28 Mart 2024 Perşembe

Isparta Gülkent Anadolu Lisesi 60 puan birden yükseldi

Isparta Gülkent Anadolu Lisesi 60 puan birden yükseldi

Isparta

Isparta Gülkent Anadolu Lisesi 60 puan birden yükseldi

 

 

Son yılların gözde ve başarılı okulu Gülkent AnadoluLisesinin TEOG sınavlarında taban puanı 360'dan 420'ye yükseldi. Okulunüniversite sınav başarısı da arttı.

 

Geçtiğimiz yıllarda Isparta’nın tercih edilmeyen, AnadoluLiseleri arasında sıralamada en altlarda bulunan okulları arasında yer alanGülkent Anadolu Lisesi artık en çok ter-cih edilen gözde okullarından birioldu.

 

Okulun idaresi, öğretmeni, okul aile birliği ve velilerininortaklaşa yaptığı çalışmalar ve verilen emekler meyvesini vermeye başladı.Isparta ve çevre il - ilçelerde başarısı sürekli konuşulan Gülkent AnadoluLisesi son 2 yıldır en çok tercih edilen liseler arasına girdi. Kısa süredeönemli başarılara imza atan, gündemdeki okul Gülkent Anadolu Lisesi TEOGsınavlarında yine en çok tercih edilen okullar arasında yer aldı ve tabanpuanda 60 puan birden yükselirken, yüzdelik dilimde de 7 basamak birden atladı.    

 

2013 SBS'de 360 olan Gülkent Lisesinin taban puanı 2014TEOG'ta 420 oldu. 2013 yılında Türkiye genelinde % 17'lik dilime girenöğrenciler Gülkent Anadolu Lisesini tercih ederken, bu yıl % 10'luk dilimegiren öğrenciler tercih etti.

 

Yani Gülkent Anadolu Lisesi hem taban puanda adeta patlamayaptı, hem de yüzdelik dilimde önemli bir mesafe kat etti.

 

TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından ise diğer okullarıkazanan bir çok öğrenci Gülkent Anadolu Lisesine nakil olabilmek için başvurudabulundu. Gülkent Anadolu Lisesinin başarısı sadece tercih edilme noktasındakalmadı. Geçtiğimiz yıllarda üniversite sınavlarında adı hiç geçmeyen,üniversite sınav sonuçlarında ciddi başarısızlıklar yaşayan okulda çalışmalarsonuçlarını vermeye başladı. Son yıllarda Gülkent Anadolu Lisesi öğrencileriüniversite sınavlarında önemli başarılar elde ediyor. Türkiye'de ilk 5 bineöğrenci sokma başarısı gösteren Gülkent Anadolu Lisesi mezunları HukukFakültesi'nden, Mühendisliğe, sağlık alanındaki fakültelerden, öğretmenliğe kadarhemen hemene her alanda üniversite kazanma başarısını gösteriyorlar.

 

Geçtiğimiz yıllarda aldıkları puanla sadece üniversiteyegirmek isteyen mezunlar, artık, kazanma ihtimali olan okulları beğenmeyip,tercih yapmayıp, yeniden hazırlanma noktasına geldiler.

 

Gülkent Anadolu Lisesinin son dönemlerdeki başarısındanbüyük bir memnuniyet duyduklarını belirten veliler, özellikle okul idaresi veöğretmenlere teşekkür ediyorlar. Veliler görüşlerini şöyle dile getiriyorlar:

 

"Okulumuzun müdüründen, müdür yardımcılarına ve bütünöğretmenlerine kadar herkesin emeği çok büyük. Kendilerine ne kadar teşekküretsek az olur. Üniversite başarılarımız giderek artıyor ve artacak. Çünküokulumuzu tercih eden öğrencilerin başarı yüzdeleri geçtiğimiz yıllara göre çokdaha yüksek. Kısa süre içinde okulumuzun en gözde okullar arasına girmesinisağlayan idarecilerimize ve öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azolur."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ak Partili

30 Ağustos 2014 Cumartesi 19:03

Habere bakın be. Tam da müdür atamaları arefesinde. Benim bildiğim kadarı ile okul idarecileri fena değil. Gene de neden böyle bir haber yapıldı ki. Sahi kim yaptırdı bu haberi.

kadir elaziz

30 Ağustos 2014 Cumartesi 15:03

gülkent anadolu lisesi idarecileri ve öğretmenleri insan odaklı bir yaklaşım sergilemelerinden ve özverili çalışmalrından dolayı zincirleme bir şekilde üstün başarıyı yakalamışlardır kendilerini tebrik eder darısı diğer eğitim kurumlarının başına büyüklerimize duyurulur saygılarımla

barış

30 Ağustos 2014 Cumartesi 14:46

OKULDAKİ MÜDÜRLER DESPOT BEN BİLİRİM ÖGRETMENİ EZERİM DERSE BAŞARI YERİNE NAL TOPLAR ÖGRETMENLERİN TERCİHİNİ DİKKATE ALAN MÜDÜRLERİN OKULLARI BAŞARIYA KOŞAR.BÖYLE MÜDÜRLERE BAŞARILAR DİLERİZ.DESPOT MÜDÜRLERDEN BİR ŞEY OLMAZ

hülya iskander

30 Ağustos 2014 Cumartesi 03:55

Kızımın arkadaşı kız meslek lisesinin pansiyonunda kalıyormuş. maddi durumu bizimkiler gibi değil. zor şartlarda okuyor. şimdi Ticaret lisesinin sanayiye taşınacağını öğrendi, öğle yemeğini Kız meslek lisesi pansiyonunda yiyormuş. babası okullarının taşınacağını duyunca bahaneye bakıyordu zaten, şimdi kızını göndermeyecekmiş. telefonun bir ucunda kızım diğer ucunda arkadaşı ağlamaktan helak oldular. sebeb olanlara lanet olsun. en kısa zamanda sebeb olanlar belalarını bulur inşallah.

remzi

30 Ağustos 2014 Cumartesi 01:31

genç ve idealist müdürlere yol açmak lazım.

Ali Uluç

29 Ağustos 2014 Cuma 20:55

Okul müdürü, öğretmenleri korkutmazsa ve desteklerse okulda huzur olursa bu okuldaki gibi başarı gelir. Okulun önceki müdürlerine bakmak lazım.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR