26 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA BELEDİYESİ İSLAMKÖY'DE KÖY BULUŞMALARI DÜZENLEDİ

Isparta Belediyesi Köy Buluşmaları devam ediyor.

Isparta

Köy buluşmalarının sonuncusu 9.Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in memleketi İslamköy’de gerçekleştirildi. Çocuklar için gün boyu devam eden çeşitli etkinliklerin yanı sıra akşamda Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir konseri yer aldı.

İslamköy köy meydanında düzenlenen etkinlik öncesinde Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 2012 yılında vefat eden İslamköy eski Belediye Başkanı merhum Mehmet Lokman Gökmen’in ailesini ziyaret etti. Burada bir süre kalan ve merhum Gökmen’in eşi Emine Gökmen ve aile yakınlarıyla görüşen Başkan Günaydın, “Lokman Gökmen’i rahmet ve saygıyla anıyorum. Çok iyi bir insandı. Lokman beyin yeri doldurulamaz ve herkes tarafından sevilen ve sayılan bir insandı” dedi. Merhum Gökmen’in eşi Emine Gökmen de, Başkan Günaydın’ın kendilerini ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirirken, Günaydın’ın bugüne kadar hep kendilerinin yanında olduğunu ve yalnız bırakmadığını kaydetti.

Ziyaretin ardından köy meydanındaki Köy Buluşması programına geçen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. İslamköy Muhtarı Hakkı Gökçınar, “Bu güzel etkinliği yaparak, bu güzel ortamı yaşatan Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a şahsım ve İslamköy halkı adına teşekkür ederim. İlerleyen zamanlarda da buna benzer etkinliklerin devamını diliyoruz. Şehirde ne varsa köyde de olmasını sağlayan başkanımıza ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Onurlu, gururlu, neşeli ve unutulmaz bir gece yaşadık. Bu projelerle köylerimiz suskun köylerin neşesi haline gelsin” şeklinde konuştu.

Köylerde bugüne kadar çok sayıda etkinlik düzenlediklerini anlatan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, kendisinin bir köy çocuğu olduğunu hatırlattı. Türk Milletinin derin bir millet olduğunu Yunus Emre, Mevlana, Ak Şemsettin Hacı Bektaşi Veli gibi değerlerinin bulunduğunu anlatan Günaydın, Avrupa’nın ise böyle değerlerden uzak olduğunu belirtti. Köy programlarını bu değerleri, sevgi ve inançları düşünerek gerçekleştirdiklerini ve köylere geldiğini aktaran Günaydın, programların devam edeceğini belirtti. Türkülerin birlik, beraberlikleri sağladığını, gönülleri birleştirdiğini ifade eden Günaydın, kendisinin bir köy sevdalısı olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir’in seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle coştu. Çocuklar da gün boyu kendileri için kurulan balon parklarda gönüllerince eğlendi, ebru yaptı. Yine gün boyunca davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Yetişkin ve çocuklarda köylerinde böyle bir programın düzenlenmesinden dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler. Vatandaşlar, “Köylerimize moral oldu. Daha önce köyümüzde böyle bir etkinlik olmamıştı. Böyle bir etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Doğru söz

22 Ekim 2017 Pazar 19:34

Gözünü sevdiğiminin makamı ! Nasılda köylerin yolunu öğretiyor . AKPartiye ne kasarda milletim teşekkür etse azdır . Yoksa bunların dönüpte bakacakları olmaz .

Bırak bu köy gezme numarasını

22 Ekim 2017 Pazar 19:16

Büyükşehir olacağını duyunca seçim çalışması tüm hızıyla ilerliyor aklın sıra ****den ****ye bizleri yutturacak

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR