29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA BAŞARDI

ISPARTA BAŞARDI

Isparta

Türkiye'de sadece Ege Üniversitesi'nde olan kozmetik akredite laboratuarı Isparta'ya da kuruluyor. ITSO, BAKA ve Valiliğin yürüttüğü çalışmalar, Milletvekillerinin de desteğiyle olumlu bir neticeye ulaştı. Isparta'yı kozmetik sanayisinde söz sahibi yapacak, gül mamüllerini daha değerli ve katma değeri yüksek bir ürün haline getirecek Kozmetik Akredite Laboratuarı nihayet kuruluyor. İlk kez Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin gündeme getirdiği,kalabalık bir heyetle ziyaret edilen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan talepedilen Akredite Laboratuarı için uygun bir çözüm bulundu. Batı Akdeniz KalkınmaAjansı ve Valiliğin de yürüttüğü çalışmalar sonucunda Isparta'ya kozmetik akredite laborutarı kuruluyor. Türkiye'de kozmetik akreditesi sadece Ege Üniversitesi Laboratuarı'nda yapılabiliyor.

BAKA OLUMLU GÖRÜŞ VERDİ

Konunun Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a aktarılmasından sonra blakanlığın Isparta'daki teşkilatı ve Valilik makamı da çalışmalara dahiloldu. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Bakanlığın talebi üzerine Akredite Laboratuarı ile ilgili araştırma çalışması yürüttü. Konuyla ilgili bir rapo rhazırlanarak Vali Vahdettin Özkan'ın da onayından sonra Bakanlık makamınasunuldu. BAKA, Kalkınma Bakanlığı'na sunduğu raporda, Isparta için kozmetik akredite laboratuarının gerekli olduğu görüşünü savundu.

2.5 MİLYON EK ÖDENEK

Yapılan çalışmalar sonucunda Isparta Kozmetik Akredite Laboratuarı'nın SDÜ bünyesinde Kalkınma Bakanlığı bütçesiyle yapımı devam eden Mükemmeliyet Merkezi içerisinde kurulması kararlaştırıldı. Bu doğrultuda sözkonusu laboratuar için gerekli cihazların alınması için Kalkınma Bakanlığı'ndan 2.5 milyon TL'lik ilave ödenek talep edildi. Bakanlığın, bu ödeneği vermesi durumunda akredite laboratuar cihazı satın alınarak, Mükemmeliyet Merkezi'ne konulacak.

GÜLÜ KAYBETMEK İSTEMİYORUZ

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, halıdan sonra gülü de kaybetmemek için yoğun çaba sarf ettiklerini ve Isparta’nın bu anlamda kendini yenilemesi gerektiğini söyledi. Bu anlamda akredite bir laboratuvara ihtiyaç olduğunun altını çizen Başdeğirmen, ‘Isparta dünyanın gülyağı üretiminin yüzde 65’ini üretiyor ve dünyada önemli bir yere sahip. Ancak yıllarca kozmetik sanayinin Isparta’da kurulmamasını üzüntü ile karşılıyoruz.

GÜL ŞU ANDA BİZE KATMA DEĞER SAĞLAMIYOR

İlimizde kozmetikle ilgili analiz yapacak bir akreditelaboratuar kurulması gerekiyor. Bu konuyla ilgili

çalışmalar devam ediyor. Biz Isparta olarak gülyağı üretimi yapıyoruz ve gülyağını ihraç ediyoruz. Ancak bize katma değer sağlamıyor. Biz kozmetik üretiminde söz sahibi olmak istiyoruz. Bunun için de akredite bir laboratuara ihtiyacımız var. İnşallah hep birlikte en kısa sürede bu laboratuarıIsparta’mıza kazandıracağız’’ dedi.

BAKA'NIN OLUMLU GÖRÜŞÜ LABORATUAR KURDURUYOR

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de Kalkınma Bakanlığı'nantalebi doğrultusunda bu konuda çalışma yapıldığını ve olumlu görüşlerin yeraldığı bir raporun hazırlandığını söyledi. Vali Vahdettin Özkan'ın da onayındangeçen raporun Kalkınma Bakanlığı'na sunulduğunu anlatan Engin, KozmetikAkredite Laboratuarı ile gül ürünlerinin daha da değerleneceğini ve kalitesiniartıracağına inandığını ifade etti.

KAYNAK : AKDENİZ 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gülsanayı başkan

12 Temmuz 2014 Cumartesi 21:27

sevgi saygi işte birlik beraberlik budur ısparta icin birde sayın dsi müdürmüz yolu derk yapsa egridir yolu akışı deyışecek saygılarımla

Ömer ŞERİF

12 Temmuz 2014 Cumartesi 16:32

SDÜ'den ya da İbicioğlu'ndan ses yok? Neden acaba. Konu üniversite ile birinci dereceden ilgili.

kozmetikçi

12 Temmuz 2014 Cumartesi 15:30

bir kozmetikçi olarak bu laboratuarın illa üniversitenin kucağına itilmesini anlamak mümkün değil, ayrıca haber de yanlış, ege üni.den hocaların geldiği toplantıya katıldım oradaki laboratuar Fabal isimli farmasötik bilimler laboratuarı yani kozmetik sadece küçük bir bölümleri ve akredite filan da değillermiş olmaları da zormuş çünkü her gelen rektör orada sürekli yönetim değiştiriyormuş, hocanın bize tavsiyesi aydın tic borsa, akhisar tic borsa, bursa tic san odası gibi bağımsız lab kurulması

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR