29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA BAROSUNDAN BIÇAKLI SALDIRIYA SERT TEPKİ

ISPARTA BAROSUNDAN BIÇAKLI SALDIRIYA SERT TEPKİ

Isparta

Isparta Baro Başkanlığı, Mardin’de 17 Eylül günü avukatlara yapılan saldırıyı kınadı. Barodan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

BASINA VE KAMUOYUNA

17 Eylül 2019 günü Mardin Barosu üyesi iki meslektaşımız takip ettikleri bir dosyada davanın karşı tarafı olan kalabalık bir grup tarafından evlerinin önünde saldırıya uğramış, Av. İbrahim Dündar bıçakla yaralanmış, eşi Av.Özlem Dündar ise karnındaki sekiz aylık bebeği ile ağır şekilde darp edilmiştir. Saldırı uzun süre devam etmiş, çevreden yetişenlerin ve orada bulunan sivil bir polis memurunun yardımı ile daha vahim sonuçları olmadan saldırganlar kaçmak zorunda kalmıştır.

Öncelikle meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor ve kınıyoruz. Yapılan saldırı sadece meslektaşlarımıza değil, savunma mesleğine, savunma yılmaz neferleri olan 125.000 Avukatın her bir ferdine yapılmıştır.

Saldırganlardan ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış; birisi tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiş olmasına ve üzerine atılı suçu ikrar etmiş olmasına rağmen imza şartı ile önce serbest bırakılmış; itiraz üzerine 19.09.2019 tarihinde tutuklanmıştır. Daha sonra yakalanan iki şüpheli daha tutuklanmıştır.
Yapılan bu hain saldırı meslektaşlarımızın takip ettiği bir dosya nedeni ile mesleki faaliyetlerinden kaynaklı bir saldırı olduğu açıkça ortadadır. İki saldırgan suçlarını itiraf etmesine karşın adli kontrolle serbest bırakılmıştır; çünkü saldırıya uğrayanlar savcı ya da yargıç değil, avukatlardır!

2- 15 Eylül 2019 günü Bursa Barosu üyesi Av. Fesih Demir, genel/trafik uygulaması yapan polislerin hukuksuz işlemini kabul etmediği için hakaret ve tehditlere uğramış, yerlerde sürüklenip, karga tulumba polis arabasına atılmıştır. Şikâyetçi olacağını bildirmesi üzerine polis merkezinde bulunan polisler, Bursa Barosu yöneticileri ve Avukat Hakları Merkezi üyelerine de sözlü saldırıda bulunmuşlar, asılsız iddialarla tutanak düzenlemişler ve hukuksuzluklara devam etmişlerdir. Avukatlara yönelik baskı ve saldırılar, halkın hak arama özgürlüğüne yöneliktir ve yurttaşlarımıza gözdağı verilmek istenmektedir.

3- Antalya’da görev yapan meslektaşımız Av. Ahmet Buğra Çelik 24.08.2019 tarihinde gece saat 00.45 sularında evinin kapısının önünde görevinin temelini oluşturan kanunlara bağlılığı unutmuş, suçu önlemeyi değil suç işlemeyi amaç edinen üç polis memuru tarafından hakaret ve tehdide maruz kalmış, darp edilmiştir.

Nereden ve kimden gelirse gelsin, Avukatlara yönelik saldırıları ve şiddeti kabullenmeyeceğiz ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Meslektaşlarımızın, Bursa Barosu’nun, Antalya Barosu’nun ve Mardin Barosu’nun yanındayız.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

22 Eylül 2019 Pazar 16:32

olumsuz ifade bırakanlar neyini begenemediniz yorumun tabi o yumrukçuyu alışladınız demi kalitesizler

VATANDAŞIN BİRİ

20 Eylül 2019 Cuma 20:31

çok yazık hamile bir insan hiçmi utanmıyorsunuz...ADALET FALAN YOK ARTIK TEK BAŞLI İDARENİN SONUÇLARI HERKEZ BAŞ OLDU...YAPTIĞI YANINA KAR KALIYOR BİR GÜN BİLE DURMUYOR ÇIKIYORLAR KILIÇDAROĞLUNU DARP ETTİLER NE OLDU ADAMIN ELİNİ ÖPÜP MAAŞ BAŞLADILAR ADALET FİLEN YK EŞKİYALIK VAR......BUNUDA YAYINLAMAZSINIZ YA NEYSE....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR