25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA BELEDİYESİNDE BİR İLK

ISPARTA BELEDİYESİNDE BİR İLK

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,muhtarlarla bir araya geldi. 2017’nin ilk muhtarlar toplantısı belediye yemakhanesinde gerçekleşti. Isparta Belediyesi, muhtarlarla daha hızlı iletişim kurulabilmesi amacıyla tüm muhtarların kayıtlı olduğu WhatsApp gurubu oluşturdu.

Isparta Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Ahmet Kaya,muhtarların mahalli idarelerin temel taşı olduğunu söyledi. Kaya,“Muhtarlarımız, devletimizin belediyemizin mahallelerde eli, ayağı, gözü kulağıdır” dedi. 

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül de, Muhtarlık İşleri Müdürlüğünün 1,5 yıldır hizmet verdiğini hatırlatarak, Başkan Günaydın’ın talimatlarıyla WhatsApp gurubunun da oluşturulduğunu kaydetti. Bu gurup sayesinde muhtarlar ile belediye arasındaki iletişimin anlık ve daha hızlı sağlanabileceğini söyleyen Gönül, 15 gün önce gerçekleşen yoğun kar yağışına da değindi. Gönül, “Mahallelerimizdeki ana arterlerimizin hepsi açık tutuldu. 30-40 santimlik bir kar yağışı oldu ve akabinde de dona çekti. Karların kürünmesi biraz zor oldu.

200 metrelik bir yolun 2 tane kepçeyle 1,5 günde zor temizleyebildi. 5 metrekarelik yerden 2 kamyon kar kalkıyor. Vatandaşta ara sokağa girmiyor musun diyor. O kadar yağan karı bir günde, 2 günde, 3 günde kaldırmak mümkün değil. Kar kürünüyor, yolun sağına veya soluna kürüyor. Sağda arkadaşın arabası var, 2 kürek atsa çıkacak ‘e benim burası ne olacak’ diye soruyor. Herkes belediyeden bekliyor. Özellikle başkanımıza, yardımcılarına,kepçe operatörlerine ve personele teşekkür ediyorum. Kepçe operatörleri,personel eksi 8-10 derecede sabaha kadar çalıştı. Hilmi arkadaşımız bir iki saat kepçenin üzerinde durdu, 3 gün hastanede yattı. Başkanımızın şahsında bütün tüm belediye personeline yapılan çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum”dedi.  Hassasiyet, aciliyet ve fevkaladelik içerisinde çalışmaya gayret ettiklerini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Kendimizi ve belediyemizi hizmette hiçbir zaman yeterli görmüyoruz.Daha iyisi için çaba gösteriyoruz” dedi.

Muhtarlarla iletişim amacıyla bir

WhatsApp gurubu oluşturulduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu konunun başına Muhtarlık İşleri Müdürümüzü getirdik.Günün her saatinde bu hat hizmet verecek” diye söylerken, son kar yağışı ile ilgili konulara da değindi. Başkan Günaydın, “Şehrin alt tarafına 35, üst bölgelerine de 45 santim civarında kar yağdı. Bu karları bir anda kaldırmak mümkün değil. Kar kalınlığı arttıkça, mücadele de buna bağlı zorlaşıyor” derken Avrupa ülkelerinden bazı örnekler verdi. Günaydın, “Avrupa’nın birçok yerinde evinin, işyerinin önünü temizlemeyene cezası var. Temizlememekten ceza ödediği gibi bir vatandaşın da başına problem gelirse bir de onun tüm masraflarıyla ekstra başka cezalar daha gündeme geliyor ve bu cezalar ciddi oranlarda bulunuyor” şeklinde konuştu. Başkan Günaydın kendisine ve belediyeye destek veren muhtarlara da teşekkür etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR