarının çözümü noktasında yardımcı olunacağının sözünü verdiler.

BAKAN, ISPARTA PROJESİNİ BEĞENDİ

Isparta'dan giden heyet daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından kabul edildi. Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, Bakan Özlü'ye kendilerini kabulünden ötürü teşekkür ederek Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın bizzat kendisinin çizdiği Sanayi Bölgesi Projesi'ni taktim etti.

Boyacı, proje kapsamında fuar ve sergi alanı, modüler sistemde büyütülebilen modern dükkanlar ile 25-30 metre genişliğinde yolların olacağını anlattı. Bakan Özlü, projenin şehir merkezine uzakta bir yerde yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Boyacı, "Sanayi alanını oluşturacağımız yer tarla statüsünde. Arsa kamulaştırmasına devam ediyoruz. 1.5 yılda 200 bin m2'lik yer satın alındı. Ancak bazı arsa sahipleriyle ilgili hukuki sıkıntılar yaşanıyor. Mahkeme süreçleri devam ediyor. Bu nedenle işlerimiz yavaşlıyor" dedi. Bakan Özlü, Sanayilerden Sorumlu Genel Müdür Yaşar Öztür'e talimat vererek kamulaştırma sorunlarının çözümü için Isparta Valiliği ile görüşülmesini ve yardımcı olunmasını istedi.

ŞEHİR HASTANESİ'NİN YANINA YAKIŞMIYOR

Kooperatif Başkanı Boyacı, Bakan Özlü'ye Isparta'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Şehir Hastanesi yapıldığını belirterek "bu modern hastanemizin yanına sanayi alanı yakışmıyor. Atıl durumdaki iş yerlerimiz var. Arsa kamulaştırması noktasında destek bekliyoruz.Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan kamulaştırma için kredi talep ediyoruz" dedi.

ÜST YAPI DESTEĞİ VERİLECEK

Bakan Özlü, bu konuyla ilgili çalışma yapılcağını ve Gül İkiKooperatifi'ne her türlü desteğin verileceğinin sözünü verdi. Özlü, "arsasatkın alma işlemleri bittikten sonra Hükümetimiz ve Bakanlımız tarafından altyapıya yüzde 2 faizli 2 yıl ödemesiz, 13 yıl ödemeli yüzde 100 kredi desteğiveriyoruz. Üst yapıda ise yüzde 60 kredi imkalarımız var" diye konuştu.

GÜNAYDIN VE BİLGİÇ'İN DESTEĞİNİ ANLATTI

Isparta Belediyesi'nin altyapı konusunda her türlü desteği verdiğini ve vermeye devam edeceğini belirten Boyacı, "Sanayi altyapımız sağolsunlar Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın tarafından bedelsiz bir şekilde yapılacak. Hatta temiz su altyapımız şimdiden çekildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız, Isparta Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç de hertürlü desteği veriyor. Sanayi Projemiz Isparta Belediye Meclisi'nde onaylanarak şehir imar planına işlendi. Ve sanayi alanına giren arsalar üzerine kooperatifimiz adına şerh konuldu" bilgisini verdi.

SANAYİLER ŞEHİR DIŞINA

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Özlü, Isparta'da yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladığını belirterek "Sanayilerimizin şehir dışına taşınmasıyla ilgili kanun tasarısı hazırlıyoruz. Referandumdan sonra çalışmalarımızı hızlandıracağız. Küçük ölçekli sanayilerimizle ilgili çok güzel projelerimiz ve desteklerimiz olacak. Büyüyen Türkiye'ye modern sanayiler inşa edeceğiz. Bunlardan birisi de Isparta'da olacak. Isparta, bu konudaki çalışmalara başlamış bile. Tebrik ediyoruz" diye sözlerini tamamladı. Öte yandan Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin 12 Mart'ta yapılacak genel kuruluna Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan bir temsilci gönderilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vaylar

21 Şubat 2017 Salı 15:32

ISPARTANAIAN SİYASETİNE ÇÖKTÜNÜZ. ISPARTA HİÇ 2 VEKİLDEN FAZLA ÇIKMADI. BİR ARAŞTIRIN. SİZE KİMSE İNANMIYOR. EGER TAYYİP OLMASIN. SİZE KİSE OY VERMEZ DENEMESİ BEDAVA. ZARARINIZ VAR İYİBİR ARAŞTIRIN. GÖRECEKSİNİZ. RTE.TEK BAŞINA BAŞKAN.

ESNAF

20 Şubat 2017 Pazartesi 15:32

SAYIN BAKANIMIZA , SÜREYYA BEYE, BELEDİYE BAŞKANINA BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLDUKLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ. ISPARTAMIZA YAPILAN ŞEHİR HASTANESİNE YAKIŞACAK BİR SANAYİ YAPILACAĞINDAN DOLAYI BİRLİKTE KOORDİNELİ ÇALIŞAN ISPARTA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA SADİ BİLGİÇ VE ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI YUSUF ZİYA GÜNAYDINA TEŞEKKÜR EDERİZ. HÜKÜMET VE YEREL YÖNETİM ORTAKLAŞA ÇALIŞIRSA ISPARTAMIZA ÇOK GÜZEL PROJELER YAPILACAK. EMEĞİ GEÇEN HERKEZE TEŞEKKÜR EDERİM.

hüseyin

20 Şubat 2017 Pazartesi 14:24

nerde bir adım etrafındaki şehirlere bir bak hepsi ıspartayı her alanda geçmiş bu başkanda vizyon yokki önde olsa

ahmet

20 Şubat 2017 Pazartesi 13:53

hemşerilerim hala yatırım yapılacağını zannediyorlar.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR