25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA ELMASINA YABANCILARDAN BÜYÜK İLGİ

ISPARTA ELMASINA YABANCILARDAN BÜYÜK İLGİ

Isparta

İnterfresh’de açtığı standıyla Batı Akdenizli firmalara tanıtım imkanı sağlayan BAKA, yeni ticari bağlantıların oluşması için de 40 kişilik alım heyeti getirdi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Isparta ve Burdur’un yaş sebze meyvede katma değerinin yükseltilmesi, ihracatındaki pazar payının artırılması, yeni pazarlar oluşturulması amacıyla sektörün ilgili kurum, kuruluş ve firmaları ile işbirliğinde çalışmalarını sürdürüyor.Yaş sebze ve meyvede marka Antalya’da InterFresh 2019’un gerçekleşmesinde ana paydaşlardan olan ve açtığı standında Isparta ile Burdur’dan sektör temsilcilerine tanıtım imkanı da sağlayan BAKA, fuarla eş zamanlı olarak Azerbaycan, Cezair, Lübnan Ürdün, Umman, Sudan ve Bahreynli firmalardan oluşan 40 kişilik alım heyetini de Antalya’ya getirdi.

Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı (İnterFresh 2019), Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu, Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Seymenoğlu, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ile sektörün birliklerinin yöneticileri, büyükelçiler ile protokol üyelerinin katıldığı törenle açıldı. Açılış sonrasında Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ile protokol üyeleri, diğer stantlar ile BAKA standını da ziyaret etti. ANFAŞ EXPO Fuar Merkezi’nde 4 gün süren fuardaki 100 metrekarelik BAKA standında; Isparta ve Burdur firmaları, ürünlerinin tanıtımını yapıp yeni ticari bağlantılar için görüşmeler gerçekleştirdi.

BAKA’nın getirdiği alım heyeti üyeleri, fuardaki stantları gezip çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirirken,fuarın son günü de heyetteki Umman ve Cezayirli firma temsilcileri İnterfresh’te tanıştıkları Isparta’nın Eğirdir ve Gelendost ilçelerindeki firmaları yerinde gördü. BAKA’nın organizasyonu ile gerçekleşen ziyaretlerde Ummanlı ve Cezayirli firma sahipleri, ürünler ve raf ömrü, fiyat, depolanma, taşıma gibi konularda sorularına cevap alırken, işbirliği ve ticari bağlantı için olumlu geçen ön görüşmeler gerçekleşti. Kenyalı alım yapacak firmayı da Eğirdir’e yönlendireceklerini ifade eden Ummanlı firma yetkilileri, soğuk hava depoları gezip ürünleri inceledi, tatlarına da baktı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

23 Ekim 2019 Çarşamba 22:14

ayy bunlarmı yabancı akp nin din kardeşi bunlar ay nasıl yabancı bunlar korkunçlar baka başka getirecek adam bulamamışmı pes be..umman kenya cezayir suriye vs vs vs sakallı gericiler insan hayret ediyor ya dünya nerelere gidiyor hala sakalılarla uğraşıyoruz

osman

21 Ekim 2019 Pazartesi 15:54

elmalar karalekeli böylemi reklam yapıyorsunuz doğru düzgün fotoğraflar koysaydınız bari...

Ali veli

21 Ekim 2019 Pazartesi 10:32

Dolandırıp gitmesinler.

ne

21 Ekim 2019 Pazartesi 10:09

Bunlar IŞID ci olmasın?Ne de olsa''bizim öfkeli çocuklarımız''

ağzı olan konuşuyor

21 Ekim 2019 Pazartesi 09:57

bülent bey haberde mercedes satacağız demiyor, elma satacağız diyor.

Bülent

20 Ekim 2019 Pazar 13:33

Dalga geçiyorlar sanırım. %43 işsiz kişi başı gelir 3.000 dolar olan Kenya mı alım yapacak?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR