19 Mart 2024 Salı

ISPARTA BU HABERE AMAN DİKKAT

ISPARTA BU HABERE AMAN DİKKAT

Isparta

Türkiye'de Bakanlar Kurulu'nun aldığı, 7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla, 30 Ekim'den itibaren, saatlerin1 saat geri alınmasına son verilerek, yaz saati kalıcı hale getirilmişti.Böylece 1973'ten bu yana her yıl, Mart'ta 1 saat ileri alınan saatlerin,Ekim'de bir saat geri alınması uygulamasına son verilmiş zaman GMT+3 diliminde sabitlemiş olmuştu. Uygulama ile Türkiye'nin Ortadoğu ve bazı Afrika ülkeleriyle saat farkı ortadan kalkmış, Avrupa ülkeleriyle saat farkı 1 saatten 2 saate, İngiltere ile de 2 saatten, 3 saate çıkmıştı.

 

AVRUPA'DA SAATLER 26 MART PAZAR GÜNÜ 1 SAAT İLERİ ALINACAK

 

Avrupa ülkelerinde 26 Mart pazar günü saat 03.00'te 1 saatileri alınması ile Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2saate düşmüş olacak.

 

 

Türkiye'de 1 saat geri alınmasına son verilerek, yaz saati kalıcı hale getirilmesi üzerine saatler geri alınmamıştı.Değişiklik Türkiye'yi etkilemeyecek ancak 26 Mart pazar günü saat 03.00'te 1 saat ileri alınacak.

 

Bu nedenle bilgisayarlarda ve dijital saatlerde otomatik güncellemelere dikkat edilmesi gerekiyor.

 

 TELEFONLARIN SAAT AYARLARI NASIL YAPILIR?

 

Android telefonları için

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına girin. Ayarlar kısmında 'Tarih ve Saat' bölümünü bulun ve girin. Yan ekranda görülen"Otomatik Tarih ve Saat" ile "Otomatik Saat Dilimi"ayarlarını aktif durumdan pasif duruma getirebilirsiniz.

iPhone'lar için

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına gelin. Genel Kısmını seçin. Genel kısmında 'tarih ve saat' bölümünü bulun. Tarih ve Saat bölümünde "Otomatik Ayarla" kısmını bulun ve onu devre dışı bırakın.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ferhat

26 Mart 2017 Pazar 13:36

Uygulama yanlış kış saatinde sabitlenöeliydi çünkü Türkiye konum itibarşyle doğu ülkesisahura kalkar gibi kalkmazdık kışın

emre

26 Mart 2017 Pazar 11:51

baska sitelerde 1 saat geri alınacak diyor bu nasıl iş???

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR