19 Mart 2024 Salı

ISPARTA BELEDİYESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME

ISPARTA BELEDİYESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME

Isparta

ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte 82 kişinin yargılandığı Isparta Ağır Ceza Mahkemesi kararı Yargıtay’da bozuldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı daha önce mütalasında dinlemelerin usulsüz yapılması ve bilirkişi raporlarının çelişkili olması nedeniyle yerel mahkeme kararının bozulmasını talep etmişti.

TOPLAM 82 KİŞİ YARGILANIYORDU

Isparta Belediyesine 2011 yılında yapılan operasyonun ardından devam eden yargı süreciyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Tutuksuz yargılanan 82 sanıklı dava dosyasını inceleyen Yargıtay 5. ceza Dairesi, Isparta Ağır ceza mahkemesinin cezalara ilişkin kararların bozulmasına hükmetti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı operasyona ilişkin dinlemelerin usulsüz yapılması ve bilirkişi raporlarının çelişkili olması nedeniyle davanın yeniden görülmesini talep etmişti.

Isparta Belediyesine 23 Eylül 2011 tarihinde yapılan operasyonda aralarında MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile birlikte Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da bulunduğu 82 şüpheli ‘Örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik’ gibi suçlamalarla yargılanmıştı. Yaklaşık 3 yıl süren duruşmalar sonrasında davanın görüldüğü Isparta Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 15 Mayıs 2014’de Belediye Başkanı Günaydın’ın toplamda 4 yıl 2 ay hapis cezası aldığı dava dosyası şüpheliler tarafından itiraz hakkı kapsamında Yargıtay’a taşınmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Isparta Belediyesi davasıyla ilgili mütalaasında şüpheliler hakkında terör örgütü kurmak suçundan verdiği beraat kararının da onanmasını istemişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi Isparta Ağır Ceza Mahkemesinin şüpheliler hakkında verilen beraat kararlarını onaylarken ceza kararlarının bozulmasına ve yargılamanın yeniden yapılmasına hükmetti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

türkiyede ıspartayı ısparta yapan başkana selam ol

19 Nisan 2018 Perşembe 03:35

sana verdiğimiz oylar anamızın ak sütü gibi helal olsun başkanım. adalet yerini buldu sonunda. zaten ıspartalı senin haklı olduğunu biliyordu feto kumpasına baş kaldıran insanlardan ilkisin yoksa neden operasyon yapsınlarki belediyeye.

Can

18 Nisan 2018 Çarşamba 23:20

Ismarlama değildir umarız!!??

Fetöcüler kendi kumpaslarında boğulsun inşêellah!!

18 Nisan 2018 Çarşamba 14:01

Adalet er geç tecelli edecek inşêellah! Devletin nimetlerinden haksız hukuksuz yararlanan , sınavlarda kopye ile hırsızlıklarla devletin her kademesine sızmayı şiar edinmiş olan FETÖ, önce Yusuf Ziya, MHP ye, Askere, Uzan grubuna, türlü çeşitli kumpas ve tuzaklar kurdular, sonra iktidar partisine kumpas , sonra devletin milletin başına bombalar yağdırdılar hâin örgüt! Gene vazgeçmiş değiller bu hâin örgüt, toplantılarına âzami dikkat içerisinde devam ediyorlar, cübbeliden nefret ediyorlar!!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR