28 Mart 2024 Perşembe

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığından operasyon açıklaması

Cumhuriyet Başsavcılığından operasyon açıklaması

Isparta
FETÖ/PDY operasyonunun 4.dalgasıyla ilgili Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç yazılı bir açıklama yaptı. Çokdinç açıklamasında şunları ifade etti: "Isparta Cumhuriyet Başsavcılığımızca Fetullahçı Terör Örgütü' Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik olarak FETÖ/ PDY terör örgütünün Isparta ilinde ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde faaliyetlerini düzenlemek / örgütün yöneticiliğini yapmak, FETÖ/PDY üyesi olmak (3713 Sayılı Kanun ve TCK 314), 6415 sayılı terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet etmek , Resmi Belgede Sahtecilik. İrtikap , Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek ve Yaymak , Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek ' suçları ile ilgili olarak yürütülmekte olan soruşturma kapsamında;
44 şüphelinin tutuklu bulunduğu ana soruşturmanın devamı mahiyetinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca; 17.05.2016 tarihinde 10 şüpheli hakkında;, Fetö-Pdy terör örgütünün il üst mütevelli ve il mütevelli heyetlerinde görev almak sureti silahlı terör örgütüne üye olmak, Süleyman Demirel Üniversitesinde Fetö-Pdy adına kadrolaşmak, Fetö-Pdy terör örgütüne himmet adı altında para toplamak, suçlarından gözaltı kararı verilmiş olup, haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin tamamı gözaltına alınmıştır. Tahkikata devam olunmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandas

17 Mayıs 2016 Salı 20:35

kararlı bir şekilde temizliğe devam

YUSSUFF

17 Mayıs 2016 Salı 16:21

BUNU BİLİYORSUNUZ DOĞUDA TERÖRİST LERCE POLİSİMİZİ ŞEHİT EDİLİP BU FETÖ DENİLEN BU Pİ...SS ÖRGÜT POLİSİMİZİ GÖRMEZDEN GELİP,ÖBÜR ŞEREF..SİZLER YARDIM EDERKEN İÇLERİ SIZLAMDADIYSA BİZDE BÖYLE HABERLERİ DUYDUĞUMUZ DA TABİKİ ÜÜZÜLMEYECEĞİZ..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR