29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA E TİPİ KAPALI VE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNDA ALINAN ÖNLEMLER

ISPARTA E TİPİ KAPALI VE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNDA ALINAN ÖNLEMLER

Isparta

Isparta E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Salgın Hastalık İle Mücadele Eylem Planı ve Uygulamaları kapsamında bazı önlemler alındı.

İŞTE E TİPİ KAPALI VE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNDA ALINAN ÖNLEMLER

1 )Tüm ceza infaz kurumumuzun girişlerine ateş ölçer konularak herkesin vücut sıcaklığı ölçülmekte şüpheli durumlara müdahale edilmektedir.

2 )Yeteri kadar maske ve eldiven alınarak tüm personele maske ve eldiven dağıtımı yapılmaktadır.

3) El dezenfektanlari kurumumuzun giriş ve çıkışlarına konulmustur.

4) Hükümlü ve tutukluların kalmış oldukları koğuşlar her iki güne bir dezenfekte edilmektedir.

5) Hükümlü ve tutuklular için ayrıca yeteri kadar el dezenfektanları getirilmiştir.

6) İdare tarafından hükümlü ve tutukluların koguslarina yeteri kadar çamaşır suyu,sabun gibi temizlik maddeleri temin edilmiştir.

7) Ceza infaz kurumumuzun etrafinda traktör ile dezenfekte ilaçlaması her hafta yapılmaktadır.

8) Günlük olarak ceza infaz kurumumuzda tüm binanın mustemilatinin her yeri günlük çamaşır suyu ile temizlenmektedir(kapi ve pencereler dahil).

9) Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda ceza infaz kurumu personeli 2 ye bölünerek 137 personel İl Milli Eğitim Müdürlüğü Gazi Sosyal Bilimler Lisesinin yurdu tahsis edilerek 02.04.2020 tarihinden itibaren izole edilmiştir.Diger gruptaki personel ise esnek/uzaktan çalışma programı dahilinde mesaiye devam etmektedir.

10) Ceza infaz kurumumuza ilk gelen hukumlu ve tutuklunun yurt dışı öyküsü, coronavirusle ilgili sağlık raporu istenmektedir mevcut olan ateş ölçerle atesi olculmektedir.

11-Hükümlü ve tutuklu ile temasa geçen İKM sayısı asgari düzeye çekilmiştir.

12-Kuruma yeni alınan hükümlü ve tutuklular 14 günlük tedbir süresi içerisinde ayrı bir koğuşta barındırılmaktadır.

13-Açık Ceza İnfaz Kurumu hizmet iş kolunda dalgınla mücadele çerçevesinde koruyucu maske ve kolonya üretimi yapılmaktadır. Üretilen maskelerin İl Sağlık Müdürlüğüne kolonyaların ise ihtiyaç sahibi diğer kurumlara uygun fiyatlarla satışı yapılmaktadır.

14- Coronavirusle ilgili tüm personel, hükümlü ve tutuklular sağlık il müdürlüğü yetkililerince bilgilendirilmistir. Coronavirusle ilgili afişler Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarımıza asilmistır. Kapalı Ceza İnfaz kurumumuzda Kapali devre TV sistemiyle coronavirusle ilgili devamlı olarak yayın yapılmaktadır.

15- Kurum güvenliği için devamlı olarak Valiliğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüz ile irtibat sağlanmaktadır.

Şimdiye kadar alınan tedbirler çerçevesinde çalışanlarımızda, bizlere emanet edilen hükümlü ve tutuklularımızda herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR