29 Mart 2024 Cuma

Isparta Emniyet Müdürlüğünden Türkiye Projesi

Isparta Emniyet Müdürlüğünden Türkiye Projesi:

Isparta

Asrın Hastalığına, Asrın Tedavisi “Siber Gül Projesi”

 

İnternet gibi uluslararası bilgisayar ağlarının ortayaçıkmasıyla birlikte dünyamız alabildiğine küçülmüş, insanlar bulunduğu yerdendünyanın herhangi bir yerinde yaşayan diğer insanlarla iletişimkurabilmektedirler. Bunun yanında bilgisayar ve internet; insanlara alışverişyapabilme, banka hesabını kontrol edebilme, faturalarını yatırabilme, bilgiyeerişebilme, uzaktan eğitim yapabilme, istediği bilgiye kolaylıkla ulaşabilmeimkânı sağlamıştır. Teknolojideki hızlı gelişmenin oluşturduğu bu süreçte, suçişleme eğilimindeki bazı birey ve grupların teknolojiyi hem araç, hem de hedefolarak kullanmasına yol açmış, neticesinde siber suçlar günümüz toplumlarınınönemli bir sorunu haline gelmiştir.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğünce uygulamaya konulan “SiberGül Projesi” ile; bilimsel tespit ve analizler ışığında, vatandaşlarımızınmağdur oldukları siber suçlara ilişkin müracaat öncelikleri tespit edilmiştir.Bu tespitte, vatandaşlarımızın siber suçlarla ilgili mağduriyetlerinin %97’sinibankacılık sistemine yönelik suçlar ile sosyal medyaya yönelik suçlarınoluşturduğu görülmüş olup, “ÖNCELİĞİNİZ, ÖNCELİĞİMİZDİR”  sloganı ile bu suç türleriyle mücadeleyeyönelik “bilimsel tabanlı, planlı, projeli, önleyici, proaktif kolluk”anlayışıyla proje çalışmaları yürütülmektedir.

Tamamen, sağduyulu bir anlayışla, anne, baba, kardeş,akraba, öğretmen samimiyetiyle, sosyal sorumluluk bilinciyle mesai mefhumugözetmeksizin yapılan çalışmalarla hazırlanan “Siber Gül Projesi”  her geçen gün çok büyük hızla artan ve bu artışlamücadele edecek toplumsal bilinç ve farkındalığın yok denecek kadar az olduğu,hali hazırda birçok toplumsal dinamik tarafından bilinmeyen ya da önemsenmeyen,internet ve sosyal medyanın bilinçsiz, sorgusuz ve sınırsız kullanımına ilişkinözellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın milli, manevi ve ahlaki değerlerinikaybetmelerine yönelik suç ve mağduriyetlerle, bankamatik/kredi kartıdolandırıcılıklarına karşı vatandaşlarımızın maddi-manevi mağduriyetleriniönleyip,  toplumsal farkındalıkkazandırarak ilimize ve ülkemize örnek olacak suçla mücadele çalışması ortayaçıkartmak amaçlanmaktadır.

Bu amaç ve düşünceyle; ilimizde karşılaşılan siber suçtürlerinin %97’sini oluşturan sosyal medya ve bankacılık sistemine ilişkinsuçlarla mücadelede; gerek suçun oluşmadan engellenmesi, gereksefail/faillerinin yakalanması, kaynakların etkin/verimli kullanılması, “gecikmişadalet, adalet değildir” idraki içerisinde, en az işgücü ve emekle, en hızlı veetkili soruşturma/kovuşturmaya ulaşmayı temin ederek vatandaşlarımızınmağduriyetlerini önlemek amacıyla hazırlanan proje 25.05.2015 ile 31.12.2015tarihleri arasında ilimizde uygulamaya konularak, öğrencilere, öğretmenlere,kamu çalışanlarına ve vatandaşlara yönelik farkındalık ve suç önlemeçalışmalarına başlanılmıştır.

“Siber Suçlarla Mücadelede, Herkesin Alabileceği Bir ÖnlemMutlaka Vardır” düşüncesinden hareketle, suçların oluşmadan önlenmesi vetoplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarımızınçalışanlarına, okullarda öğrenim gören öğrencilerimize yönelik konferansseminer ve farkındalık oluşturucu konferans ve seminerler verilmeyebaşlanılarak, kamu çalışanlarına, okul idarecileri, öğretmenlere veöğrencilerine yönelik konferanslar verilmektedir. 2015 yılı boyunca toplumunher kesimine ulaşmayı hedefleyen Emniyet görevlilerince öğrenciler,öğretmenler, veliler, iş adamları, kamu/özel sektör çalışanları vemuhtarlarımıza kısaca tüm halkımıza farkındalık oluşturucu bilinçlendirici vesuç önleyici amaçlı konferans ve seminerlerin verilmesine devamedilecektir.           

PROJENİN HEDEF FAALİYETLERİ

·      Kamu ve ÖzelKurumlarla Yardımlaşma ve İşbirliği:

·      KurumsalKapasitenin Güçlendirilmesi:

·      GüvenlikKontrolleri:

·      FarkındalıkÇalışmaları:

·      EğitimÇalışmaları:

·      KonferansÇalışmaları:

PROJEDEN BEKLENEN ÇIKTILAR

·      Siber suçlarlamücadelede görev alan kurum/birimler arasında koordinasyon ve eş güdümsağlanacaktır.

·      Bankacılıksistemine karşı işlenen suçlar konusunda toplumsal farkındalık oluşturularakönleyici güvenlik tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.

·      Toplumda,özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızda internet ve sosyal medyanın güvenlikullanımı konusunda farkındalık oluşturulacaktır.

·      Siber suçlarlamücadelede kamu görevlilerinin duyarlılığı artırılmış olacaktır.

·      Toplumun konuyaduyarlılığı arttırılmış olacaktır.

·      İlimizde veülkemizde suçla mücadele alanında yapılan çalışmalarda “bilimsel tabanlı,önleyici, planlı, projeli, proaktif kolluk” anlayışının önemini arttıracaktır.

Proje kapsamında hazırlanan ve yapılan etkinliklere ilişkin Afiş, broşür, seminer ve konferanslara ait görüntüleraşağıda verilmiştir.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

KASIM KASIM

02 Temmuz 2015 Perşembe 15:02

HER GEÇEN GÜN BANKACILIK DOLANDIRICILIĞI İLE HABERLER ARTIYOR..BU GÜZEL PROJE TÜM TÜRKİYE YE ÖRNEK OLMAKLA BİRLİK TE KESİNLİKLE LOKOMOTİF OLMASI LAZIM..

SÜLEYMAN OSMANOĞLU

02 Temmuz 2015 Perşembe 14:56

BAHSEDİLEN KONU VE BU PROJE ÇOK ÖNEMLİ.. KESİNLİKLE ULUSAL BASIN DA YER VERMEK GEREKİYOR.İNSANLARI BİLİNÇLENDİRMEK BU OLAYLARIN FARKINDALIK OLUŞTURMAK LAZIM..BU PROJEYİ ORTAYA KOYAN EKİBİ TEBRİK EDİYORUM..BENCE EMSALSİZ BİR PROJE

ANTALYALI

02 Temmuz 2015 Perşembe 00:20

BAŞARILI VE GÜZEL BİR PROJEYE İMZA ATILMIŞ.BAŞTA EMNİYET MÜDÜRÜ,PROJEYİ YAPAN ŞUBE MÜDÜRÜ VE EKİBİNİ KUTLUYORUM.ELLERİNİZE VE EMEĞİNİZE SAĞLIK....

KANDEMİR EYLÜL

01 Temmuz 2015 Çarşamba 15:34

VALLAHİ HELAL OLSUN .. NE DİYEYİM İNŞALLAH DEVAMI GELİR..

NURİ PEKMEZCİ

01 Temmuz 2015 Çarşamba 15:31

BAŞTA SAYIN İL ENMİYET MÜDÜRÜNE VE BU ŞUBEDEN SORUMLU SAYIN MÜDÜRE SONSUZ TEŞEKKÜRLER DİLERİM...

HALK

01 Temmuz 2015 Çarşamba 15:26

DEMEKKİ İSTEYİN CE OLUYOR.İNSAN SORMADAN GEÇEMİYOR..DAHA ÖNCEKİ SORUMLULAR,ŞUBE MÜDÜRLERİ NEDEN BÖYLE GÜZEL OLAYLARA İMZA ATMADILAR DİYE MERAK EDİYORUM.YİNE DE EMEĞİ GEÇENLERE SAYGILAR.

ALİ KAHRAMAN

01 Temmuz 2015 Çarşamba 15:23

TEK KELİME İLE MÜKEMMEL

SÜPER PROJE

01 Temmuz 2015 Çarşamba 15:22

BEN BİR BANKA MADURU OLARAK BU PROJENİN OLUMLU TUTACAĞINI GÖRÜYORUM. BAŞTA ISPARTA VE TÜM TÜRKİYE YE ÖRNEK OLACAKTIR İNŞALLAH...BİLDİĞİM VE ARAŞTIRDIĞIM KADARIYLA TÜRKİYEDE BU PROJE İLK HİÇ DUYMADIM..KİM AKIL EDİP BU PROJEYİ ORTAYA KOYDUYSA ALLAH RAZI OLSUN DERİM.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR