25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA GÜLÜNE KAVUŞTU MU?

ISPARTA GÜLÜNE KAVUŞTU MU?

Isparta

ISPARTA GÜLÜNE KAVUŞTUMU?

  Daha henüz erken.Tam 14 ay oldu. Güneş Isparta mıza yüzünü göstereli. Ama çok uzun bir yolu kısa bir zamanda kat etmesini bildi. Sıcaklığı ile tüm Isparta mızı sardı. Bu kısacık zamanda Isparta mızın gönül dünyasını fethetti.“Makamların insanlara eziyet etmek,hava ve caka satmak için değil de hizmet etmek için olduğunu”  tüm Isparta lılara gösterdi.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”

Geldiği günden itibaren halkın tüm kesimleriyle iç içe olan, onlara ulaşmaya çalışan, dert ve sıkıntılarını dinleyen  Sayın valimiz Şehmuz Günaydın.

Isparta mıza  yeni gelmesine rağmen halkın örf ve adetlerini bilen, onlara yakın duran, en ücra köy ve mezralara kadar gidip dert ve sıkıntılarını dinleyen  bir vali olarak kısa sürede tüm halkın gönlünde taht kurdu. Mütevaziliği, efendiliği ve çalışkanlığıyla bizlere örnek oluyor.

GİDİLMEYEN MEZRALARA GİTTİ.

Isparta mızın en uzak mezralarına kadar gidip, genç yaşlı demeden herkese devletin şefkatli yüzünü gösterdi. Farklımez hep ve meşreplerden tüm kesimlerin kalbine hitap etti ve onların gönüllerini fethetti. 15 temmuz darbe gecesinde  kendisi ve eşi günlerce halk ile beraber sokakta kaldılar. Halkı hiç yalınız bırakmadılar. Haftanın bir iki  gününü il protokolünü de yanına alıp mutlaka bir kaç köyü ziyaret edip köylülerin sıkıntılarını yerinde  dinleyerek çözüm üretmeye çalışması takdiri şayan. 

il protokolü ve vali yardımcıları sayın vali mize ayak uydurmakta zorlanıyorlar. Çünkü ilk defa yüksekten baktıkları tezek kokan halkın ayağına gidiyorlar, halkın arasına giriyorlar. Tüm bu hizmetleri ve halka yakınlığı birilerini kıskandırıp rahatsız eder mi bilemeyiz, ancak şunu biliyoruz ki, bir Isparta lı kadar Isparta yı tanıyan, bu halkın kültürünü örf adet gelenek ve göreneklerini bilen, aynı dili konuşan ve bu insanlara hizmet etmek isteyen bir insan Sayın valimiz Şehmuz Günaydın. Bir ilde görev yapan memur her zaman halkın hizmetkarıdır. Biz Isparta halkımızın hizmetkarıyız. Devletimiz bize her türlü imkanları veriyor ve insanların yanında olunuz diyor. Neden bu hizmetleri vatandaşlara aktarmayalım? Zaten bu gibi hizmetleri vatandaşın en tabi hakkıdır.Yıllardır hizmet yüzü görmeyen insanlarımız vardır. Bazı köylere gidiyoruz vatandaş hayatında ilk defa bir vali ile tanışıyor. Bu bizim için çok ayıp bir olay. Vali olsun, kaymakam olsun vatandaşın ayağına kadar gittiği zaman vatandaş seviniyor, mutlu oluyor. Sayın valimi ze aciz hane öğüt verelim diyoruz öğüt bulamıyoruz. Doğru,dürüst ve nazik kişileri seçin ve çıkar ummayanları tercih edin diyeceğiz Özel Kalem müdürü Yılmaz bey ile işe devam etmesi öğüdümüzü boşa çıkarıyor. Taraf tutmayın, bazı insanları kayırmayın. Bu tür davranışlar sizi zulme ve despotluğa çeker diyeceğiz hertürlü suç duyurusunu isme bakmadan araştırtıyor. Hiçbir zaman vaadinizden dönmeyin. Yapmaya güç yetiremeyeceğiniz işleri de vaat etmeyin diyeceğiz okullarda yalan adres beyan işini ,  yıllardır çözülemeyen sav koku işini çözeceğiz dedi % 80 ni çözdü. Helebirde Davraz dağına Lavanta çiçeği projesini bir çözer, bir tutarsa Ispartamızın çehresi tamamen değişir. Sayın valim, Mutlaka bu kadar güzel bir gülün yanında mutlaka dikenler olacaktır. Bize kızdığınız zaman, Öfkenizi yenin. Öfkeli iken ceza vermekten sakının. Kızgınlığınız yatışsın ki müspet kararlar verebilesiniz. İmam Gazali; Ey sultan! Şunu bil ki, adil olman aklının kemalini gösterir. Aklın kemâli; her şeyi asıl haliyle olduğu gibi görmen, işin içindeki gizli hakikati bilmen ve onun dış görüntüsü ile aldanmamandır.

Evet Isparta halkı en sonunda yaslanacağı Çınar ağacını bulmuş görünüyor.

Sen gülerken yanındakilerde güler ama ağlarken yalnız ağlarsın.

Onun için öyle bir çınara yaslan ki asla yıkılmasın

Öyle bir dost edin ki seni asla bırakmasın.

Isparta Halkı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hasan ırmak

04 Ağustos 2017 Cuma 17:27

Sayın valim sizi seviyoruz ama şu lsparta yaşanılır kent diyorlar ama öyle degil çok pahalı bi memleket lsparta bir Asgari ücretli nasıl geciniyo çok zor çok 1400 lira nerde milletvekili maaşı nerde konut fiyatları kiraları uctu lspartada lütfen bu duruma bi el atın hangi makama yada mercilere söylenecekse her yer apart oldu ben 1400 lira calisan birisiyim benim cocugumu okutsan bu sekil ben apart parasıni nasil karşılicam apart fiyatları malüm1000 1100 1200 gidyo ben bu isin icnden nasil cikcam

Cinali

04 Ağustos 2017 Cuma 17:11

Halıkent ve Halifesultan mahalleri rüzgar ters estiğinde istenmeyen lağım kokularından çok rahatsızız..

Mahmut Aksu

04 Ağustos 2017 Cuma 15:59

Vali beyin başka elbisesi yokmu diye iyi niyetli soran kardeşim. Birde şöyle düşün ya o elbisenin içinde insan olmasaydı? (Gaddar zalim biri olsaydı bunları da gördü değilmi ısparta)Mevlana derki;Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.

çok seviyoruz ama

04 Ağustos 2017 Cuma 15:40

başka takım elbisesi yok mu sayın valimin ,yoksa benim gibi lacivert mi seviyor acaba ,tüm takım elbiseleri lacivert mi acaba ???

Dertli KİRACI

04 Ağustos 2017 Cuma 15:33

Sayın Valimiz Birde şu Isparta nın konut sorununa el atabilir misiniz? Yeniden Tokiyi Isparta ya getirirseniz tüm dualarımız sizinle olacaktır. Allah razı olsun.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR