29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA'YI HEP BiRLiKTE GELiŞTiRMELiYiZ

ISPARTA'YI HEP BiRLiKTE GELiŞTiRMELiYiZ

Isparta

ITSO Meclis Başkanı Şahlan, üniversitenin yönetiminin başarılı çalışmalarının işadamlarına fikir, proje ve teknoloji olarak yansımasını istediklerini söyledi.

 

Üniversite’de çok değerli bilim insanlarının olduğunu söyleyen ITSO Meclis Başkanı Şahlan, “İşadamları olarak bizim bilim insanlarından faydalanmamız gerekiyor. Üniversite ile bu dönemde önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Çünkü Sayın Rektör Hocam ve ekibi Isparta sevdalısı Isparta için çalışmalar yapacak insanlar. Ülkemizde teknoloji bilim alanında önemli çalışmalara imza atıyor. Artık bilim konusunda üniversiteler birbirleriyle yarışıyor ve bizim üniversitemizin de ön sıralarda olduğunu biliyoruz. Ispartamız üniversitemiz ile farklı bir alanlarda büyümeye başladı.İllerde üniversitelerin olması o ilin çehresini değiştiriyor. Esnafımız, hizmet sektörümüz ister istemez her geçen gün öğrencilerin, akademisyenlerin istediğine göre kendini yeniliyor ve büyüyor. Bu çerçevede  İşadamları olarak  Ispartamız adına yapılan her türlü çalışmada  üzerimize düşenleri yapmaya hazırız. ”dedi.

 

ITSO Başkanı Başdeğirmen konuşmasında, Isparta’nın gelişimine, büyümesine ve markalaşmasına üniversitenin katkısının çok fazla olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Çarıkçı ve ekibine çalışmalarında her zaman destek olacaklarını belirten ITSO Başkanı Başdeğirmen şöyle devam etti:

 

               “Ispartalı işadamları her zaman üniversitenin arkasında olmuştur.Hastanelerin ihtiyaçları, bazı fakülte binalarının yapılması ve daha birçok konuda, Ispartalı işadamları kendilerine gidildiğinde hiçbir zaman geri çevirmemiştir, destek olmuştur, olmaya da devam edecektir. Biz işadamları olarak biliyoruz ki Ispartamız gelişiyor, büyüyor, markalaşıyorsa bunda üniversitemizin payı çok büyük. Değerli Rektör hocam ve ekibi Isparta için birşeyler yapma heyecanı içindeler.  Rektör Hocam ve ekibindeki birçok hocamızın zaman zaman yaptığımız çalışmalarda fikirlerine başvurduk. Hep karşılıklı işbirliği içinde olduk. Hepimiz Isparta için çalışıyoruz. Esnafı,sanayicisi, bürokratı, siyasetçisi hepimiz Isparta’nın gelişmesini istiyoruz.Üniversitelerimiz artsın, öğrenci sayımız 80 binden 180 bine çıksın, sanayimiz,turizmimiz, tarımımız büyüsün, ekonomimiz gelişsin istiyoruz.  Gelecek nesillere güzel bir Isparta bırakmak istiyorsak işbirliğimizi devam ettirmeliyiz. Üniversitemiz de önemli beyinler var ve yetişiyor, bilimi işadamları ile buluşturup, daha güzel işler yapabiliriz. Sizler ekip olarak güzel işler yapıyorsunuz.  Bizler de sizin destekçiniziz.  Şehrimizin, üniversitemizin menfaatleri doğrultusunda gelen hiçbir projeyi geri çevirmedik. Bundan sonra da hepbirlikte olmaya devam edeceğiz. “

 

Bu arada ITSO Başkanı Başdeğirmen, Gülar ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile ilgili tasarruflarından dolayı Rektör Prof. Dr. Çarıkçı’ya,“Geçen dönemlerde üyelerimizi ve bizi oldukça rahatsız eden  amacı dışında çalışmalar yaparak ticarete atılan GÜLAR ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi konularında da gösterdiği duyarlılıklardan dolayı Rektör Hocama ve ekibine teşekkür ediyorum. “diye konuştu.

 

                SDÜRektörü Çarıkçı da işadamlarına üniversiteye verdikleri samimi desteklerden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı. Prof. Dr. Çarıkçı, “Ben ve bazı arkadaşlarım Ticaret ve Sanayi Odası’nda uzun yıllar iç içe çalıştık, eğitimler verdim, gönüllü danışmanlık yaptım ve bundan dolayı gururluyum. Çünkü şehrin ekonomisine yön veren insanlarla çalışmak bizleri mutlu ediyor. Başkanımızın da dediği gibi hepimizin gayesi Isparta’nın gelişmesi. Bunun için üniversite olarak hedeflerimizi sizinle birlikte gerçekleştireceğiz. Sizlerin desteği bizim için çok önemli. Şuan üniversitemiz içinde rutin çalışmalarımız devam ediyor. Hastanelerimiz, fakültelerimiz araştırma merkezlerimiz yüksek okullarımızla ilgili iyileştirme çalışmalarımıza hız verdik. Ama öncelikle öğrencilerimizin burada olduğu süre içinde mutlu zaman geçirmesi ve başarısını artırması için çalışmalar yapıyoruz. Biz bulunduğumuz çevrenin sorunlarına çözüm üreten bir üniversite olacağız. Ekibimizi seçerken de alanlarında en başarılı isimleri belirlemeye çalıştık. Tabiki üniversitemizin kadrosu hep başarılı isimlerden oluşuyor. Biz bulunduğumuz çevrenin sorunlarına çözüm üreteceğiz. Bununla ilgili tüm kesimlerle işbirliğinde olacağız.”diye konuştu.

 

Prof. Dr. Çarıkçı ve ekibi ITSO Meclis üyesi işadamlarının görüşlerini, önerilerini dinleyerek, sorulara cevap verdiler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR