19 Mart 2024 Salı

ISPARTA BAROSUNDAN KÖPEK KATLİAMINA SUÇ DUYURUSU

ISPARTA BAROSUNDAN KÖPEK KATLİAMINA SUÇ DUYURUSU

Isparta

Isparta’da Akkent, Mehmet Tönge ve Vatan Mahalleri’nde çok sayıda köpeğin henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından zehirlenerek katledilmesine Isparta Barosu da sessiz kalmadı. Isparta Barosu Hayvan Hakları Komisyonu yaşanan katliamla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın katliamla ilgili, “Hayvanları öldürerek Isparta’nın güzel yaptığı hayvan barınağını çürütmek istiyorsunuz. Nasıl zehirleyip de bu köpekleri öldürüyorsunuz?”diyerek tepki göstermişti. Isparta Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ecevit Eryılmaz tarafından Cumhuriyet Savcılığına verilen dilekçede “Her ne kadar yasalarımızda sahipsiz hayvanlara karşı işlenen suçlar kabahatler kapsamında bırakılarak ön ödemeye tabi tutulmuşsa da faillerin bulunması toplumsal vicdanı bir nebze olarak rahatlatacaktır” denildi.

Isparta’da geçen hafta yaşanan köpek katliamının yankıları sürüyor. Olayla ilgili Isparta Barosuy Hayvan Hakları Komisyonu tarafından Cumhuriyet Savcılığına faillerin bulunması için suç duyurusunda bulunuldu.Baronun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Isparta Mehmet Tönge Mahallesinde, kimseye zararı olmayan Köpekleri Zehirli Kıyma vermek sureti ile zehirleyenlerin bulunması için, Baro Başkanlığımız Yönetim Kurulunun aldığı karar ile Hayvan Hakları Komisyonumuz bu gün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Türkiye’nin yaşanacak iller sıralamasında 3. olan Isparta’mızın bu haberlerle karalanmasına asla izin vermeyiz” denilirken Isparta Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ecevit Eryılmaz tarafından Cumhuriyet Savcılığına verilen dilekçede ise şu ifadelere yer verildi. “11/08/2017 tarihinde başta ilimiz Mehmet Tönge Mahallesi olmak üzere muhtelif mahallerimizde sayıları tam olarak tespit edilememekle birlikte yaklaşık olarak 25-30 adet sokak hayvanımız kimliği belirsiz kişi veya kişilerle zehirli besin verilmek suretiyle katledilmiştir.

Kimseye zararı olmayan masum hayvanların acımasızca katledilişi şehrimizde büyük öfke uyandırmıştır. Bu olay aynı zamanda yaşanılabilir şehirler kategorisinde ön sıralarda bulunan şehrimizin imajını da zedelemiştir. Sadece insanların değil tüm canlıların yaşam haklarını savunmak baro olarak temel görevlerimizdendir.

Her ne kadar yasalarımızda sahipsiz hayvanlara karşı işlenen suçlar kabahatler kapsamında bırakılarak ön ödemeye tabi tutulmuşsa da faillerin bulunması toplumsal vicdanı bir nebze olarak rahatlatacaktır.

Yukarıda açıklanan nedenlerle sokak hayvanlarını zehirleyen şüphelilerin tespit edilerek kanunlardaki yaptırımlar doğrultusunda cezalandırılmalarını saygılarımızla arz ve talep ederiz.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hayvansever bir vatandaş

19 Ağustos 2017 Cumartesi 18:22

Sayın belidiye başkanımız ne demek istiyor anlamadm. Barınakmı var Ispartada.Yıllardır barınak yapılıyr deniyor,ama ortada barınak yok.Neden bu kadar uzadı yapılması.Yazık değlmi bu canlara;üstelik hızla çoğalıyrlar. vatan mah. köpeklerin çoğu bence hasta.Tüyleri ve derileri soyulmuş halde geziyorlar,çokda kaşınıyorlar zavallılar.Bunların tedavilerini yapacak kurum kim.Ben tabakanaye yakın oturuyorum.Gece 3den sonra tüfek sesleri geliyor o tarafta ve acı acı köpk bağrtıları duyuyorum.Bilemiyorum

GEZER

18 Ağustos 2017 Cuma 06:04

POLİSTE KÖPEK EKİBİNİN TELEFON KAYITLARINDAN TUT MOBESE GÖRÜNTÜLERİ VE TAPE KAYITLARI MEVCUT .HAFTAYA SALI OLAY NETLEŞİR.YALANCILARIN MUMU YATSIYA KADAR YANACAK.KİMSE ORTAYA ÇIKSIN ARTIK.

Millet

17 Ağustos 2017 Perşembe 21:47

Sayin başkanımızın vicdanı rahatmi bitmeyen bilmek bilmeyen şu barınağı ne zaman bitircek köpeklere bi katliam bi toplu zehirleme yapilincami bitirecek.çok üzüldük onlarin da cani var...

Isparta Hayvan Koruma Derneği

17 Ağustos 2017 Perşembe 17:48

Isparta Hayvan Koruma Derneği olarak bugün Sayın Valimiz Şehmus Günaydın'ın makamındaydık geçen günlerde yaşanan hayvan katliamına dair olayındaki şahısların tespit edildiğini ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi tüm hayvan severlerin içinin rahat olmasını istedi. Böyle bir vahşetin vicdana sığmadığını ve suçlularının kameralardan tespit edildiğini artık konunun savcılıkta olduğunu belirti ilerleyen günlerde konuyla ilgili gelişmeleri paylaşıyor olacağız. ISHAYKO

Ebru güney

17 Ağustos 2017 Perşembe 17:46

Kıymayı hangi kasaptan almışlar.Ayrıca Mobese ksyıtları hiç mi yok.O saatte .tesit edilsin halktan bilgi alınsın.

vatandaş

17 Ağustos 2017 Perşembe 16:26

Biz de bir an önce şu meşhur barınağın tamamlanarak faaliyete girmesini arz ve talep ediyoruz .

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR