19 Mart 2024 Salı

ESNAFA HAYIRLI OLSUN

ESNAFA HAYIRLI OLSUN

Isparta

Şehir içi taksi taşımacılığı yapanlar taşıtlarını 30 Haziran 2019’a kadar yenilemeleri halinde ÖTV ödemeyecekler. Bu doğrultuda Isparta ve Burdur Şoförler Odası, Isparta FİAT Ana Bayii Pürlü Otomotiv ile protokol imzalandı. Protokol kapsamında Isparta ve Burdur’daki yaklaşık 450 taksinin yenilenmesi hedefleniyor.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu kapsamında şehir içi taksi,dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı faaliyeti ile ticari yük taşımacılığı faaliyeti yapanlar, 30 Haziran 2019’a kadar taşıtlarını yenilemelerini halinde ÖTV ödemeyecekler.

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV düzenlemesi kapsamında Isparta ve Burdur’daki taksilerinde yenilenmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda Isparta ve Burdur Şoförler Odası, Isparta FİAT Ana Bayii Pürlü Otomotiv ile protokol imzaladı.

Pürlü Otomotiv’de gerçekleştirilen protokol törenine Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Isparta Şoförler,Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, Burdur Şoförler Odası Başkanı Durmuş Ceylan, ilçe oda başkanları ve Pürlü Otomotiv Genel Müdürü Veli Pürlü katıldı.

Törende konuşan Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, araçların yenilenmesine imkan sağlayan hükümete teşekkür ederek, “taksilerin yenilenmesi hizmet kalitesiniartıracaktır” dedi.

Araçların 30 Haziran 2019’a kadar yenilebileceğini belirten Tural, süresinin uzatılmasına katkı sağlayan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür ederek, protokolle Isparta ve Burdur’a 450 aracın yenilenmesini hedeflediklerini söyledi.

Burdur Şoförler Odası Başkanı Durmuş Ceylan da protokolün taksici esnafına faydalı olacağını dile getirdi.

İlçe Şoförler Odası Başkanları adına konuşan Gelendost Şoförler Odası Başkanı Osman Altınsoy imza altına alınan protokolün hem kentlere hem de şoför esnafına yenilik getireceğini açıkladı.

Isparta ve Burdur’daki taksilerin yenilenmesi için özel bir fiyat belirlendiğine dikkat çeken Pürlü Otomotiv Genel Müdürü Veli Pürlü ise,protokolün taksici esnafına hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından taraflar arasında protokol imzalandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Pilot

27 Ekim 2016 Perşembe 10:09

Sadace bir markaya has bir yasa çıktıda bizim mi haberimiz yok?Hatta sadece bir bayiye mi indirim yaptırılıyor muş?Rekabet yasasına sanırım aykırı bir davranış.İncelenmeli....

Öğrenci

26 Ekim 2016 Çarşamba 23:32

Araçların fiyatları yarı yarıya indi hala Fiat'ın araçlarınamı bineceğiz, dünyada taksiler hep üst kalite artık yollarda kaliteli Taksiler görmek istiyoruz...

Pilot

27 Ekim 2016 Perşembe 09:48

Sadace bir markaya has bir yasa çıktıda bizim mi haberimiz yok?Hatta sadece bir bayiye mi indirim yaptırılıyor muş?Rekabet yasasına sanırım aykırı bir davranış.İncelenmeli....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR