29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA GÜNAYDIN İLE NEREYE GİDİYOR?

ISPARTA GÜNAYDIN İLE NEREYE GİDİYOR?

Isparta

Enver Taha Aydın'ın köşe yazısı....

Isparta; Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın düzenlediği 1. Isparta Kitap Fuarı ile tarihinde görmediği en büyük organizasyona ev sahipliği yaptı. 116 yazar, 206 yayınevi ile bu yıl ilk defa düzenlenen fuara katılım ise olağanüstü oldu. Ziyaretçi sayısı resmi olarak 243 bin 859 olarak açıklandı. Bu rakamın ne kadar önemli ve büyük olduğunu size şu örnekle anlatayım; Sayın Günaydın kitap fuarı düzenlemek için kolları sıvadığında, Özel Kalem Müdürü TÜYAP yetkilileri ile görüşüyor. TÜYAP’ın yetkilileri ise, “Isparta nerede?” diye dalga  geçiyorlar. Sayın Başkan fuarı başka bir yolla düzenleyip ülke gündemine sokunca da bu sefer TÜYAP yetkilileri ziyaretçi kılığında Isparta kitap fuarını geziyorlar.

Isparta Kitap Fuarı; büyük bir organizasyon yeteneğine sahip Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın ve ekibi sayesinde, Samsun ve Antalya’da 6-7 yıldır düzenlenen fuarlarında önüne geçti. Bu başarıda elbette ki, kitaba siyaset karıştırmayan, konuya siyaset üstü yaklaşan tüm herkesin büyük payı var.

10 gün süren fuarda başından sonuna kadar bulundum. Çok ilginç ve geleceğimiz için ümit veren diyaloglarla karşılaştım.Hele ki 4 yaşında bir kız çocuğunun annesine, “Anne burası cennet gibi, her yerde kitap var” demesini unutamıyorum. 4 yaşındaki bir çocuğa bu sözü söylemesi için sebep olan Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etmeyecek miyiz?

** GÖKKUBBEGEREKLİ MİYMİŞ?

         6 senedir Sayın Başkanın basın danışmanlığını yapıyorum. Bir çok açıklamaya, diyaloğa bire bir şahidim. Kitap fuarında standların arasında dolaşırken insanların gözlerindeki ışıltıyı gördüğümde, Gökkubbe Fuar Merkezi ile ilgili, “Böyle bir yapıya ne gerek vardı?” diyen kişi aklıma geldi. Bu açıklamayı yapan kişiyi de o fuarda görünce, sanırım cevabını almıştır diye düşündüm.

        Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’dan efsane komutan Engin Alan’a, ünlü ilahiyatçılar Mustafa Karataş ve Nihat Hatipoğlu’ndan ünlü gazeteciler Saygı Öztürk ve Nihat Genç’e kadar adını buraya yazamadığım 116 kıymetli yazar Isparta’ya geldi. Bu insanların şu anda sosyal medya hesaplarına girip bakarsanız tamamının da Isparta’dan övgüyle bahsettiğini görebilirsiniz. Bundan daha büyük, daha önemli bir reklam olabilir mi?

        Kitap Fuarı bir vizyon işiydi. Gökkubbe’nin ilk temelleri atılırken Sayın Günaydın, “Isparta fuar merkezi olacak. Uluslararası,tüm ülkelerin katıldığı fuarlar düzenleyeceğiz” dediğinde birileri bıyık altından gülüyor, Başkan beyi hayal dünyasında yaşamakla itham ediyorlardı. 13 senesini Isparta Belediye Başkanı olarak geçiren Sayın Yusuf Ziya Günaydın;altyapı, asfalt, ağaç, otel yatırımları gibi sorunları hallettikten sonra Isparta’yı fuar merkezi yapacağını söyledi. Bugün o noktadayız.

        Gökkubbe Fuar Merkezi’nin ve Kitap Fuarının ilimize olan katkıları ile Sayın Başkanın vizyonu hakkında sayfalarca yazı yazılabilir. Ancak maksat hasıl olup, meramımı anlatabildiğimi düşünerek son söz olarak şunu söylüyorum; teşekkürler Yusuf Ziya Günaydın.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bookwarm

18 Mart 2017 Cumartesi 10:01

Fuar ve fuar merkezi için gerçekten çok teşekkürler...Lakin Gökkubbe bile yetersizdi son gün, Isparta'ya en az 5 kat daha büyük bir fuar alanı lazım...Bu kitap fuarının devamını bekliyoruz...

Kitap fuarı

17 Mart 2017 Cuma 22:26

Ahh seda tunç ahh..Sen anlaşılan at gözlüklerini yine takmışsın .Günaydın bşk ne yapmış şöylee bir düşün oldumu..Alt yapı süper asfalt ağaç,şehircilik çalışmaları,araç parkı,gökçay ,çayboyu.Diğer tüm mahallelerimize yapılan hizmetler.Senki belkide bir halı gül müzesini gezmedin ,kitap fuarınada belki hiç gitmedin ...Fesatlık diz boyu sende anlaşılan ..Günaydın bşk nım hizmetlere devam ..Onlar sadece söylenir dururlar.

Seda tunc

17 Mart 2017 Cuma 20:37

Ne. Baskan. Ne. Başkan. Ortamı maf. Etti Gökçay projesi. Dedi doğayı maf. Etti 40yıllık kirazlıdereyi moloz yıgınıyla doldurdu. Ne. Yaptı ıspartaya hiç. Nalet olsun doğa düşmanı baskana

helal olsun

17 Mart 2017 Cuma 20:21

vallahi 4 ay öncesine kadar başkanın adını bile duymak istemezdim ama 4 aydır ne hikmetse adamı seviyorum. yürü başkanım çalmadın çırpmadın önceki başkanlar gibi rüşvet haraç hırsızlık ve adilik yapmadın kendi halinde bir adamsın başkanım. ADAMSIN başkanım.

Mehmet

17 Mart 2017 Cuma 20:01

Fuar kesinlikle muhteşemdi. Başkana ne kadar teşekkür etsek azdır. Yazınız için de teşekkürler Enver Bey.

06

17 Mart 2017 Cuma 19:08

pehhhh güya tüyap gelmismis bence tüyap fuarlarıni sizler gidip gezin de nasıl yapıldığını öğrenirsiniz

levent

17 Mart 2017 Cuma 18:52

Kardeşim yüreğine sağlık az bile yazmışsın özletme kendini

Mehmet Ünal

17 Mart 2017 Cuma 17:14

Başkanım sayende üniversite şehrinin yanında fuar şehri olacağız teşekkür ediyoruz. Enver kardeşim çekemeyenleri takma kafana

hüseyin inan

17 Mart 2017 Cuma 17:12

adam ben 6 senedir başkanın danışmanıyım diye yazmış yorum yapan da kaç para aldın diyor :) ağlanacak halimize gülüyoruz...

ali

17 Mart 2017 Cuma 14:54

ısparta gezilecek bir yer yok vatandaş sıkıntıdan gidiyor merakdan değil ıspartada yaşam merkezi gibi bir kaç tane olsa gök gübbe kaderine terk edilecek yazık bu kadar paraya senede 10 tane fuar olacak ısparta enayi halkı orada gönül eğlenecek bence gereksiz bir yapıı

osmanlı

17 Mart 2017 Cuma 14:52

Sayın Enver Taha Aydın; Bu yazı karşılığında kaç para veya neler aldın çok merak ediyorum. Güzel bir **** yazmışsın, ama sadece ****. Sayın Yusuf Ziya Başkanlık dönemlerinde kaldırıma ağaç diktirmekten sokaklara put yaptırmaktan bişey yaptığına şahit olamadık.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

17 Mart 2017 Cuma 21:24

LEN SEN OSMANLISINDA BİZ GEYRANLIMIYIZ, ADAM BEN 6 SENEDİR BASKANIN DANISMANIYIM SEN HALA NE DİYON.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR