26 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA 2017’DE DÜNYA GÜL FUARI’NA HAZIRLANIYOR

ISPARTA 2017’DE DÜNYA GÜL FUARI’NA HAZIRLANIYOR

Isparta

Isparta 2017’de Dünya Gül Fuarı’na hazırlanıyor. Bunun ilktemelleri Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafındanatılırken, Isparta protokolünün konuyla ilgili isimleri belediyede bir arayageldi. Başkan Günaydın, “Isparta olarak uluslararası bir fuar ile birlikte yinefestival düzenlemeyi hedefliyoruz” derken, gül ve kozmetik ürünlerininkalitesinin analizi için akredite laboratuvarının da bir an evvel hayatageçirilmesi benimsendi.

Isparta, 2017’den itibaren her Haziran ayının ilkhaftasında, dünya çapında gül üretimi ile birlikte gül ve kozmetik ürünlerinisatan ülke ile firmaların katılabileceği Dünya Gül Fuarı düzenlenme hedefiniortaya koydu.

Bu hedef doğrultusunda düzenlenmesi planlanan fuar içinilgili kurum ve kuruluş temsilcileri Isparta Belediye Başkanı Yusuf ZiyaGünaydın’ın ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıya İl Kültür ve TurizmMüdür Vekili Osman Çot, BAKA’yı temsilen Ali Galip Bilgili, Mehmet Pehlivan,ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, BelediyeMeclisi Üyesi Oğuzhan Göker, Belediye Başkan Yardımcıları Akif Aslan, AydınŞanlıtürk ile yine belediye daire müdürleri Ali Tulum, İrfan Veli Kayacan,İsmail Hakkı Uysal katıldı.

Yapılan toplantıda her kurum temsilcisi görüşlerini aktarırken,fuarın her yıl haziran ayının ilk haftasında yapılması fikri benimsendi. Yinefuar alanı olarak Gökkubbe’nin fiziki olarak yeterli düzeye ulaştığıbelirtilirken, hem kapalı, hem de açık alan olarak yeterli olacağı, yinemisafirlerin konaklaması için son yıllarda kentteki otellerin yapımının datamamlandığı ve ihtiyaca karşılık verecek düzeye ulaştığı dile getirildi. Fuarile birlikte Isparta’yı gülcülüğün dünya merkezi haline getirilmesininamaçlandığı aktarılırken, Isparta’nın markalaştırılması üzerinde duruldu.Dünya’daki gül sahibinin Isparta olması için her türlü çalışmanın yapılmasıgerektiği belirtilen görüşmelerde, tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarınınkonuya duyarlı olması ve bu fuarın hep birlikte yapılması fikri benimsendi.

Görüşmede ayrıca 2013 yılından buyana devam eden AkrediteMerkezi kurulması ile ilgili çalışmalara hız verilmesi ve bu yatırımın bir anönce Isparta’ya kazandırılarak, gül ve kozmetik ürünleri üreten firmaların daönünün açılması gerektiği dile getirildi.

Isparta’nın büyük çaplı bir fuar yapabilmesi için fizikialtyapısını tamamladığına dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nin gerek kapalı, gerekse açık alan olarakuygun olduğunu aktardı. ‘Dünya Gül Fuarı düzenlemek istiyoruz’ diyen BaşkanGünaydın, “Bununla ilgili olarak bugün karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk.Gül’ü ciddi bir marka yapmak istiyoruz. Kozmetiğin merkezi Isparta olsunistiyoruz. Gül ürünleri için gerekli olan akredite merkezimizin kurulmasının dabir an önce gerçekleştirilmesini benimsedik. Belediye olarak da üzerimizedüşeni yapacağız” dedi.

Dünya Gül Fuarı’nın her yıl haziran ayında yapılmasınınbenimsendiğini aktaran Başkan Günaydın, gülün daha da ön plana çıkarılmasıylabunun Isparta ekonomisi için de büyük kazanç olacağına değindi. Fuar ilebirlikte bu fuarı besleyen ve destekleyen nitelikte bir festival yapmadüşüncelerinin de bulunduğunu kaydeden Günaydın, “Bu düşüncenler hayata geçer,neticeye ulaşırsa Isparta’mızın ekonomisi uçacaktır. Bugün bu düşüncelerimizortaya atıldı. En kısa zamanda bu toplantının devamını yapma arzusu taşıyoruz.Davete icabet eden tüm katılımcılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum”görüşlerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Pelin Cerah

25 Haziran 2016 Cumartesi 18:01

Değerli yetkililer öncelikle unuttuğunuz arası sıra yaptığımız Uluslararası Gül Halı,Kültür ve Turizm festivalimiz vardı eskiden. Hatırladınız mı? Önce onu layıkıyla yapsak sonra Dünya çapında bir festival yapsak daha uygun değil mi? naçizane...

hacı

26 Haziran 2016 Pazar 08:23

oda yapılsın kardeşim fakat festivaller sadece satıştan ibaert olmak dışında dışarıdan insan silkulasyonu ve gülçülükle ilgili neler yapılabilir konusunda iyi guzel fuar olabiçeği kanatindeyim yapılsın bir şey kaybedilmez

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR