19 Mart 2024 Salı

ISPARTA BELEDİYESİ'NİN 5 RAKİBİ VAR

ISPARTA BELEDİYESİ'NİN 5 RAKİBİ VAR

Isparta

Özelleştirme kapsamı içerisindeki Burdur Şeker Farikasının ihalesine girecek olan Isparta Belediyesi ile birlikte 5 kuruluş veya şirket daha ihale dosyası aldı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçtiğimiz günlerde Burdur Şeker Fabrikasını satın almak için belediye olarak ihaleye gireceklerini açıklamıştı.

İHALEYE BAŞVURU SÜRESİ SONA ERDİ

Özelleştirme kapsamı içerisinde bulunan Burdur Şeker Farikası için ihaleye başvuru süresi ise 18 Nisan 2018 Çarşamba günü yani önceki gün sona erdi. Satışa çıkarılacağı günden buyana gündemden hiç düşmeyen özelleştirme ile ilgili Burdur'da da imza kampanyaları başlatılmış, CHP tarafından miting düzenlenmişti.

ISPARTA BELEDİYESİ İHALE BAŞVURUSUNDU RESMEN YAPTI

Isparta Belediyesi, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Burdur Şeker Fabrikası’nın ihalesi özelleştirme ihalesine katılmak için başvuru süresinin son gününde ihale dosyasını alarak resmen başvuruda bulundu.

İHALE KONUSUNDA GÜRAKAN VE BAŞARAN TAM YETKİYLE GÖREVLENDİRİLDİ

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Burdur Şeker Fabrikası’nın ihalesi ile ilgili olarak yetkilendirdiği ISBAŞ A.Ş. Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan ve Belediye Sağlık İşleri Müdürü Oğuz Başaran bütün evrakları hazırlayarak ihaleye katılabilmek için dosyayı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na sundu ve ihale dosyasını teslim aldı. Şimdi ise ihale günü beklenmeye başlandı.

BURDUR FABRİKAYI VERMEK İSTEMİYOR

Öte yandan, Şeker Fabrikasının bulunduğu komşu ilimiz Burdur ise, Fabrikanın Burdurlular tarafından alınması için girişimlere başladı.

FABRİKA SATIŞ İHALESİ İÇİN KONSORSİYUM KURULDU

Özelleştirmenin karşısında olanlarında olduğu, birlikte satın alalım seslerinin de yükseldiği Burdur'da, şeker fabrikasının alımı için Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile Burdur – Isparta Pancar ekiciler Kooperatifi'nin öncülüğünde, fabrikayı satın almak için iş adamlarının da içinde olduğu konsorsiyum da kuruldu. Kurulan Konsorsiyum fabrika satış ihalesine girmek için dosyasını alarak teklifini verdi.

ISPARTA BELEDİYESİNE 5 RAKİP

Burdur Şeker Fabrikasını almak için önceki gün sona eren ihaleye katılım başvuru süresinin sonunda ise 8 kurulu veya şirketin teklif verdiği öğrenildi. Bu konuda edinilen bilgilere göre şuana kadar Isparta Belediyesi’nin yanı sıra, Doğuş Çay, Kayseri Şeker, UMM Enerji, Eser Tarım Makinaları ile Burdur Ortak Konsorsiyumu olan Burdur PANKO Birlik satın almak için ihale dosyası satın alan kuruluşlar oldu.

İHALE 24 VEYA 25 NİSAN’DA YAPILACAK

Bu doğrultuda; Özelleştirme İdaresi’nin açıkladığı takvime göre; 18 Nisan’da yani önceki gün itibariyle Burdur Şeker Fabrikasının satışı için teklifler alındı ve ihaleye girecek şirketler başvurularını yaptılar. Bundan sonra ise gözler,  Ankara'da 24 veya 25 Nisan Tarihlerinde yapılacak satış ihalesine çevrilmiş durumda.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

23 Nisan 2018 Pazartesi 01:11

bu ihale çok önemli nedeni ise bir belediye türkiyenin değeri olan ve kendi hudutlarında olmayan bir işletmeyi satın almaya çalışması bakımından çok önemli bir mesaj niteliğindedir. örnektir ilklerdendir eğer bu ihaleyi ısparta belediyesi alırsa yusuf ziya güneydin türkiyeye örnek olur ve bu reklamı daha başka kimse yapamaz. başkana bir şans bu ihale insallah temennimiz olur. başkan kesenin ağzını biraz daha aç ve bitir bu işi 2 yılda harcadığını yerine koyarsın

Vatandaş

21 Nisan 2018 Cumartesi 11:10

Yorumları beğenmeyenler bir çift lafım var siz belediye çalışanları olduğunuz belli yaptığınız tüm ihalelerin bedelini bu halk ödüyor adam gibi işinizi yapın yada bir bilenden yardım alın ,en son benzinlik ihalesi ortada ,anlayana

Komedi

20 Nisan 2018 Cuma 17:02

Teklifinizi düzgün verin bak sonra hata oluyo serin gibi ilan vermiyonuz allahtan teklif verceniz bu sefer biliyonuzmu

Burdur Burdurlunundur

20 Nisan 2018 Cuma 11:49

Şeker Burdurda kalmalı,Burdurlu almalı

serdar

20 Nisan 2018 Cuma 10:42

İhaleyi düzgün hazırlasaydınız bari çünkü benzinlik ihalesi gibi hazırladıysanız geri dönüşünüz yok ha bilin

Haluk

20 Nisan 2018 Cuma 10:03

Yahu ihaleye gireceğinize;önce merko otoparkındaki su sızıntılarını engelleyin.Yağmur yağdığında otopark göl oluyor.Kolonlar dökülüyor,Kabarmış.küf tutmuş betonları dökülüyor.Buranın ihalesini kime verdi iseniz ya parasını geri alın,yada yeniden yaptırın.Ortada kamu zararı var.Duyun sesimizi kardeşim.Gazeteci olarak siz de duyurun.Yetkililer göreve

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR