19 Mart 2024 Salı

ISPARTA BELEDİYESİ ARSAYI TAHSİS ETTİ

ISPARTA BELEDİYESİ ARSAYI TAHSİS ETTİ

Isparta

ISPARTA Belediyesi'nin öğrenci kontenjanı karşılığı şartlı tahsis kararıyla arsa problemi çözüldü. Isparta İl Yurt Yaptırma Birliği, Zafer Mahallesi'ndeki 9100 metrekarelik alanda 600 öğrencilik yurt yapacak.

Isparta'da krize neden olan yurt projesinde mutlu sona yaklaşıldı. Isparta Belediyesi'nin Yurt Yaptırma Birliği'nin talep ettiği arsayı meclis kararıyla öğrenci kontenjanı ayrılması şartıyla tahsis etmesinden sonra arsa problemi çözüldü. Yurt Yaptırma Birliği, Zafer Mahallesi'nde belediyenin tahsisiyle 9100 metrekareye çıkan arsa üzerinde 600 öğrencilik yüksek öğrenim yurdu yapacak.

Yurt Yaptırma Birliği Başkanı Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ve Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan, KYK Genel Müdürlüğü'nde temaslarda bulundu. Zafer Mahallesi'ne yapılacak 600 öğrencilik yurdun işletimi konusunda ön protokolün şartları görüşüldü.

Fahrettin Gözgün, önümüzdeki günlerde birlik meclisini olağanüstü toplantıya davet edeceklerini anlattı. Yurdun yapımıyla ilgili şartları değerlendireceklerini belirten Gözgün, "Olağanüstü meclis toplantısında ortaklarımıza Zafer Mahallesi'ndeki yurdun yapılış şeklini soracağız. Önümüzde 3 alternatif var. Ya kendimiz yapacağız ya da yap-işlet-devret ya da kat karşılığı usulünü uygulayacağız. Meclisimizden çıkacak karar sonrasında yapım işine başlayacağız" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Belediye başkani hayranı.....

24 Ocak 2017 Salı 18:05

Sayın belediye başkanina; orda bir çünür var uzakta bu çünür bizim köyümüzdür. Gelmesende görmesende takmasanda bu köy sizin mahallenizdir. Biktık baskan çukurlardan

Recep GÜRDAL (Zafer Mahalle Muhtarı)

24 Ocak 2017 Salı 11:42

Zafer Mahallesinde 1991 yılında ihdas ve ifraz işlemi yapılarak atıl durumda bulunan Isparta İl ve Belediyeleri Yurt Yaptırma Birliği arazisine Öğrenci Yurdu yapılmasına yönelik olarak; Isparta Belediye Meclisince alınan arsa tahsis kararı ve Yurt Yaptırma Birliğinin çalışmaları ile mahallemiz ve ilimizin gelişmesine katkı sağlanmış olacaktır. Isparta Belediye Meclisi Başkanlığına ve Yurt Yaptırma Birliği Başkanlığına şahsım ve Mahallem adına TEŞEKKÜR ederim.

adil

24 Ocak 2017 Salı 11:23

belediyeye boşu boşuna polemiğe girdi.şov yapma icrat yap.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR