19 Mart 2024 Salı

ISPARTA GÖLCÜK YOLU 5 KİLOMETREYE DÜŞTÜ

ISPARTA GÖLCÜK YOLU 5 KİLOMETREYE DÜŞTÜ

Isparta

Gölcük'e il merkezinden ulaşımı 5 km'ye düşürecek olan Dere Mahallesi dağ yolundaki asfalt çalışması tamamlandı. Çalışmada yol sıkıştırılarak,asfalt satıh kaplama yapıldı. Yolda ayrıca yürüyüş ve bisiklet yollarıda ayrılacak. Asfalt çalışmasının tamamlanması ile Gölcük’e şehir merkezinden ulaşım 10 km kısalmış oldu.

Isparta’da en çok ziyaretçinin geldiği Gölcük Tabiat Parkına merkez Dere Mahallesinden tabiat parkına ulaşımı sağlayan stabilize 5 Kilometre uzunluğundaki yol, İl Özel İdaresi ile yapılan protokol kapsamında alt yapı ve asfalt satıh kaplama yapımı çalışmaları tamamlandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ile Isparta İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol ile Dere Mahallesi’nden Gölcük’e giden yol asfaltlandı. Bu sayede vatandaşlar Gölcük’e gitmek için 15 km yerine 5 km yol gidecek. Henüz çoğu vatandaşın hizmete açıldığını bilmediği yola Dere Mahallesinde girişe kapı yapıldı. Hafta sonları bilen az sayıda araçlı vatandaşın kullandığı yolu, yürüyüş yapmak ve bisikletle Gölcük’e ulaşmak üçün çok sayıda vatandaş kullanıyor. 

15 KM’DEN 5 KM’YE DÜŞTÜ

Isparta’nın önemli rekreasyon alanlarından biri olan ve halkın dinlenme, eğlenme ihtiyaçlarının karşılandığı Gölcük Tabiat Parkında, 5 Kilometrelik Dere Mahallesi yolu DKMP 6. Bölge Müdürlüğü ve Isparta İl Özel İdaresi öncülüğünde alt yapı ve asfalt satıh yapımıyla kısalmış olması nedeniyle kısa sürede yapılan harcamayı amorti edecek. Yolun kullanıma açıldığını söyleyen Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Haşan Hüseyin Ölçer “yolun hizmete açılması ile Gölcük’e il merkezinde ulaşım 5 km’ye düştü. Henüz vatandaşların çoğu bilmiyor fakat bölgeye daha önce yürüyüş amaçlı giden vatandaşlar sayesinde biraz duyuldu” dedi.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

berk berk

25 Eylül 2018 Salı 18:19

Çokta lazımdı kimin parasıyla kime hizmet yaptınız

VAY beee

14 Ağustos 2017 Pazartesi 09:59

arkadaş kahveye gitmiyorum sigarada içmiyorum. ilimizin doğal güzelliklerinide senin kadar bilecek değilim.... paralı olmasının bunlarla ne alakası var herkez ülkenin doğal güzelliklerini gezip görmesi lazım..

ceng

14 Ağustos 2017 Pazartesi 09:54

Kendi ülkemizin doğal güzelliklerini paralı olmasından gezemiyoruz tabiki ücretsiz olması lazım.... bakımlarının yapılması devletin görevi..

KERİMOĞLU

11 Ağustos 2017 Cuma 10:22

Akşama kadar kahvede para harcarlar sigara içerler hesap koymaz ama doğaya pikniğe giderken giriş parası düşündürür yazık. İlimizin değerini bilelim.

Limon

11 Ağustos 2017 Cuma 11:18

Beyefendi, biz kendimizi düşünerek giriş ücretini sorgulamıyoruz. Gidemeyen, durumu kötü olan insanları düşünüyoruz.Ama sizler her zamanki gibi ... kişisel algılıyorsunuz

AA

11 Ağustos 2017 Cuma 09:49

yolu bılemedım nerden gıdılıyo.. admın bır yol harıtası yerleştırsende gorsek

vatandaş vatandaş

11 Ağustos 2017 Cuma 08:50

ozel halk otobuslerı kalksın belirlı saatlerde ozel aracları olan maalesef gıdemıyor

doğrucu davud

11 Ağustos 2017 Cuma 00:11

gölcüğe girişin paralı olması lazım tabii ki.az bile alınıyor...Yedikleri olduğu gibi bırakan,yanında çöp tenekesi varken yediği çekirdeği yere atan,içtiği sigarayı ormanlık alana atan insanların çoğunlukta olduğu gelişmiş bir ilde yaşıyoruz sonuçta...Gölcüğün yanında Gökçaya girişin bile ücretli olması lazım...Gökçay yürüyüş yolu ve mesirelik alanı çekirdek vb.pisliğinden geçilmiyor...ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR SÖZDE...

Seçkin

10 Ağustos 2017 Perşembe 20:57

Gölcük girişinden para alınması çok saçma lütfen gereğini yapsın yetkililer aksi takdirde bizler vatandaş olarak birleşir parasız nasıl girildiğini göstermek zorunda kalırız..!!!

Halıkentli

10 Ağustos 2017 Perşembe 18:45

Yol zemini gevşek kizirli yol yanlarına duvar yapılmazsa yol kaydı mı ne asfalt kalır ne yol kalır. Bunlar yapılmadan boşa masraf olur.Dikkate alınması lazım.Ayrıca girişte para alınması saçma ne hizmet veriyorsun ki para alıyorsun. Buraya sosyal tesis yaparsın ondan para alırsın.

Birbilen

10 Ağustos 2017 Perşembe 17:07

Satıh kaplama yapılan bu yol 3 ay sonraKullanılmaz hale gelir.Yapmışken keşke sıcak karışım beton asfalt yapılsaydı10-15 sene sorunsuz kullanılırdı.Bildiğim kadarı ile özel idarenin sıcak karışım tesisleri var.Yinede eskisinden iyidir yapanlara teşekkür ederiz.O yolu rahmetli Doğan Kımıllı Belediye Başkanı iken Isparta Belediyesi tarafından açılmıştı...

Bekir

10 Ağustos 2017 Perşembe 16:26

Allah'a ait olan mülke para ile girilmez.İçerinin koordinasyonu için kapı girişinde para alınmaz.İçerdeki döngü açılacak marketlerden sosyal alanlardan kazançlarla sağlanır.Ey Devlet!

ceng

14 Ağustos 2017 Pazartesi 10:01

aynen katılıyorum teşekkürler.

Burkii

10 Ağustos 2017 Perşembe 15:26

Len patlar matlar da :D

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR