19 Nisan 2024 Cuma

Isparta Antalya'nın uydusu olmaktan çıkacak

Isparta'da son yıllarda artan otomotiv sektörü yatırımlarına bir yenisi daha eklendi.

Isparta

1992 yılından bu yana Hyundai markasına çözüm ortağı olan Bozal Grup, Sav Yolu üzerinde 7 bin m2'lik alan üzerinde 4.5 milyon TL'lik yatırımla 3s Plaza inşaa etti. 5 bin m2 kapalı alana sahip Hyundai Plaza, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin en iyileri arasına girmeyi başardı. Hyundai premium sınıfına geçiş yapan Bozal Grup, her türlü aracı elinde bulunduran, eksiksiz konforu olan bayii ünvanını kazandı. Hyundai yanında akaryakıt ve otomotiv sektöründe başka yatırımları da olan Bozal Grup'un Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenen Melih Bozal, 1974 yılından bu yana baba mesleğini sürdürüyor. 1974 yılından bu yana otomotiv sektöründe bulunan Bozal'ın Hyundai ailesi ile tanışması 1992 yılına dayanıyor. Bozal, şirketin ve Hyundai'nin Isparta'daki gelişim sürecini şöyle anlattı:

1992'DEN BU YANA HYUNDAİ MARKASININ ÇÖZÜM ORTAĞI

"1992'de yetkili servis olarak sanayi sitesinde Hyundai ailesi ile başladık. Küçük bir atölyede servis hizmeti veriyorduk. Babam 1974 yılından bu yana oto tamirciliği yapıyor. Hyundai ile tanışmamız 1992'de. Yetkili servis olarak devam ettik. İlk işyerimiz 100 m2 atölye ile sanayide idik. Sonra Petek Sanayi'ye geçtik. Daha sonra İstanbul Yolu üzerinde 1500 m2 kapalı olan bir yere taşındık. Servis hizmetlerimizin yanı sıra Antalya'ya bağlı olarak bir showroom açmıştık. Şimdi burada kendi yerimizi yaptık.


AKDENİZ VE EGE'NİN EN İYİSİ

Toplam kapalı alan 5000 m2. 5 kat plaza olarak inşa ettik. Kapalısı 5 bin, açık alan 2 bin m2. Hem servis hizmetleri hem de satış olarak hizmet vereceğiz. 3S Plaza olarak kendi adımıza showroom hizmetini vermeye başladık. 4.5 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdik. Premium bayi olduk. Premium özellikleri ve konforu daha fazla olan, her türlü aracı elinde bulunduran bir A sınıfı bayi olma özelliği. İstihdamımız şu an yaklaşık 30 kişi. Daha da artacak inşallah. Bu yatırım, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin en iyisi. 5 katlı bir plaza. Showroom'da aynı anda 14 araç sergileyebileceğiz. 250 m2 müşteri bekleme alanımız var. Servisimizde çalışanlar uzman kadro, yetenekli ve tecrübeli."

OTOMOTİVDE ISPARTA, ARTIK ANTALYA'NIN UYDUSU DEĞİL

Otomotiv sektörü girişimciliğinin büyük yatırımlar istediğine dikkat çeken Bozal, şöyle devam etti:"Otomotiv girişimciliği büyük yatırım isteyen bir sektör. Belki geri dönüşü uzun vadeli bir sektör. Isparta'da artık olması lazım. Bir Antalya'nın uydusu olduk yıllarca. Buranın ekmeğini Antalya yedi. Neden? Memlekette müteşebbis sayısı azdı, plaza yatırımları yoktu. Isparta'nın en büyük sıkıntılarından birisi arsa bulunamıyor. Boş gibi gözüküyor ama işin içine girince öyle olmadığı anlaşılıyor. Elinizi tutuyorsunuz küçük bir arsa ama 40 tane hissedarı var. Rakam afaki. Sav Yolu'nun en büyük handikabı bu. Antalya Havaalanı yolu mantığındaki gibi bu yol da otomotiv sektörü yatırımlarına açılmalıdır. Galericiler Sitesi de burada. Bu yol otomotiv yatırımcılarına açık olmalıdır. Arsa altyapısı mutlaka çözülmelidir" dedi.

Hyundai markasını da anlatan Bozal, "Hyundai Motor Campany, 1967'de Güney Kore'de kurulan bir otomotiv şirketi. Gemi, çelik sanayi, finans, uçak gibi kollarda da yatırımı olan bir şirket. Hyundai Motor Campany, Türkiye'ye yatırım yapmış bir marka. ABD'de, Çek Cumhuriyeti, Çin, Hindistan, Rusya, Brezilya gibi ülkelerde üretim yapan, global bir marka" dedi. Hyundai'nin en çok satan İ10 ve İ20'nin Türkiye'de üretildiğine dikkat çeken Melih Bozal, sözlerini şöyle tamamladı:"Hyundai İ20, 2005'de Türkiye'de üretilen bir araç. Altın direksiyon ödülü aldı. İ20 modellerimiz, Accent Blue, Elentra modellerimiz çok satan araçlarımız. İ10 ve İ20 Türkiye'de imal ediliyor. Diğerleri ithal ediliyor. Şu anda Tuscon'da araç yetiştiremiyoruz. Jeep modeli olarak piyasaya sunuldu. Hyundai, Tucson'da Euro NCAP'da 5 yıldız aldı. Kasım­Aralık ayında sıfır faizli kampanyalarımız var. 5000 TL fiyat avantajı ve hem de sıfır faiz uygulanıyor. Ispartalı hemşehrilerimizi kaliteli ve nezih bir ortamda plazamızı ziyaret etmeye bekliyoruz."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

dev

08 Aralık 2015 Salı 11:54

dev yatırım :)

sabri ozus

07 Aralık 2015 Pazartesi 18:59

Birde honda servisi açılsada rahatlasak

Ramazan Yağlı

07 Aralık 2015 Pazartesi 16:50

Dev yatırım mı? Duyan da 200 kişi istihdam eden fabrika açılıyor zanneder

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR