20 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA BAROSUNDAN EMİNE BULUT CİNAYETİNE SERT TEPKİ

ISPARTA BAROSUNDAN EMİNE BULUT CİNAYETİNE SERT TEPKİ

Isparta

Kırıkkale'de, 4 yıl önce boşandığı eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak öldüren Fedai B.'ye tepkiler çığ gibi büyüyor. Isparta Barosu Kadın Hakları Komisyonu, sert bir açıklama yayımladı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Bugün hepimiz kulaklarımızda halen çınlayan o acı haykırışlara uyandık. Ne söylenecek sözümüz kaldı ne sabredecek gücümüz... Bugün insan olmak çok daha ağır, kadın olmak çok daha zor. Gözlerimizin önünde her gün kaybettiğimiz binlerce can için kahrolurken bir gün sıranın hepimize gelebileceği endişesiyle yaşamak zorunda kaldığımız bu hayat artık kaderimiz olmamalı. Artık hayatlarımız insanlıktan nasibini almayan, her yaptığını kendine hak görenlerin merhametine kalmamalı. Bugün adalete inanmaya, bugün kendimize inanmaya çok daha fazla ihtiyacımız var. Tüm öfkemize, nefretimize, üzüntümüze rağmen     ' Anne Lütfen Ölme ' diye haykıran bu çığlığa hepimizin borcu var. Adaletin yerini bulacağı inancıyla acıları bir nebze olsun dindirebilmek için çalışacağız. Üzerimize düşen görev her zamankinden çok daha büyük . Yaşanan bu cinayetlerin pişmanlığının, iyi halinin, takım elbisesinin olmayacağını önümüze kurulan tüm setlere rağmen savunmaya devam edeceğiz. Belki yorulacağız ama haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Annelerini bu vahşete kurban etmiş tüm çocuklara bunu borçluyuz. Annelerini geri getiremesek de geleceklerini, hayallerini onlara geri vermek zorundayız.

Bugün avukat olmak hepimiz için çok daha zor ... Ne yazık ki omzumuzda her gün bir yenisinin eklendiği, birini kınarken daha içimiz soğumamışken bir diğerinin haberini aldığımız büyük yüklerle adaletin yerini bulması için daha büyük emekler sarfetmek zorundayız. Adalete ihtiyacı olan insanların umudu olmalıyız. Ayakta kalmaya, mücadele etmeye, sesimizi daha gür haykırmaya her zamankinden çok ihtiyacımız var.

Söyleyecek sözümüz çok, kalplerimiz paramparça kadınlarımız 'ANNELERİMİZ' melek oldu ama emanetleri bizlere kaldı. Tüm toplum olarak elimizi taşın altına koyma zamanı artık geldi. Bizler Isparta Barosu avukatları olarak Baro teşkilatımız öncülüğünde her türlü Kadına ve çocuğa yapılan şiddet eyleminin önüne geçmek için her zamankinden çok çalışacağız.

Dün ve bugün yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Emine Bulut ve Tuba Erkol'un ailelerine ve sevenlerine başsağlığımızı dileklerimiz iletirken; Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak hukuki süreci yakından takip edip faillerin en ağır şekilde cezalandırılması, acılarımıza yenilerinin eklenmemesi için gereken ne varsa yapacağımızı Kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.

ISPARTA BAROSU KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kapcıklara

24 Ağustos 2019 Cumartesi 19:37

suriyeli... zavallı amerika orta doğu projesi ve sözde piyon eşbaşknı enbesiliğiyle suriyeli anadoluda azcık oku. yada türkçeyi katletme,,

kapcıklara

24 Ağustos 2019 Cumartesi 19:33

laa suriyeli beyni ufacık ve gelişmemiş. şimdi git osmaniye fettahoğulları araştır nerden gelirler ne zaman asimile olmuştur. türmen ayagına yatarlar. 2. naylon bahçeli amerikada hangi görev ve eğitimi almıştır üniversite yıllarında.3. beyaz toros ve silahlardan sonra türkeş dikkat edin demesine rağmen ****r edemedi. 4 kız kardeşi ıspartada naylona tepkili. vs gerzek türkçe ögren biraz oku. 3 parmakla ülkücü olunmaz

SURİYELİ

24 Ağustos 2019 Cumartesi 17:08

BAŞINI ÜLKCÜNÜN ÇEKMEDİĞİ,M.H.P NİN ÇEKMEDİĞİ hiçbir marks,lenin,stalin yunan,rus komonist katerinası,yunan,M erkelinin peşinden ğitmeyiz. BAŞKALARININ PEŞİNDEN YA YUVAYA DÖNECEK YADA benim ğözümden marksistlerden hiç bir farkı yoktur.HATA DAHADA TEHLİKELİDİR. BOZKURT POSTUNA BÖRÜNMÜŞ ÇAKALADIRLAR.

SURİYELİ

24 Ağustos 2019 Cumartesi 16:47

ISPARTA BAROSUNU DUYARLILIĞINDAN DOLAYI KUTLUYORUM. lakin 1.diyarıbekir'deki annenin feryadına sesiz kaldınız.2.elçinin pkk terör örğütü değildir. sözüne,sesiz kaldınız .3. afrin,münbiç ğibi harkata destek mesajınıza rastlayamadım.4.teröre destek veren bazı kıravatlı hainleri kınamadınız.5.her nekadar suriyeliler kamu düzenini bozuyorlarsa'da KATİL AMERİKA,KATİL RUSYA,KATİL ESADA SESİZ KALDINIZ.SÖZDE İNSAN HAKLARI SAVUNUCULUĞU YAPIYORSUNUZ.

afyonlu

24 Ağustos 2019 Cumartesi 16:45

tek taraflı düşünmeyın

mahoni

24 Ağustos 2019 Cumartesi 14:43

sayın baro üyeleri ucuz siyaset yapıyorsunuz hani münevver cinayeti yardıya o suçluyu kim savundu barodan biri isim sorun değil yani parayı verince suçluyu savuynan bir zihniyet sadakallahülazim

birincisi

24 Ağustos 2019 Cumartesi 13:39

toplumda adalet saglansa hak hukuk herseyin ustunde tutulsa avukatlar ne is yapacak. bunlar timsah gozyaslari.

Ispartalı vatandaş

24 Ağustos 2019 Cumartesi 10:20

Herkes seyirci oldu toplumda yazık insanlık öldü

Ispartalı

24 Ağustos 2019 Cumartesi 06:32

41 Baro Tayyibe göstediğiniz tepki kadar idam istiyoruz diye tepki gösterseniz belki birşeyler yapabilirdiniz. Kuru kuruya kınamak sadece laf kalabalığı. İş yapıyormuş gibi görünmë....İdam isteyin onun için çalışın onun için koyun tepkinizi Bütün partiler tecavüzcü ye bile birleşip ağır ceza verilmesini sağlayamadılar bunu duyurun yoksa niz herzaman kınıyoruz lanetliyoruz ama çözmüyoruz.

Mehmet

23 Ağustos 2019 Cuma 20:23

PKK lanet olsun.

Cihan D

23 Ağustos 2019 Cuma 17:34

namus cinayeti yalanına sığınacak ve sırtı sıvazlanarak 3-5 yıl yatıp çıkacak bir şerefsiz tarafından katledilmiştir. kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi, kravat taktı indirimi, namus cinayeti indirimi, **** indirimi, püsür indirimi kalkmadıkça bu şerefsizliğin önü alınamaz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR